reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Czy ktoś może zinterpretować moje wyniki? Będę wdzięczna

Profil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pom., T supr.)Profil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pom., T supr.),
Limfocyty28,1%28,9046,50L
Monocyty11,6%5,1011,70N
Granulocyty57,3%45,7062,80N
Limfocyty T CD3+1789kom/µL900,002 100,00N
Limfocyty T CD3+70,7%59,7082,00N
Limfocyty T pomocnicze CD3+CD4+1088kom/µL500,001 300,00N
Limfocyty T pomocnicze CD3+CD4+43,0%30,4055,00N
Limfocyty T cytotoksyczne CD3+CD8+582kom/µL280,00900,00N
Limfocyty T cytotoksyczne CD3+CD8+23,0%18,0040,00N
Komórki NK CD 3-16+374kom/µL90,00630,00N
Komórki NK CD 3-16+14,8%7,3024,00N
Limfocyty B CD19+240kom/µL120,00400,00N
Limfocyty B CD19+9,5%5,0022,50N
Komórki NKT CD3+CD16+3,5%1,8010,50N
Limfocyty T podwójnie dodatnie CD3+CD4+CD8+2,1%0,401,80H
stosunek limfocytów CD4+/CD8+1,91,102,80N
PPJ (ANA10) met. IIF i DID (6 antygenów)695 PPJ (ANA10) met. IIF i DID (6 antygenów)dodatni
PPJ (ANA9) met. IIF, typ świecenia, mianoPPJ (ANA9) met. IIF, typ świecenia, mianododatni
Witaj

Strasznie nieczytelna ta tabelka dla mnie ale doczytałam, że masz ana dodatnie powinnaś brać steryd w ciąży i mój lekarz mówi , że także heparynę. Dlaczego robiłaś badania ?

@Poziomka2019
Witaj komórki nk masz za wysokie na pewno normy masz przy badaniu .

@Porzeczka1234 tzn według norm to mam ok. Bo norma jest do 27 ale czytałam, ze powinny być niższe do 10%?
Ale czytam różne opcje jeśli chodzi o te CD56high/CD16neg i CD56dim/CD16pos. I raz wychodzi ze mam ok a gdzieś indziej, ze np te których mam więcej to są ,,zle,, i nie dobrze ze mam tak dużo % ... i już sama nie wiem. A badanie zrobiłam na własna rękę wiec nawet do lekarza nie jestem zapisana.. :(

@Porzeczka1234 tzn według norm to mam ok. Bo norma jest do 27 ale czytałam, ze powinny być niższe do 10%?
Ale czytam różne opcje jeśli chodzi o te CD56high/CD16neg i CD56dim/CD16pos. I raz wychodzi ze mam ok a gdzieś indziej, ze np te których mam więcej to są ,,zle,, i nie dobrze ze mam tak dużo % ... i już sama nie wiem. A badanie zrobiłam na własna rękę wiec nawet do lekarza nie jestem zapisana.. :(
Zdecydowanie one u Ciebie są za wysokie? Czy ronisz nawykowo? Skad jesteś? Pytania dlatego , że można milion badań zrobić sama ma własną rękę ale potrzebujesz kogoś do interpretacji i do recept

Witam, chciałam też opisać mój przypadek bo chyba też ma podłoże immunologiczne. Miałam 3 ciążę biochemiczne zawsze z niską beta tak do 100.w ostatniej byłam pod opieką immunologa i wiedzielismy że mam mutacje Mthfr pai1 homo i hetero w kwasie foliowy bralam(Letrox, acard, femibion, siofor 850,heparyne 0,4 i później przez szybkie plamienia luteine) oczywiście tak samo się skończyło szybki spadek bety mój organizn sam szybko się oczyszcxzal. Nie wiem dlaczego mój immunolog nie włączył mi encorton, dużo o nim teraz czytałam że pomaga bo NK mam 22% mlr 21%.Niestety nie wiedział dlaczego heparyna nie pomogła i kazał zrobić Kir wyszły dobre jedyne co mi poradził to szczepienia których bardzo nie chce zresztą sam nie dokona u mnie był przekonany do tego. Zrobiłam histeroskopie wyszło dobrze inne hormony dobre, kariotyp też. Ogólnie pełno badań porobionych. Cały czas czułam że to przez te NK tracę i dlatego ostatnio trafiłam do Pani doktor która właśnie też tak uważa i zaproponowali wlewy z intralipidu i encorton. Bardzo boję się tych wlewow bo wyczytałam że te obniżają nk a one znomu są odpowiedzialne za ochronę przed nowotworami a w mojej rodzinie są. Mam taki metalik w głowie nie mówię już o moim stanie psychicznym:(moze są tutaj dziewczyny które miały wszystko dobrze po tych wlewach?

Witam, chciałam też opisać mój przypadek bo chyba też ma podłoże immunologiczne. Miałam 3 ciążę biochemiczne zawsze z niską beta tak do 100.w ostatniej byłam pod opieką immunologa i wiedzielismy że mam mutacje Mthfr pai1 homo i hetero w kwasie foliowy bralam(Letrox, acard, femibion, siofor 850,heparyne 0,4 i później przez szybkie plamienia luteine) oczywiście tak samo się skończyło szybki spadek bety mój organizn sam szybko się oczyszcxzal. Nie wiem dlaczego mój immunolog nie włączył mi encorton, dużo o nim teraz czytałam że pomaga bo NK mam 22% mlr 21%.Niestety nie wiedział dlaczego heparyna nie pomogła i kazał zrobić Kir wyszły dobre jedyne co mi poradził to szczepienia których bardzo nie chce zresztą sam nie dokona u mnie był przekonany do tego. Zrobiłam histeroskopie wyszło dobrze inne hormony dobre, kariotyp też. Ogólnie pełno badań porobionych. Cały czas czułam że to przez te NK tracę i dlatego ostatnio trafiłam do Pani doktor która właśnie też tak uważa i zaproponowali wlewy z intralipidu i encorton. Bardzo boję się tych wlewow bo wyczytałam że te obniżają nk a one znomu są odpowiedzialne za ochronę przed nowotworami a w mojej rodzinie są. Mam taki metalik w głowie nie mówię już o moim stanie psychicznym:(moze są tutaj dziewczyny które miały wszystko dobrze po tych wlewach?
Hej ;) przykro mi że masz tak bogatą historię.
Ja poronilam 2 razy. 10 i 8 tc W odstępie pół roku. Obecnie jestem w 3 ciąży. I moja pierwsza zakończyła się właśnie przez komórki nk 19%. Woec od kwoetnia mialam wlewy. Mialam ich 5. Sa dziewczyby ktore mialy znacznie wiecej. Ale po pierwszym wlewie i encortonie zaszlam w pierwszym cyklu. Viaze stracilam bo byla wada gebetyczna a teraz w 3 tez zaszlam za poerwzzhm razem przez wlewy o encorton ;) ja sie po nixh dobrze czuje. Tez mam w rorzinie obciszenie nowotworem. ;) ale walcze o moja Kruszynkec;) jak coś to pytaj śmiało.

Hej ;) przykro mi że masz tak bogatą historię.
Ja poronilam 2 razy. 10 i 8 tc W odstępie pół roku. Obecnie jestem w 3 ciąży. I moja pierwsza zakończyła się właśnie przez komórki nk 19%. Woec od kwoetnia mialam wlewy. Mialam ich 5. Sa dziewczyby ktore mialy znacznie wiecej. Ale po pierwszym wlewie i encortonie zaszlam w pierwszym cyklu. Viaze stracilam bo byla wada gebetyczna a teraz w 3 tez zaszlam za poerwzzhm razem przez wlewy o encorton ;) ja sie po nixh dobrze czuje. Tez mam w rorzinie obciszenie nowotworem. ;) ale walcze o moja Kruszynkec;) jak coś to pytaj śmiało.

reklama
Też za wszelką cene chce walczyć bo nie wyobrażam sobie jak mogę czegoś nie spróbować jeśli pomoże:) Czytałam też że są encorton pomaga? A przez te wlewy ciaza się dobrze rozwija tak?

Do góry