reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Posiłki,zakupy spożywcze,żywienie. PORADY I PRZEPISY

U

usunięty

Gość
To znowu ja😛 dziewczyny jak sobie radzicie z zakupami na kilka dni? Co kupujecie?
Gotujecie na bieżącą? Na dwa dni? Czy poprostu to co akurat macie w lodówce?
Podzielmy się rozwiązaniem na zakupy,pomysłami, przepisami oraz zdjęciami potraw (koniecznie przepis😂)
Ja dzisiaj gotuję fasolkę na dwa dni z tego przepisu Link do: Fasolka po bretońsku
Zakupy robię na kilka dni. Kupuję bułki mrożone do pieczenia(aby codziennie były świeże), oczywiście dużą ilość jajek,jogurty,pizze mrożone. W sumie takie produkty aby te kilka dni mogły poleżeć w lodówce 😉
Jak to wygląda u Was?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hyhy gdybym tak mrozila to zamiast lodowki musialabym miec zamrazalke :D ale,dostalismy ostatnio pieczarki, obralam,pocielam i tez zamrozilam :D z ub roku mam jeszcze porzeczki,truskawki,sliwki,czeresnie(tak czeresnie tez mrozilam :p) :p

Pewnie masz rację:) ja na te mrozenie przeznaczam 1 szuflada największą w zamrażarce:) sosy jak mroze to w woreczkach do mrożenie i ukladam je tam gdzie sie uleżą i zajmą jak najmniej miejsca:) wiadomo ze na bieżąco zjadamy mrożone rzeczy. U nas to sie sprawdza tym bardziej ze od dluzszego czasu udaje mi sie nie marnować jedzenia:)

reklama
Jak juz tak chomikujecie, jak mozna przetrzymac pomidory ? Zasialam i mam sporo flancy, chcialabym np na zime(o ile mi sie przyjma w ogrodzie),ale nie przeciery. Np cos jak w puszkach jest,caly pomidor , normalnie to w słoiku zagotowac z odrobina soli?

Robilas kiedyś ketchup z pomidorow i cukinii? Jak dla mnie to taki gotowy sos bardziej jednak kazdy nazywa gotowym ketchupem.
Jak to zrobiłaś że masz pełno sadzonek? Ja wysiewalam juz chyba 4 razy i mam az 2 sadzonki koktajlowych pomidorow:(

Robilas kiedyś ketchup z pomidorow i cukinii? Jak dla mnie to taki gotowy sos bardziej jednak kazdy nazywa gotowym ketchupem.
Jak to zrobiłaś że masz pełno sadzonek? Ja wysiewalam juz chyba 4 razy i mam az 2 sadzonki koktajlowych pomidorow:(
Nie robilam ,bede musiala wyprobowac, masz jakis przepis jak to zrobic? Normalnie wysialam, postawilam na okno i spryskiwałam, mam 3 rodzaje, koktajlowe,malinowe i sliwkowe , wzeszła mi też oberżyna(pierwszy raz bede mieć) i seler naciowa ;)
IMAG8081.jpg

Pewnie masz rację:) ja na te mrozenie przeznaczam 1 szuflada największą w zamrażarce:) sosy jak mroze to w woreczkach do mrożenie i ukladam je tam gdzie sie uleżą i zajmą jak najmniej miejsca:) wiadomo ze na bieżąco zjadamy mrożone rzeczy. U nas to sie sprawdza tym bardziej ze od dluzszego czasu udaje mi sie nie marnować jedzenia:)
Sosy tez mroziłam,ostatnio nawet potrawke z królika bo mi zostala :p a krolika dostalismy tez od sasiadow ,swojskiego ;) zreszta jajka tez dostajemy od nich,w zamian za chleb i obierki ;) a co krolika, podzielilam na czesci do smazenia i czesc do zupy ;)

Ja robie zamowienie na aplikacji rossman..place..maz tylko jedzie i odbiera wiec zawsze przywozi wszystko co potrzeba nie chodząc dodatkowo po sklepie.
Raz na tydz robię liste..z tym juz nie ma klopotu poniewaz cala ciążę zle przechodziłam ..musialam tez lezec...wiec juz os dłuższego czasu robie listę..a maz ogarnia..w domu mam zawsze worek ziemniakow..cebuli i marchewki...ja osobiście lubie kupic calego kurczaka...porcjuje go i sru do zamrazarki..mam na zupę i na obiad..i taniej niz same np.piersi.Czesto pieke sama bułki..zwykle i maślane..

Nie robilam ,bede musiala wyprobowac, masz jakis przepis jak to zrobic? Normalnie wysialam, postawilam na okno i spryskiwałam, mam 3 rodzaje, koktajlowe,malinowe i sliwkowe , wzeszła mi też oberżyna(pierwszy raz bede mieć) i seler naciowa ;) Zobacz załącznik 1093825

Piekne wysiewy:) pochwal sie zbiorami koniecznie:) ja musze kupic sadzonki w maju... O ile będzie gdzie

@Ewka34 nie mam przepisu ale znalazlam cos takiego
Mysle ze tylko zmienić koncentrat na swieze pomidory i juz.

Dodatkowo moze leczo zagotowane w sloiki?

@Ewka34 nie mam przepisu ale znalazlam cos takiego
Mysle ze tylko zmienić koncentrat na swieze pomidory i juz.

Dodatkowo moze leczo zagotowane w sloiki?
Dziekuje, jesli sie przyjma to pewnie bede robic ;)

reklama
Do góry