reklama
nie?
olka11135
Fanka BB :)
Ja miałam akurat lekkie porody, ale myślę że jakbym miała np. pęknięcie krocza IV stopnia to nie sądzę, aby najlepsze dziecko mi to wynagrodziło (nie próbuj googlować zdjęć)
Lady Loka
Zdecydowanie nie moim zdaniem rzucanie takich haseł jest krzywdzące i bardzo umniejsza tym, które mają trudne porody.
jasani
Ja miałam pęknięcie 3/4 stopnia i po szyciu mówiłam po co mi to dziecko było jak może się okaże, że będę sikać lub robić kupę pod siebie.Ja miałam akurat lekkie porody, ale myślę że jakbym miała np. pęknięcie krocza IV stopnia to nie sądzę, aby najlepsze dziecko mi to wynagrodziło (nie próbuj googlować zdjęć)
Więc tak, zgodzę się z tym, że nie zawsze dziecko potrafi wynagrodzić trud porodu.
Ja miałam tylko III stopnia może stąd moja opinia a urodziłam siłami natury bliźnięta, ale co ja tam wiemJa miałam akurat lekkie porody, ale myślę że jakbym miała np. pęknięcie krocza IV stopnia to nie sądzę, aby najlepsze dziecko mi to wynagrodziło (nie próbuj googlować zdjęć)
Może mam inne spojrzenie przez lata starań o dziecko, ogrom bolesnych badań, wydane ogromne sumy na in vitro, poronienie, liczne ciaze biochemiczne, ciężki poród z powikłaniami. Dla mnie moje dzieci są najlepszą nagrodą za to, ze wytrwałam, że nie poddałam się na żadnym etapie mojej walki o nie. Są wspaniałe
ps. Oczywiście czasem są małymi koszmarkami, które chcą mnie wykończyć
ps. Oczywiście czasem są małymi koszmarkami, które chcą mnie wykończyć
reklama
olka11135
O gash, nie popychacie w kierunku kolejnych starań
Wiesz ja mimo wszystko mam trójkę dzieci (I po drodze ciążę pozamaciczna)
I za sobą każdy rodzaj porodu (cesarskie cięcie, poród naturalny ze znieczuleniem i poród naturalny bez znieczulenia).
Podziel się: