reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronilam... proszę o kilka słów.

Gabi12

Zaciekawiona BB
Witam. Poroniłam w 7 tygodniu, oczyscilam się bez zabiegu, po dwóch tyg.kontrolne USG i wszystko jest ok. Mamy odczekać dwa cykle i możemy znów rozpocząć starania. Zalecenia od dr.witaminy z kwasem foliowym i mam się zgłosić jak pojawia się dwie kreski na teście... Zastanawiam się czy to właściwe podejście dr.? Dodam że wcześniej przy staraniach brałam wg zaleceń dr m.in.aromek, clostilbegyt, ovitrelle, mensinorm , ogólnie stymulacja, a teraz po poronieniu zupełnie nic.

reklama
Również poroniłam w 7 tyg. Jako, że obyło się bez zabiegu to lekarz dał mi od razu zielone światło:) zaszłam w ciążę po drugim cyklu. W pierwszym czułam, że mój organizm jeszcze nie był gotowy. A potem heja i dwie kreseczki:) powodzenia!

reklama
A powiedz bo ja jestem obecnie w bardzo wcześniej ciąży( 5 tydzień) czy coś Cię ciągnęło lub czułaś lekkie kłucie i rozciąganie wewnątrz brzucha?
To raczej norma na poczatku ciazy, takze nie masz co sie martwic, macica sie rozciaga, robi sie miejsce na maluszka i tak wlasnie sie odczuwa to. tez tak mialam...

Rozwiązanie
Witam. Poroniłam w 7 tygodniu, oczyscilam się bez zabiegu, po dwóch tyg.kontrolne USG i wszystko jest ok. Mamy odczekać dwa cykle i możemy znów rozpocząć starania. Zalecenia od dr.witaminy z kwasem foliowym i mam się zgłosić jak pojawia się dwie kreski na teście... Zastanawiam się czy to właściwe podejście dr.? Dodam że wcześniej przy staraniach brałam wg zaleceń dr m.in.aromek, clostilbegyt, ovitrelle, mensinorm , ogólnie stymulacja, a teraz po poronieniu zupełnie nic.
Ja tez ale poronienie samoistne

Witaj...bardzo mi przykro, że poroniłaś...mnie to w zeszłym roku spotkało aż trzy razy:( wszystkie poronienia do max 7 tygodnia, poronienia samoistne. Aromek też brałam podobnie jak i Ty, ale to tylko regulowało mi miesiączkę i to zanim zaczęłam zachodzić w ciąże. Postanowiłam pojechać do Kliniki InVicta aby sprawdzić co ze mną nie tak... lub moim partnerem... wyszło szydło z worka. Jednym z najczęstszych powodów poronień jest choroba zwana trombofilią, krew gęstnieje nie dociera do zarodka i zarodek w ten sposób umiera... radziłabym zrobić te badanie! Mi zrobili pełen komplet oczywiście prywatnie za dobre kilka tysięcy ... i znów jestem w ciąży! Obecnie w 15 tygodniu!!! Pisz do mnie śmiało!

Do góry