reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dagmarie25 Ty kochana nie analizuj już tylko się ciesz każda chwila w tym pięknym stanie. Ja dr Przybycienia będę jak lwica broniła bo tylko dzięki niemu mam syna.

I wybaczcie. Ja w szczepienia nie wierzę i wieeeeele godzin wysiedzianych na poczekalni u dr Przybycienia (a wraz z nimi setki historii innych kobiet) tylko to potwierdza. Jak dla mnie na to allo sralo to działa albo encorton albo jakieś nieprzeciętne szczęście ;/ w to drugie nie wierze bo na ostatnie 3 lata (do dnia 18.06- kiedy na świat przyszedł mój syn) szczęście mnie opuściło! U dr Sachy po szczepieniach nie ma sterydu i się nie udaje wielu parom u dr Malinowskiego po szczepieniach są sterydy i mamy szczęśliwe zakończenia... pozatym nie wiem jak w pozostałych ośrodkach ale w Krk jakoś dziwnie się to krzyżuje bo przy ponownym badaniu allo (po szczepieniach) trzeba powiedzieć, ze było się szczepionym i oni podają wartości z partnerem plus druga krzyżówka z dawca. Tylko skąd wiadomo kto był potencjalnym dawca skoro on nie jedzie na ponowne badanie allo z konkretna pacjentka? Ciekawe czy moje 3,6% gdybym powiedziała ze jestem po szczepieniach to czy przyjęło by inne wartości?

@Marthi zerowe allo miała @matylda23 i moje 2 bliskie koleżanki, ja mam 3,6%, @kas90 miala coś ok 7 albo 9% nie pamietam dokladnie, @smerfik88 miala chyba 9 z hakiem i jej szczęście za niedługo będzie miało roczek... te przykłady są wręcz namacalne. Jest ich wiele więcej... i Ty zostaniesz szczęśliwa Mamą ;* a teraz odpoczywaj kochana i nabieraj sił i wracaj ze wspaniałymi wiadomościami, wiem ze decyzje która podejmiesz będzie najlepsza dla Was!:*

i nie zlinczujcie mnie proszę za to bo takich „bojaźliwych” jak ja jest znacznie więcej. Pamietam jak ja rozpaczliwie szukałam po forum takich przykładów i mimo ze byłam na konsultacji to wiedziałam ze się na to nie zdecyduje....

reklama
Cześć dziewczyny,
niby tak niewiele czasu minęło, a tyle tu nowych nickow, ze większość mnie już nie kojarzy. @Destino @Porzeczka1234 @iveo jak Wy macie czas ogarniać forum????? @Destino Ty przy 2 to już w ogole dla mnie kosmos. Ja mam wrażenie, ze nue mam czasu na nic, ze wciąż za mało poświęcam czasu Mai, nie wspominając o tym wątku...
@roki1991 Ty szukasz dla kogoś lekarza we wro? Coś @Marthi wspominała. Jakby coś to ogarnięty jest Gizler i Banach. „Moj” ;) dojtorek Woytoń jest cudowny, dalej po cichu trwa fascynacja (Buahahaha), ale pod kątem poronień ogarnia średnio. Chyba, ze cis się zmieniło przez te 9 mies. Powinnam iść i mu powiedzieć jak wyglądały dawki leków ;) padłby chyba.
Co do wieku, bo gdzues się tu przewinął, starałam się wiele lat, 5 ciąż się nie udało, Maję urodziłam w lutym mając już 41 lat. Kurczę zaraz 42, a córcia niecałe 10 mies :)
Żaden z moich lekarzy, a stare wyjadaczki wiedzą, ze chodziłam do wielu :) nie powiedział, ze wiek jest problemem. Każdy pomagał.
Ja wierzę i mam nadzieje, ze w końcu każdej się tutaj uda. Kwesrią pozostaje ile ma się siły i czasu na diagnozowanie i straty. Ja uznałam, ze staram się do 40 niezależnie od ilości poronień, a tymczasem po 40 zaliczyłam jeszxze biochemiczną i tą szczęśliwą. Ile można, warto przesuwać te granice. Za każdym razem szybko przechodziłam do kolejnych badań i prob, bo czas gonił, ale paradoksalnie może to pozwoliło mi nie analizować, tylko cisnąć o kolejne próby.
@ovli22 doczytałam, ze jesteś po szczepieniach - kciuki.
Buziaki dla @mała79, @czarna_mała, @burczus, @bertha, @Marthi, @nafoczka, @edloteh (co u Ciebie???? Jesteś tu jeszcze?)
@dagmarie Ty jyz 2 trymestr? Historia kobiet w Twohej rodzinie jest niesamowita i smutna, ale piękne jest to, ze u każdej pojawił się mały ziemski promyczek :)
Gratuluje wszystkim nowym zaciążonym :)
@Wikunia7 bardzo mi przykro ze względu na obumarcie 1 bliźniaka, trzymam kciuki, żeby ten drugi nadgonil.

Tak myślałam wczoraj że to chyba ty z tego Wrocka, ale pewna nie byłam. Super! Dziękuję za odpowiedź :*
Dziewczyna jest po dwóch stratach a to co mówili lekarze to jakiś kosmos....

@marshia no juz II trymestr chociaż mi sie ciągnie jak flaki z olejem.... nie wiem jak wytrzymam do maja :) a jak córcia?
@olaa90 Kochana każda broni lekarza który jej pomógł :* Ty nie wierzysz w szczepienia, ja zdecydowanie wierze, mówisz duża dawka encortonu :D pamiętasz jaką ja miałam w poprzedniej ciąży? Uwaga -40mg sterydu ;) nie udało się.
Mi po prostu nie podoba sie podejście doktora i to w jaki sposób potraktował @Marthi dlatego cieszę się ze wybrałam Maline bo mi nie było potrzeba kubla zimnej wody tylko kogoś kto będzie wierzył za mnie, kto da nadzieję i przede wszystkim przedstawi plan działania. Dla mnie takie wsparcie jest mega ważne.
Buziaki :)

@dagmarie25 Ty kochana nie analizuj już tylko się ciesz każda chwila w tym pięknym stanie. Ja dr Przybycienia będę jak lwica broniła bo tylko dzięki niemu mam syna.

I wybaczcie. Ja w szczepienia nie wierzę i wieeeeele godzin wysiedzianych na poczekalni u dr Przybycienia (a wraz z nimi setki historii innych kobiet) tylko to potwierdza. Jak dla mnie na to allo sralo to działa albo encorton albo jakieś nieprzeciętne szczęście ;/ w to drugie nie wierze bo na ostatnie 3 lata (do dnia 18.06- kiedy na świat przyszedł mój syn) szczęście mnie opuściło! U dr Sachy po szczepieniach nie ma sterydu i się nie udaje wielu parom u dr Malinowskiego po szczepieniach są sterydy i mamy szczęśliwe zakończenia... pozatym nie wiem jak w pozostałych ośrodkach ale w Krk jakoś dziwnie się to krzyżuje bo przy ponownym badaniu allo (po szczepieniach) trzeba powiedzieć, ze było się szczepionym i oni podają wartości z partnerem plus druga krzyżówka z dawca. Tylko skąd wiadomo kto był potencjalnym dawca skoro on nie jedzie na ponowne badanie allo z konkretna pacjentka? Ciekawe czy moje 3,6% gdybym powiedziała ze jestem po szczepieniach to czy przyjęło by inne wartości?

@Marthi zerowe allo miała @matylda23 i moje 2 bliskie koleżanki, ja mam 3,6%, @kas90 miala coś ok 7 albo 9% nie pamietam dokladnie, @smerfik88 miala chyba 9 z hakiem i jej szczęście za niedługo będzie miało roczek... te przykłady są wręcz namacalne. Jest ich wiele więcej... i Ty zostaniesz szczęśliwa Mamą ;* a teraz odpoczywaj kochana i nabieraj sił i wracaj ze wspaniałymi wiadomościami, wiem ze decyzje która podejmiesz będzie najlepsza dla Was!:*

i nie zlinczujcie mnie proszę za to bo takich „bojaźliwych” jak ja jest znacznie więcej. Pamietam jak ja rozpaczliwie szukałam po forum takich przykładów i mimo ze byłam na konsultacji to wiedziałam ze się na to nie zdecyduje....
Zgadzam sie z toba.Ja poszlam do Sachy z wynikiem allo 39 i powiefzial ze powinnam sie szczepic a dopiero pozniej bedziemy myslec nad kirami.Moj maz zapytal ze skoro immunologia ma wplyw do 12 tyg to dlaczego udalo mi sie dojsc do 14 -15 tydz i nie wiedzial co odpowiedziec.Stwierdzil tylko ze na tym etapie to z pewnoscia krzepliwosc .Wiec skoro allo nie mialo nic wsplnego z tym to dlaczego naraz stwierdzil ze bez szczepien sie nie uda.

Zgadzam sie z toba.Ja poszlam do Sachy z wynikiem allo 39 i powiefzial ze powinnam sie szczepic a dopiero pozniej bedziemy myslec nad kirami.Moj maz zapytal ze skoro immunologia ma wplyw do 12 tyg to dlaczego udalo mi sie dojsc do 14 -15 tydz i nie wiedzial co odpowiedziec.Stwierdzil tylko ze na tym etapie to z pewnoscia krzepliwosc .Wiec skoro allo nie mialo nic wsplnego z tym to dlaczego naraz stwierdzil ze bez szczepien sie nie uda.

Immunologia działa do 16, a nawet wg niektórych 20 tc, dlatego coraz więcej lekarzy skłania się ku dłuższemu stosowaniu sterydu.

Immunologia działa do 16, a nawet wg niektórych 20 tc, dlatego coraz więcej lekarzy skłania się ku dłuższemu stosowaniu sterydu.
Immunolog mi tak powiedzial dr Sacha .Poza tym dlaczego dziewczynom udaje sie z 0 albo niskim allo -mialy szczescie a niektorym po szczepieniach sie nie udaje.Skoro jest mozliwe donoszenie ciaxy bez szczepien to lekarz nie powinien mowic ze nie ma szans bez nich bo dla mnie wrozy z fusow.

Ostatnia edycja:
Dziękuję za odpowiedź. Ja badan nasienia i kariotypu partnera już nie mam okazji Robić ponieważ ode mnie odszedł więc wszystko będę robić tylko pod swoj organizm.

Ja ci kochana mogę doradzić po sowich doświadczeniach !!
Nie trać kasy na byle jakich lekarzy wybierz tych najlepszych a jest ich w Polsce Aż 3 !
Ja traciłam czas i kasę wieloma lekarzami którzy nic mi nie wnosili w leczenie !
Co z tego ze robiłam badania wymyślne jak i tak żaden z tych lekarzy nie potrafił ich dobrze odczytać i postawić diagnozę !
Dlatego udałam się do Malinowskiego i jestem spokojna !

Dziewczyny a skąd te wynurzenia na temat szczepień bądź ich braku każda wybiera metodę leczenia i lekarza jakiego uważa za słusznego.

@olaa90 ja nie linczuję ale dr Sacha nie doszczepia w ciąży 2 razy a o to mniej wiecej chodzi żeby na poczatku ciąży allo mrl bylo na poziomie 40% i powyżej aby zarodek miał możliwość się rozwijać bo później fizjologicznie mrl rośnie w ciąży i to jest podparte badaniami . I wiesz ja tez bronie szczepień bo ja mam grób córki namacalny i pozniej drugą stratę i wierzę , ze mi szczepienia pomogły i leki .

Immunolog mi tak powiedzial dr Sacha .Poza tym dlaczego dziewczynom udaje sie z 0 albo niskim allo -mialy szczescie a niektorym po szczepieniach sie nie udaje.Skoro jest mozliwe donoszenie ciaxy bez szczepien to lekarz nie powinien mowic ze nie ma szans bez nich bo dla mnie wrozy z fusow.
Nikt nikogo nie zmusza do szczepień. I tak zgadam sie z @marshia Sydor też immunolog mówi , ze w ciąży imunologia ma znaczenie i moze namieszać do 20 tygodnia ciąży

Wiecie co dziewczyny jeszcze w 2015 roku jak tu trafiłam chyba wszystkie prócz susany i mickey i auria i chyba marshia nie wiem czy jyz tu byłaś czy trochę pozniej trafiłaś się szczepiły każda ma dziecko z tego co pamiętam.
Matylda brała accofil z tego co pamiętam wiec nie tylko steryd , smerfik nie pamiętam.

Dziewczyny nie mieszajmy sobie w głowie każdy ma prawo wyboru bądźmy sobie wsparciem i pozwólmy wybrać to co dla niego jego zdaniem najlepsze wszystkie dążymy do jednego macierzyństwa życzę wszystkim staraczka i tym na początku drogi ktore sie diagnozuja upragnionego maleństwa

@marshia ps my mamy grzeczne dzieci haha

Ostatnia edycja:
Ja jak zapytałam o inna metodę niż szczepienia to nabąknął tylko o wlewach i niewiele inf nt mi udzielił. Jak zapytałam o steryd i accofil to powiedział, ze accofil jest na kir a ja genotyp bx i to jest dobry wynik, o sterydzie powiedział ze absolutnie bo to jak gaz i hamulec wciskany jednocześnie (steryd obniza allo, ktore ma w ciąży rosnąć)...

@Porzeczka1234 Aniu kochana Ty się nam tam czasem nie stresuj tylko pochwal się jakie imię wybraliście dla Twojego drugiego cudeńka <3

P.s. Gdyby któraś potrzebowała mam 13 zastrzyków clexane 0,4, opakowanie duphastonu i opakowanie progesteron besins :)

reklama
Ja jak zapytałam o inna metodę niż szczepienia to nabąknął tylko o wlewach i niewiele inf nt mi udzielił. Jak zapytałam o steryd i accofil to powiedział, ze accofil jest na kir a ja genotyp bx i to jest dobry wynik, o sterydzie powiedział ze absolutnie bo to jak gaz i hamulec wciskany jednocześnie (steryd obniza allo, ktore ma w ciąży rosnąć)...

@Porzeczka1234 Aniu kochana Ty się nam tam czasem nie stresuj tylko pochwal się jakie imię wybraliście dla Twojego drugiego cudeńka <3

P.s. Gdyby któraś potrzebowała mam 13 zastrzyków clexane 0,4, opakowanie duphastonu i opakowanie progesteron besins

Do góry