reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

reklama
U nas z postępów nowinkowych to 13 samodzielnych kroków:tak:. Natalce za bardzo podoba się samodzielność:) puszcza się i chce chodzić. O jedzeniu już nie wspominam( wątek ze zdjęciami):-D. Zosia Samosia...ach..

a u nas zaczęła się zabawa w "naśladownictwo":-D
Przemko powtarza po nas krótkie wyrazy jak bam dajmi miał (robi miaaaa) brum brum no i pokazuje paluszkiem gdzie jest brum kotek piesek itd.

Dawno nas tu nie bylo i musze sie pochwalic ze moja Coreczka mowi jak robi kurka, piesek, krowka, konik i kotek :tak::-) Jestem z niej taka dumna :tak::rofl2:Do tego gdy sie ja spyta gdzie jest Oliwka to pokazuje paluszkiem na siebie i mowi "ta" :-D Gdy widzi dzieci to sie cieszy iw ola na caly glos "dzidzi" :happy2: Wogole bardzod uzo juz mowi : mama, tata, tiko, oko, dziade :-D Jak mowie jej pokaz oko, nosek lub buzie to pokazuje paluszkiem :tak: Na slowa "przytul sie" tuli sie z calych sil, a jak slyszy daj buzi to ma mnie zacalowac a ja wtedy cala az plywam w jej slinie :-p:-D:-D:rofl2: Moja mala zdolniaszka :happy2:

a u nas cudny postęp..
podczas "samotnego " weekendu musiałam jakoś chatkę ogarnąć póki Przemko nie drzemał żeby nie robić hałasu odkurzaczem, no i wzięłam się za odkurzanie meblościanki, a Przemko nic tylko wziął drugą szmatkę i odkurzał razem ze mną:tak::-D:szok::-)ależ był z siebie zadowolony:tak:co prawda gdy zniosłam odkurzacz to próbował z nim walczyć grabkami ale to już zupełnie inna historia;-):-)

Patrycja wczoraj w swoim przyszłym domku postawiła pierwsze 5-6 kroczków samodzielnie.:tak::-D.Jak ona cieszyła się z tego:-D:-D:-DDochodzila do mnie obracała się i szła do taty, buźka usmichnięta od ucha do ucha.Sama z siebie była zadowolona.

Gratulacje dla wszystkich Postępowiczów :-)

U nas niestety jezeli chodzi o chodzenie to kompletna klapa :-(Oliwia wogole sie do tego nie rwie :no: Stoi sama bez trzymania prawie non stop i to baaaardzo dlugo, chodzi trzymana tylko za jedna raczke, a wlasciwie sama trzyma sie lekko tylko mojego palca. I moim zdaniem moglaby juz spokojnie sama chodzic ale ona nie chce :-(Caly czas zasuwa tylko na czworakach...uwielbia to, ehh..

reklama
Oliwce gratulujemy nowych postępów.
No to z Przemusia jest super pomagier. Brawo!!
Brawo dla Patuni za pierwsze kroczki.

Luczynko, spoko przyjdzie czas, że Oliwia nabierze odwagi i pójdzie sama,a na czworaka jest.... szybciej. Filip chodzi ale jak zobaczy, że są uchylone drzwi od łazienki -uwielbia się bawić drzwiczkami od pralki- lub ktoś do niej wchodzi to zapiernicza na czworaka jak szalony bo tak szybciej.

Do góry