reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@justkaki a na jakim etapie u Ciebie poroni9enia? @olaa90 a mnie nic nie mowil o mezu moze dlatego ze mamy jedno dziecko?? U mnie tezinny etap ciazy konczyly sie . Nie wiem sam czy robic czy nie Przybycien nic nie mowil o mezu ale ja wolalabym
Poronienia były 6-8 tc w zeszłym roku. Z samym zachodzeniem nigdy nie było problemu. Mam już córkę prawie 9 letnią.
Przed drugim poronieniem wyszedł krwiak. Lekarz na tej podstawie, czyli bardziej profilaktycznie zastosował u mnie "żelazny" zestaw. Bo wyniki jakie robiłam to nic podejrzanego nie wyszło co miałoby związek z poronieniami. Ale u męża były złe wyniki właśnie. Genetyczka nam powiedziała że są 2 szkoły przy złym nasieniu nie dochodzi do zaplodnien lub druga, że po zapłodnieniu nastąpi poronienie.
Nie wiem na 100% co było przyczyną i nie chce już do tego dochodzić. Ważne żeby teraz poród przebiegł sprawnie i bez komplikacji. Na drugim dziecku już kończę więc temat dla mnie się zamyka.

@justaki super :)

@Hatice jeszcze niecały tydzień i będziesz tulic maleństwo.

Ja mam termin na 26.08 i chce rodzic sn. U mnie wczoraj odwiedziny ip mam bardzo silne napięcia macicy i bóle podbrzusza.

@justkaki a ile masz lat jesli moge zapytac? no i co Twój mąż brał?
W tym roku 33, mąż 35.

Od mojego gina dostał antybiotyk i clostilbegyt. Dodatkowo witaminy foland.rol, ale w Czechach były kupione no i dieta. Miał nadwagę, w miesiąc schudł 10 kg.
Po drugim poronieniu miałam cały czas bóle takie dziwne, lekarz podejrzewał zapalenie przydatkow byłam kilka dni na antybiotykach w szpitalu.
Dodatkowo chodziliśmy na biorezonas. Nic nie mówiliśmy na początku co jest a usłyszałam że jest problem z kobiecymi narządami, mąż że jest silny stan zapalny. Chodziliśmy na te terapie kilka razy. Jak później powiedziałam w czym problem to dodatkowo w czasie owulacji miałam jakby wzmacniane hormony.
Wszystko trwało ok miesiąca. Po takim czasie robiliśmy ponowne wyniki nasienia i była poprawa. No i w ten sam dzień robiłam bete z której obecny 37tc.

Nie wiem co pomogło, czy farmakologia czy niekonwencjonalne. Nie wierzę, że 2 poronienia byly przypadkowe. Naprawdę cieszę się, że się udało. Po drugim poronieniu było kiepsko psychicznie. Dodatkowo dobijało mnie, że tak o wszystko trzeba samemu walczyć, kombinować to gdzie iść, co jeszcze badać. Pod tym względem naprawdę nasza służba zdrowia kuleje.

reklama
Do góry