reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

reklama
A Zuzia staje sobie przy lawie u Nas w pokoju,lapie jedna raczka gleboki wozek dla lalek,spiewa "Aaaaa" i buja w nim swoje lale. :-D :tak: :-D Dobra Mamusia z Niej bedzie,hihihi. :-D :-D :-D

Gratuluję dzieciaczkom postępów :-) :tak:

Marika ma dziś za sobą pierwsze udane posiedzenie nocnikowe i to w dodatku... KUPKA! :-D Jestem z niej dumna :-) :-D :-D

Dawno nas nie było, więc musimy się pochwalić naszymi postępami, a właściwie to postępami Emilki :)
- pierwsze kupki na nocniczku za nami, z cztery razy zrobiła i siczku, (posadzona drugi raz w życiu zrobiła kupeczkę po dosłownie 2 minutach) - ach, jaka mama dumna chodziła ;-),
- chodzi wokół ławy,
- za rączki trzymana robi pierwsze kroczki,
- raczkuje od 8 m-ca,
- wczoraj karmiona przez tatusia "kazała" dać jeść tez słonikowi, którym sie bawiła, próbuje się czesać i misia też ;),
- dzisiaj na spacerku podeszła do niej dziewczynka i Emilka zaczęła ją karmic swoim herbatniczkiem, który w końcu jej oddała zresztą :-D, prześmieszny to był widok,
- na dywanie siedzimy i bawimy się w kulanie piłeczek do siebie, czasem Emi nie wytrzymuje i zanim do niej rzucę przylatuje do mnie sama po piłkę,
- robi "indianinka", papa, klaszcze w łapki.
- od jakiegoś tygodnia woła mama, bo do tej pory tylko tatatatatatatata
Ogólnie ruchowiec jest straszny, może dlatego tak mało przybiera na wadze :confused:

Z niekapka korzysta już od dłuższego czasu , ale za to butelki nie zaakceptowała wcale. No i nie ma jak napić się z prawdziwej butelki, najlepiej wody mineralnej :tak:

A jak leci muzyczka wesoła to tańcuje czyli przytrzymując się czegoś sprężynkuje naśladując mamę.

Ah no zapomniałam powiedzieć ze to było 2 POSIEDZENIE MARICZKI NA NOCNICZKU W JEJ ŻYCIU!!!!!!!!! Posadziłam i od razu sobie stęknęła i zrobiła kupkę :-D :-D :-D :tak::tak::tak:

gratulacje postępków Emilki, Mariki i Maćka!:szok::tak::szok:

z tym nocnikiem to myśle, że jest tak że Dzieciaki czują że łatwiej jest zrobić kupecncję na siedząco;-):-). Maja na początku przygody z nocnikiem to prawie za każdym razem robiła małą kupkę /taką jak gołąbek:eek:/ a teraz to się trochę unormowało i produkuje rano po śniadaniu i wieczorem po kolacyjce.:tak::happy2:

Majuśka płuka sobie buźkę śliną:crazy:, tak jak dorosły człowiek po myciu zębów!:szok: śmiszne to trochę!

reklama
Do góry