Witam serdecznie, proszę o poradę. Jak tylko lekarz prowadzący potwierdził ciążę , jestem na zwolnieniu lekarskim. W trakcie tego zwolnienia doszło do samoistnego poronienia w 7-8 TC. Nie miałam zabiegu lezeczkowania. Byłam w szpitalu 3 dni ale nie pod opieką swojego lekarza (w innym mieście) lekarz zapytał o zwolnienie, odp że obecnie mam od swojego prowadzącego, więc nie ma potrzeby wystawiać pani kolejnego. Czy teraz muszę zgłosić w pracy poronienie? Oraz czy w związku z tym faktem przysługuje mi jeszcze jakies wolne od pracy?
reklama
Rozwiązanie
Ja mialam zyleczkowanie ból trwał ok tyg ale nie byl to jakiś mocny ból... skrzepy tak normalneDziękuję za odpowiedź. Jak długo utrzymują się dolegliwości zwłaszcza ból brzucha. Czy tak jest że w jednym dniu boli a w drugim nie i znowu boli? Oraz czy skrzepy to normalne?
reklama
Dziękuję za odpowiedź. Jak długo utrzymują się dolegliwości zwłaszcza ból brzucha. Czy tak jest że w jednym dniu boli a w drugim nie i znowu boli? Oraz czy skrzepy to normalne?Ja bylam w podobnej sytuacji tz poronilam w 9t . W czwartek dostalam zwolnienie na 3tyg a w piątek wylądowałam.w szpitalu. Ciągnęłam do końca l4 a potem wzięłam zwolnienie od psychiatry gdyż bylam psychicznie w kiepskim stanie. Do pracy wróciłam po ponad 3mc
E
Ewka34
Gość
Skrzepy są normalne,oczyszczasz się. U mnie było jak okres tyle że mocniejszy i dłuższyDziękuję za odpowiedź. Jak długo utrzymują się dolegliwości zwłaszcza ból brzucha. Czy tak jest że w jednym dniu boli a w drugim nie i znowu boli? Oraz czy skrzepy to normalne?
Dziękuję za odpowiedź, a co z bolem brzuchaSkrzepy są normalne,oczyszczasz się. U mnie było jak okres tyle że mocniejszy i dłuższy
Mała.czarna
Fanka BB :)
Mnie bolało dlugo bo ok 2 tyg po zabiegu.Dziękuję za odpowiedź, a co z bolem brzucha
E
Ewka34
Gość
Mnie bolał z tydzień może krócej,nie wiem ,każdy ma inny próg bólu.Dziękuję za odpowiedź, a co z bolem brzucha
Dużo zależy od lekarza ja miałam takiego który po zabiegu terminacji sam mnie namawiał żebym chociaż kilkutygodni pobyła na zwolnieniu. I był bardzo zdziwiony ze nie chciałam, w ogóle od początku ciazy pytał zawsze „ jakieś zwolnienie może?”
EwelinaW
Jeśli masz dobrego lekarza (gin, rodzinny) wystawią ZLA na tzw stresowe, kwestia tego ile będzie chciał. Moja kuzynka ciągnęła pół roku, potem zaryzykowała o rehabilitacyjne (chodziła do psychologa a rodzinny wystawiał ZLA ) i dostała na 3 m-ce , w między czasie pojawiło się maleństwo. Zresztą taki był plan by nie wracać do pracy. Chodzilo również o psychiczny wypoczynek, relaks przed zajściem w ciąże, co jest równie ważne jak i utrzymanie spokoju w trakcie. Takie zalecenia lekarskie, tylko co z tego, że ZUS ma to w d...
reklama
Natalia198777
Ja mialam zyleczkowanie ból trwał ok tyg ale nie byl to jakiś mocny ból... skrzepy tak normalneDziękuję za odpowiedź. Jak długo utrzymują się dolegliwości zwłaszcza ból brzucha. Czy tak jest że w jednym dniu boli a w drugim nie i znowu boli? Oraz czy skrzepy to normalne?
reklama