Witam. Poroniłam w 7 tygodniu, oczyscilam się bez zabiegu, po dwóch tyg.kontrolne USG i wszystko jest ok. Mamy odczekać dwa cykle i możemy znów rozpocząć starania. Zalecenia od dr.witaminy z kwasem foliowym i mam się zgłosić jak pojawia się dwie kreski na teście... Zastanawiam się czy to właściwe podejście dr.? Dodam że wcześniej przy staraniach brałam wg zaleceń dr m.in.aromek, clostilbegyt, ovitrelle, mensinorm , ogólnie stymulacja, a teraz po poronieniu zupełnie nic.
reklama
Rozwiązanie
To raczej norma na poczatku ciazy, takze nie masz co sie martwic, macica sie rozciaga, robi sie miejsce na maluszka i tak wlasnie sie odczuwa to. tez tak mialam...A powiedz bo ja jestem obecnie w bardzo wcześniej ciąży( 5 tydzień) czy coś Cię ciągnęło lub czułaś lekkie kłucie i rozciąganie wewnątrz brzucha?
Asic
Zaciekawiona BB
Również poroniłam w 7 tyg. Jako, że obyło się bez zabiegu to lekarz dał mi od razu zielone światło zaszłam w ciążę po drugim cyklu. W pierwszym czułam, że mój organizm jeszcze nie był gotowy. A potem heja i dwie kreseczki powodzenia!
reklama
Marcik1987
Zaciekawiona BB
Również poroniłam w 7 tyg. Jako, że obyło się bez zabiegu to lekarz dał mi od razu zielone światło zaszłam w ciążę po drugim cyklu. W pierwszym czułam, że mój organizm jeszcze nie był gotowy. A potem heja i dwie kreseczki powodzenia!
Marcik1987
Zaciekawiona BB
A powiedz bo ja jestem obecnie w bardzo wcześniej ciąży( 5 tydzień) czy coś Cię ciągnęło lub czułaś lekkie kłucie i rozciąganie wewnątrz brzucha?
agaaataaaa
Fanka BB :)
To raczej norma na poczatku ciazy, takze nie masz co sie martwic, macica sie rozciaga, robi sie miejsce na maluszka i tak wlasnie sie odczuwa to. tez tak mialam...A powiedz bo ja jestem obecnie w bardzo wcześniej ciąży( 5 tydzień) czy coś Cię ciągnęło lub czułaś lekkie kłucie i rozciąganie wewnątrz brzucha?
Ja tez ale poronienie samoistneWitam. Poroniłam w 7 tygodniu, oczyscilam się bez zabiegu, po dwóch tyg.kontrolne USG i wszystko jest ok. Mamy odczekać dwa cykle i możemy znów rozpocząć starania. Zalecenia od dr.witaminy z kwasem foliowym i mam się zgłosić jak pojawia się dwie kreski na teście... Zastanawiam się czy to właściwe podejście dr.? Dodam że wcześniej przy staraniach brałam wg zaleceń dr m.in.aromek, clostilbegyt, ovitrelle, mensinorm , ogólnie stymulacja, a teraz po poronieniu zupełnie nic.
Marcik1987
Zaciekawiona BB
Witaj...bardzo mi przykro, że poroniłaś...mnie to w zeszłym roku spotkało aż trzy razy wszystkie poronienia do max 7 tygodnia, poronienia samoistne. Aromek też brałam podobnie jak i Ty, ale to tylko regulowało mi miesiączkę i to zanim zaczęłam zachodzić w ciąże. Postanowiłam pojechać do Kliniki InVicta aby sprawdzić co ze mną nie tak... lub moim partnerem... wyszło szydło z worka. Jednym z najczęstszych powodów poronień jest choroba zwana trombofilią, krew gęstnieje nie dociera do zarodka i zarodek w ten sposób umiera... radziłabym zrobić te badanie! Mi zrobili pełen komplet oczywiście prywatnie za dobre kilka tysięcy ... i znów jestem w ciąży! Obecnie w 15 tygodniu!!! Pisz do mnie śmiało!
Podziel się: