reklama
Kaatharina
Majowe mamy'09
3 miesiące 10 dni - przewaracanie z pleców na brzuch w obie strony
Madziu Twój też szybciutko opanował tą umiejętność! Gratulacje dla synka :-)
Co Alan umie już do tej pory (4 miesiące 7 dni):
- podciąga się sam do siedzenia gdy jest trzymany za ręce
- leżąc na brzuchu, podpierając się na nogach unosi pupe do góry
- łapie zabawkę obiema rękami jednocześnie
- śmieje się na głos
cos by sie pewnie znalazło jeszcze, ale na tę chwilę nie już nie przychodzi mi nic do głowy, albo jest zbyt oczywiste
Madziu Twój też szybciutko opanował tą umiejętność! Gratulacje dla synka :-)
Co Alan umie już do tej pory (4 miesiące 7 dni):
- podciąga się sam do siedzenia gdy jest trzymany za ręce
- leżąc na brzuchu, podpierając się na nogach unosi pupe do góry
- łapie zabawkę obiema rękami jednocześnie
- śmieje się na głos
cos by sie pewnie znalazło jeszcze, ale na tę chwilę nie już nie przychodzi mi nic do głowy, albo jest zbyt oczywiste
krystyna 30
Majowe mamy'09
hej
to gratulacje co za osiagniecia
moja mala zaczela ostatnio ssac kciuka raz jednego raz drugiego i tak sie cieszylam a teraz chcialabym to cyzms zastapic bo przedtem to piastka byla w buzi wiec sie nie martwilam.
a ten kciuk jest taki malusi
moja mala zaczela ostatnio ssac kciuka raz jednego raz drugiego i tak sie cieszylam a teraz chcialabym to cyzms zastapic bo przedtem to piastka byla w buzi wiec sie nie martwilam.
slonkoonline
Mama Juleczki
Eeeee tam! Kiedys przestanie. Pniewaz Jula uwielbia ssac, na co dowod mielismy kiedy nie odstepowala od cyca, a nie lubi smoka chyab zmiekniemy i pozwolimy na kciuka.hej
Narazie jeszcze robi to tak nieswiadomie chyba, ale mysle, ze juz tak zostanie.
slonkoonline
Mama Juleczki
Wpadlam powiedziec/pochwalic sie (poniewa malo sie nie posikalam ze szczescia), ze Jula smiala sie na glos. Smiesznie to wygladalo, bo w zasadzie smiala sie do miksera. Trzymalam ja na kolanach po karmieniu, a maz ciasto krecil. No i poczulam takie drgawki, pomyslalam, ze albo bezie paw, albo bedzie kaslac, po czym odwrocilam ja lekko i zobaczylam bannana w buzi i uslyszalam smiech... Jejus... SuPeRoWO! Oczywiscie jak u ankzoc drugi raz sie nie udalo rozsmieszyc panny Juli.
Tatus juz sie smieje z mamuni, ze teraz bedzie siedziec i maltretowac dziecko rozsmieszankami :-)
OCZYWISCIE, ze bede! Oddam wszystko, zeby to jeszcze raz uslyszec ;-)
Tatus juz sie smieje z mamuni, ze teraz bedzie siedziec i maltretowac dziecko rozsmieszankami :-)
OCZYWISCIE, ze bede! Oddam wszystko, zeby to jeszcze raz uslyszec ;-)
krystyna 30
Majowe mamy'09
hej
moja mala zaczela bawic sie wczoraj stopkami ale slodziak najpierw odkryla kolano a teraz juz stopki fajnie
moja mala zaczela bawic sie wczoraj stopkami ale slodziak najpierw odkryla kolano a teraz juz stopki fajnie
slonkoonline
Mama Juleczki
Jula lapie "śtopy" tylko z moja pomoca. Ostatnio obie raczki, ale tak chyba jeszcze nieswiadomie.hej
slonkoonline
Mama Juleczki
Hiehie.. Moze to malo rozwojowy postep... Ale Jula przelacza sobie karuzele stopami ;-) Jak ja klade prosto (karuzela jest na boku lozeczka), to i tak za jakies kilka minut lezy w poprzek. W taki sposob, ze fikajac nogami przelacza guziki na karuzeli. Cwaniak! :-)
krystyna 30
Majowe mamy'09
hej
moja mala robi to samotylko z taka grajaca gwiazdka
moja mala robi to samotylko z taka grajaca gwiazdka
reklama
slonkoonline
Mama Juleczki
Ooo... A ja jeszcze moge sie pochwalic, ze probuje (z pozytywnym skutkiem) lapac zabawki na luku od lezaczka. Wlasnie to zauwazylam, bo w nim siedzi. No i teraz juz chyba bardziej swiadomie raczki lapie, bo dzieje sie to co raz to czesciej, wiec chyba tak nieswiadomie to nie jest ;-)
Podziel się: