reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie.Jak dziewczyny pisza o szczepieniach i zachwalaja to nie pisze i nie odradzam po prostu nie wypowiadam sie bo kazdy robi jak uwaza.Nie pisze tego bezposrednio do kogos tylko wyrazam swoja opinie .A badan z immunologi jest wiecej nie tylko allo mlr dlatego niektore odpowiedzialne sa za pozniejsze straty.

reklama
Witajcie dziewczyny! Widzę że zostałam wywołana i widzę ze jest tu żywioł jak zwykle :)
Ja przed Asią miałam allo 5,5%. Lykalam steryd encorton 10 mg.
W poniedziałek wysikałam test, a wczoraj robilam bete i mam 197.
Tym razem leki łykalam dopiero od testu i encorton 5 mg biorę, bo niestety jak łykalam leki w czasie starań to miałam duze problemy z owulacją.

@sówka91 byłam wczoraj u Pani doktor. Faktycznie niesamowicie miła i cierpliwa. Dostałam też od niej maila i mam pisać, jeśli wyjdzie coś nie tak w badaniach.
Przeprowadziła ze mną szeroki wywiad i obejrzała też nogi (mnie puchną i mrowią, co się nasiliło w ciąży). Ponoć to rzadki objaw trombofili, ale też objaw. Poza tym stwierdziła u mnie jakąś siność siatkową na nogach. Miałam już dużo badań zrobionych, ale zaleciła kolejne (a bez białka c i s, bo uznała, że u mnie to i tak nie ma znaczenia przy tych wynikach): proteinogram, fibrynogen, APTT, czas protrombinowy, d-dimery. Mam też zrobić antyTPO i antyTG (nigdy nie miałam), żeby już na 100% wykluczyć autoimmunologie.

Za miesiąc mam zbadać kwas foliowy, i uwaga, bez odstawiania folianu, bo chce wiedzieć, jaki mam na lekach.

W ciąży oczywiście clexane i acard 150 (teraz acard 75), chyba, że coś jeszcze wyjdzie w badaniach. Dodatkowo dostałam jeszcze inny lek, ten mam brać teraz przez miesiąc, gdy się nie staram-to na moje objawy. Potem mam odstawić. Nie wiem co z tym zrobić, bo w sumie myśmy teraz się nie starali, ale i nie zabezpieczali, i teoretycznie szansa może być.

@Lu_cy ja w tym wczorajszych zaleceniach mam: heparyna 0-0-1 (czyli na wieczór) i acard 150 też na wieczór. Różne są szkoły, więc się nie martw o kuzynkę.

Witajcie dziewczyny! Widzę że zostałam wywołana i widzę ze jest tu żywioł jak zwykle :)
Tym razem leki łykalam dopiero od testu i encorton 5 mg biorę, bo niestety jak łykalam leki w czasie starań to miałam duze problemy z owulacją.
@kas90 super ;)
Gratulacje !

@sówka91 byłam wczoraj u Pani doktor. Faktycznie niesamowicie miła i cierpliwa. Dostałam też od niej maila i mam pisać, jeśli wyjdzie coś nie tak w badaniach.
Przeprowadziła ze mną szeroki wywiad i obejrzała też nogi (mnie puchną i mrowią, co się nasiliło w ciąży). Ponoć to rzadki objaw trombofili, ale też objaw. Poza tym stwierdziła u mnie jakąś siność siatkową na nogach. Miałam już dużo badań zrobionych, ale zaleciła kolejne (a bez białka c i s, bo uznała, że u mnie to i tak nie ma znaczenia przy tych wynikach): proteinogram, fibrynogen, APTT, czas protrombinowy, d-dimery. Mam też zrobić antyTPO i antyTG (nigdy nie miałam), żeby już na 100% wykluczyć autoimmunologie.

Za miesiąc mam zbadać kwas foliowy, i uwaga, bez odstawiania folianu, bo chce wiedzieć, jaki mam na lekach.

W ciąży oczywiście clexane i acard 150 (teraz acard 75), chyba, że coś jeszcze wyjdzie w badaniach. Dodatkowo dostałam jeszcze inny lek, ten mam brać teraz przez miesiąc, gdy się nie staram-to na moje objawy. Potem mam odstawić. Nie wiem co z tym zrobić, bo w sumie myśmy teraz się nie starali, ale i nie zabezpieczali, i teoretycznie szansa może być.

@Lu_cy ja w tym wczorajszych zaleceniach mam: heparyna 0-0-1 (czyli na wieczór) i acard 150 też na wieczór. Różne są szkoły, więc się nie martw o kuzynkę.
O dziękuję [emoji846] dopóki nie urodzi to się będę martwić

Dziewczyny przepraszam ze was tu mecze i przeszkadzam w dyskusji nad szczepieniami ale powiedzcie mi jakie bierzecie witaminy i w jakich dawkach w czasie starań ja kupiłam ostatnio takie witaminy

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 70
  • image.jpg
    image.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 78

Kochana gratuluję! I trzymam kciuki :)

reklama
Do góry