Witam. Poroniłam w 7 tygodniu, oczyscilam się bez zabiegu, po dwóch tyg.kontrolne USG i wszystko jest ok. Mamy odczekać dwa cykle i możemy znów rozpocząć starania. Zalecenia od dr.witaminy z kwasem foliowym i mam się zgłosić jak pojawia się dwie kreski na teście... Zastanawiam się czy to właściwe podejście dr.? Dodam że wcześniej przy staraniach brałam wg zaleceń dr m.in.aromek, clostilbegyt, ovitrelle, mensinorm , ogólnie stymulacja, a teraz po poronieniu zupełnie nic.
reklama
Rozwiązanie
To raczej norma na poczatku ciazy, takze nie masz co sie martwic, macica sie rozciaga, robi sie miejsce na maluszka i tak wlasnie sie odczuwa to. tez tak mialam...A powiedz bo ja jestem obecnie w bardzo wcześniej ciąży( 5 tydzień) czy coś Cię ciągnęło lub czułaś lekkie kłucie i rozciąganie wewnątrz brzucha?
Napewno nie zapomniał, a problem taki że dość długo się staramy. Dziękuję za odpMoże lekarz zapomniał, że byłaś stymulowana? A jaki jest w ogóle problem? Generalnie jeżeli poroniłaś samoistnie bez zabiegu to ja bym nie czekała tych dwóch cykli tylko działała.
Bardzo dziękujęMoże chodzi o to żeby spróbować naturalnie bo po poronieniu dużo kobiet zachodzi w ponowna ciążę bardzo szybko. Organizm jest rozkręcony, hormony poszły w górę więc życzę Ci żebyś szybko cieszyła się znów dwoma kreskami na teście
agaaataaaa
Fanka BB :)
Bralam podobne leki tez przy stymulacji, zabieg mialam 14 wrzesnia i tez lekarz powiedzial, zeby teraz dzialac od razu samemu, jak za jakis czas nie wyjdzie, to mamy sie zglosic znowu na stymulacje. Tez bym nie czekala skoro jet wszytsko ok, moj gin tez tak powiedzial, u ktorego bylismy na stymulacji i monitoringach. Dzialac poki organizm dalej nabuzowany i podobno po lyzeczkownaiu tez macica jest drazniona i podobno latwiej zajsc.Witam. Poroniłam w 7 tygodniu, oczyscilam się bez zabiegu, po dwóch tyg.kontrolne USG i wszystko jest ok. Mamy odczekać dwa cykle i możemy znów rozpocząć starania. Zalecenia od dr.witaminy z kwasem foliowym i mam się zgłosić jak pojawia się dwie kreski na teście... Zastanawiam się czy to właściwe podejście dr.? Dodam że wcześniej przy staraniach brałam wg zaleceń dr m.in.aromek, clostilbegyt, ovitrelle, mensinorm , ogólnie stymulacja, a teraz po poronieniu zupełnie nic.
Dziękuję za odpowiedź, jedyna Wit i kwas fol.w jednym to polecił mi dr pregna startPo poronieniu moze buc łatwiej zajsc ,ja też bym nie czekała 2 cykli ,tylko sie starała , polecamy zmetylowany kwas foliowy i witb
reklama
Dziękuję za odpowiedź. Ale chyba do pierwszej miesiączki i tak musimy odczekaćBralam podobne leki tez przy stymulacji, zabieg mialam 14 wrzesnia i tez lekarz powiedzial, zeby teraz dzialac od razu samemu, jak za jakis czas nie wyjdzie, to mamy sie zglosic znowu na stymulacje. Tez bym nie czekala skoro jet wszytsko ok, moj gin tez tak powiedzial, u ktorego bylismy na stymulacji i monitoringach. Dzialac poki organizm dalej nabuzowany i podobno po lyzeczkownaiu tez macica jest drazniona i podobno latwiej zajsc.
reklama
agaaataaaa
Fanka BB :)
Wazne jak sama sie czujesz i czy czujesz sie gotowa, ja czuje sie gotowa. Bardziej obawiam sie tego, ze moze byc znowu ciezko i moze bedzie potrzeba powrotu na stymulacje Ja jestem juz prawie dwa tyg po pierwszej @, ale dzis jakies mialam lekkie krwawienie i sie wystraszylam troche, ale dziewczyy z forum powiedzialy ze moze tak sie dziac.Dziękuję za odpowiedź. Ale chyba do pierwszej miesiączki i tak musimy odczekać
Podziel się: