Witam. Poroniłam w 7 tygodniu, oczyscilam się bez zabiegu, po dwóch tyg.kontrolne USG i wszystko jest ok. Mamy odczekać dwa cykle i możemy znów rozpocząć starania. Zalecenia od dr.witaminy z kwasem foliowym i mam się zgłosić jak pojawia się dwie kreski na teście... Zastanawiam się czy to właściwe podejście dr.? Dodam że wcześniej przy staraniach brałam wg zaleceń dr m.in.aromek, clostilbegyt, ovitrelle, mensinorm , ogólnie stymulacja, a teraz po poronieniu zupełnie nic.
reklama
Rozwiązanie
To raczej norma na poczatku ciazy, takze nie masz co sie martwic, macica sie rozciaga, robi sie miejsce na maluszka i tak wlasnie sie odczuwa to. tez tak mialam...A powiedz bo ja jestem obecnie w bardzo wcześniej ciąży( 5 tydzień) czy coś Cię ciągnęło lub czułaś lekkie kłucie i rozciąganie wewnątrz brzucha?
patkapateczka
Fanka BB :)
@Gabi12 Może cię to pocieszy nie mogłam zajść w ciążę 2lata jak zaszłam doszło do poronienia chybionego zakończyło się zabiegiem. Lekarz zalecił odczekać 4miesiace i brać kwas foliowy. Po 4 miesiącach zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań. Do głowy mi nie przyszło że tak szybko zajde w ciążę. Życzę powodzenia
reklama
Marcik1987
Zaciekawiona BB
Witam. Poroniłam w 7 tygodniu, oczyscilam się bez zabiegu, po dwóch tyg.kontrolne USG i wszystko jest ok. Mamy odczekać dwa cykle i możemy znów rozpocząć starania. Zalecenia od dr.witaminy z kwasem foliowym i mam się zgłosić jak pojawia się dwie kreski na teście... Zastanawiam się czy to właściwe podejście dr.? Dodam że wcześniej przy staraniach brałam wg zaleceń dr m.in.aromek, clostilbegyt, ovitrelle, mensinorm , ogólnie stymulacja, a teraz po poronieniu zupełnie nic.
Marcik1987
Zaciekawiona BB
Cześć! Nazywam się Marta i w tym roku poroniłam już 3 razy... tez brałam aromec itd. I niespodzianka- właśnie jestem w 4 ciąży pod okiem specjalistów...mam nadzieje , ze tym razem
nam się uda. Tobie tez się uda! Zobaczysz...
Powiem szczerze że trochę się obawiam bo jak widzęWazne jak sama sie czujesz i czy czujesz sie gotowa, ja czuje sie gotowa. Bardziej obawiam sie tego, ze moze byc znowu ciezko i moze bedzie potrzeba powrotu na stymulacje Ja jestem juz prawie dwa tyg po pierwszej @, ale dzis jakies mialam lekkie krwawienie i sie wystraszylam troche, ale dziewczyy z forum powiedzialy ze moze tak sie dziac.
Bardzo dziękuję za odpowiedźMoże chodzi o to żeby spróbować naturalnie bo po poronieniu dużo kobiet zachodzi w ponowna ciążę bardzo szybko. Organizm jest rozkręcony, hormony poszły w górę więc życzę Ci żebyś szybko cieszyła się znów dwoma kreskami na teście
Super, gratulacje i zdrowia życzę. Jeśli mogę zapytać, czy po kolejnych poronieniach brałaś jakieś leki ?Cześć! Nazywam się Marta i w tym roku poroniłam już 3 razy... tez brałam aromec itd. I niespodzianka- właśnie jestem w 4 ciąży pod okiem specjalistów...mam nadzieje , ze tym razem
Marcik1987
Zaciekawiona BB
Zero leków, tylko kwas foliowy, piłam dużo wyciskanych soków z jarmużu,selera naciowego i innych zdrowych warzyw i owoców polecam!!!Super, gratulacje i zdrowia życzę. Jeśli mogę zapytać, czy po kolejnych poronieniach brałaś jakieś leki ?
Witam.ja poronilam 2 razy.W 19 tygodniu z powodu wielu wad płodu i w 10 tygodniu-przyczyny nie znam.obecnie jestem w 3 ciazy.w każdą ciaze zachodzilam po max 1 cyklu.nie robilam zadnych badań przed ostatnia ciążą.sama zaczelam brac kwas foliowy zmetylowany i acard 75 mg na noc i tym o to sposobem jestem w 22 tygodniu ciazy i jest, wszystko ok.dodam ze jest to ciaza blizniacza.od momentu pojawienia sie dwóch kresek na tescie wg zalecen lekarza bralam DUPHASTON 3*1 do 16 tyg ciąży no i do tej pory biore kwas foliowy aktywny i lekarz podtrzymal acardWitam. Poroniłam w 7 tygodniu, oczyscilam się bez zabiegu, po dwóch tyg.kontrolne USG i wszystko jest ok. Mamy odczekać dwa cykle i możemy znów rozpocząć starania. Zalecenia od dr.witaminy z kwasem foliowym i mam się zgłosić jak pojawia się dwie kreski na teście... Zastanawiam się czy to właściwe podejście dr.? Dodam że wcześniej przy staraniach brałam wg zaleceń dr m.in.aromek, clostilbegyt, ovitrelle, mensinorm , ogólnie stymulacja, a teraz po poronieniu zupełnie nic.
Witam, wyrazy współczucia po stracie a teraz gratulacje i to podwójnedużo zdrowia życzę. Obecnie czekam na rozpoczęcie cyklu, z zaleceń lekarza zażywam pregna start. Trochę się obawiam szczerze mówiąc ale musi być dobrze.Witam.ja poronilam 2 razy.W 19 tygodniu z powodu wielu wad płodu i w 10 tygodniu-przyczyny nie znam.obecnie jestem w 3 ciazy.w każdą ciaze zachodzilam po max 1 cyklu.nie robilam zadnych badań przed ostatnia ciążą.sama zaczelam brac kwas foliowy zmetylowany i acard 75 mg na noc i tym o to sposobem jestem w 22 tygodniu ciazy i jest, wszystko ok.dodam ze jest to ciaza blizniacza.od momentu pojawienia sie dwóch kresek na tescie wg zalecen lekarza bralam DUPHASTON 3*1 do 16 tyg ciąży no i do tej pory biore kwas foliowy aktywny i lekarz podtrzymal acard
Super, gratulacje i dużo zdrowia życzęCześć! Nazywam się Marta i w tym roku poroniłam już 3 razy... tez brałam aromec itd. I niespodzianka- właśnie jestem w 4 ciąży pod okiem specjalistów...mam nadzieje , ze tym razem
reklama
P
Paula33.
Gość
Ja po pierwszym poronieniu zaszłam ponownie w 1 cyklu- nawet nie wiedziałam bo nie planowaliśmy, teraz jestem po zabiegu i ciężej zajść..Witam. Poroniłam w 7 tygodniu, oczyscilam się bez zabiegu, po dwóch tyg.kontrolne USG i wszystko jest ok. Mamy odczekać dwa cykle i możemy znów rozpocząć starania. Zalecenia od dr.witaminy z kwasem foliowym i mam się zgłosić jak pojawia się dwie kreski na teście... Zastanawiam się czy to właściwe podejście dr.? Dodam że wcześniej przy staraniach brałam wg zaleceń dr m.in.aromek, clostilbegyt, ovitrelle, mensinorm , ogólnie stymulacja, a teraz po poronieniu zupełnie nic.
Podziel się: