reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienie ?

Hej , poronilam juz 3 razy. Kilka dni temu spostrzeglam ze jestem znowu w ciazy , jednak niestety strach i obawy pozostaja z niemilych doswoadczen z przeszlosci. W zwiazku z tym co sie wydarzylo predzej szpital objal mnie specjalna opieka ,ale za granica to wszystko dziala zupelnie inaczej niz w polsce niestety. Jestem dopiero w okolo 3-4 tygodniu ciazy od wczoraj mam potworne bole brzucha tak mocno ze ledwo co moge chodzic ale nic nie krwawie... co to moze byc ? Czy to poronienie juz sie zaczyna ? Kolejna wizyte mam dopiero we wtorek za 2 dni .

reklama
Rozwiązanie
Ja stosuje acard 75 ze względu na przepływy. Wyszło w teście pappa że mam dużo ryzyko po 20 tc na nadciśnienie tętnicze.
Jednak przy okazji interesowania się acardem pod innym kątem, wiem że jest polecany od początku ciąży u kobiet, które roniły.
Podtrzymuje ciążę.
Zasięgnij opinii lekarza.
Hej , poronilam juz 3 razy. Kilka dni temu spostrzeglam ze jestem znowu w ciazy , jednak niestety strach i obawy pozostaja z niemilych doswoadczen z przeszlosci. W zwiazku z tym co sie wydarzylo predzej szpital objal mnie specjalna opieka ,ale za granica to wszystko dziala zupelnie inaczej niz w polsce niestety. Jestem dopiero w okolo 3-4 tygodniu ciazy od wczoraj mam potworne bole brzucha tak mocno ze ledwo co moge chodzic ale nic nie krwawie... co to moze byc ? Czy to poronienie juz sie zaczyna ? Kolejna wizyte mam dopiero we wtorek za 2 dni .
Bóle brzucha zdarzaja się we wczesnej ciąży, może nie aż tak mocne, ale może się i tak zdarzyć. Poroniłaś już 3 razy, więc coś ewidentnie dzieje sie nie tak w Twoim organizmie. Poczekaj na wzytę, ale i tak jeszcze lekarz nic nie dojrzy na usg bo jest zdecydowanie za wcześnie. Pozostaje Ci czekać. Jeżeli coś się zacznie znowu dziać złego, czego oczywiście Ci nie życzę to proponowałabym głębszą diagnostykę.

A jak u ciebie z tarczyca? Tsh, ft4?
Nie mialam Jeszcze zadnych baran robionych pod tym katen, w zasadzie mialam wizyte w szpitalu w ramach rozpatrzenia dlaczego tak sie u mnie dzieje ze za kazdym razem poronienie no i usg dopochwowe robione mialam i doktor zobaczyla cos bardzo malego przypominajacego ciaze mialam skierowanie na beta HCG we wtorek mam powtorke od razu z wizyta kontrolna

W holandii nie dostaniesz zadnych lekow na podtrzymanie ciazy dla nich do 12 tygodnia ciaza nie istnieje ,chyba ze wybierzesz sie do Polki do Hagi ona napewno da Ci duphaston lub jakis inny lek.

Niestety w Holandii bardzo, ale to bardzo rzadko podają coś na podtrzymanie tak wczesnej ciąży. -selekcja naturalna :oo: mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. W Hadze była polska klinika, ale nie jestem pewna czy jeszcze istnieje.

reklama
Istnieje,co drugi tydzien przyjmuje fajna babeczka,jezeli ci zalezy to umow do niej jezeli sie obawiasz,niestety nie jest tam tanio ale zawsze lepiej dmuchac na zimne,lub zadzwon wcześniej powiedz o sytuacji to ci wezmie leki z polski:)

reklama
Do góry