reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienie - porada

Cześć dziewczyny, jestem właśnie po poronieniu indukowanym i łyżeczkowaniu po ciąży z pustym jajem płodowym. Oczywiście jestem jeszcze przed kontrolą u gina i daleko przed myśleniem o kolejnej ciąży , ale może któraś ma doświadczenie w takiej przykrej sprawie i doradzi , jakie warto zrobić badania po pierwszym poronieniu , aby chociaż trochę zminimalizować ryzyko powtórki ?

reklama
Część,
Ja poroniłam 1 szą ciążę w wieku 24 lat,
W kolejną ciążę zaszłam za około 2 miesiące i było wszystko w porządku. Dla mnie szybkie zajście w ciążę było terapią na moje cierpienie po utracie pierwszego maleństwa,
Teraz jestem matką 2 dzieci i właśnie czekam na narodziny trzeciego syna 🙂

Część,
Ja poroniłam 1 szą ciążę w wieku 24 lat,
W kolejną ciążę zaszłam za około 2 miesiące i było wszystko w porządku. Dla mnie szybkie zajście w ciążę było terapią na moje cierpienie po utracie pierwszego maleństwa,
Teraz jestem matką 2 dzieci i właśnie czekam na narodziny trzeciego syna 🙂
To gratulacje 😊😊narazie nie umiem sobie tego wszystkiego wyobrazić … ale takie wiadomości są pokrzepiające 😀wszystkiego dobrego !

Poroniłam 3razy obecnie jestem mamą 3dziewczyn ,w tym ostatnia ma 3miesiace 😊 po ostatnim poronieniu minęło ok7miesiecy gdy zaszłam w ciążę, wcześniej dwa miesiące po poronieniu zaszłam w szczęśliwa ciążę.

Trzymam kciuki za Ciebie 🤗

Poroniłam 2 razy w przeciągu ostatniego roku obecnie jestem na etapie czekania na zarodek w jaju . Gdzieś oko 4 tyg . Nie robiłam po tamtych poronieniach specjalnych badan - podstawowe hormony jajniki progesteron estragon i tarczyce unormowalam bo była 4,8 Oraz mam jedno dziecko z 1 ciazy potem dwa niestety się nei udawało próbuje z 4 ciaza .

Wiesz to zależy jak bardzo jesteś zdesperowana ponieważ badań jest cała masa. Zazwyczaj jest tak że lekarze jedno.poronienie traktują jako norma i nie zlecają badań, i rzeczywiście w większości przypadków tak jest że potem udaje się zajść w zdrowa ciążę.
Ja poroniłam 4 razy pod rząd, badania zaczęłam robić po drugim ale lekarze i tak uważali że to przypadek.
Moze na początek zbadaj sobie tarczycę i cukry . To takie podstawy.

Wiesz to zależy jak bardzo jesteś zdesperowana ponieważ badań jest cała masa. Zazwyczaj jest tak że lekarze jedno.poronienie traktują jako norma i nie zlecają badań, i rzeczywiście w większości przypadków tak jest że potem udaje się zajść w zdrowa ciążę.
Ja poroniłam 4 razy pod rząd, badania zaczęłam robić po drugim ale lekarze i tak uważali że to przypadek.
Moze na początek zbadaj sobie tarczycę i cukry . To takie podstawy.
No właśnie wiem, jest sporo takich już zaawansowanych badań, ale na początek myślałam o tych bardziej ogólnych ? Oczywiście będę rozmawiała o tym z lekarzem , ale mam świadomość tego co napisałaś - pierwszy raz uznają często za przypadek właśnie.

Poroniłam 2 razy w przeciągu ostatniego roku obecnie jestem na etapie czekania na zarodek w jaju . Gdzieś oko 4 tyg . Nie robiłam po tamtych poronieniach specjalnych badan - podstawowe hormony jajniki progesteron estragon i tarczyce unormowalam bo była 4,8 Oraz mam jedno dziecko z 1 ciazy potem dwa niestety się nei udawało próbuje z 4 ciaza .
Trzymam kciuki za powodzenie tym razem. O takie podstawy jeśli można je tak nazwać mi właśnie chodziło… dzięki !

reklama
Jestem po dwóch poronieniach, w tym jedno pustego jaja płodowego (w sierpniu tego roku).
Zrobiłam razem z mężem badanie kariotypu, sprawdziłam wszystkie możliwe wirusy, do tego jeszcze krzywa cukrowa i insulinowa, przeciwciała antykardiolipinowe oraz rezonans magnetyczny macicy.
Po całej diagnostyce okazało się, że posiadam macicę dwurożną z przegrodą całkowitą oraz nietolerację glukozy na czczo. Obecnie jestem na lekach i walczę o utrzymanie trzeciej ciąży 💪

Do góry