reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi Kilka razy pisałam ten post. Widzisz jak wielu z nas bliskie są Twoje trudy, każda próbuje coś podpowiedzieć! Trochę pamiętam Wasze wyniki i Twoje posty o emocjach związanych z III i IV ciążą. I wiem, że dużo tematów, o których piszą teraz dziewczyny, Ty już przerabialas. Ja myślę, że nie musisz być silna, nie musisz podejmować optymalnych decyzji, nie musisz wiedzieć wszystkiego o przyczynach poronień. Musisz o siebie dbać. A jeśli jesteście dobrym małżeństwem, to musicie dbać też o siebie wzajemnie.

reklama
@Emoska22 - fragmentacja dna plemników, ogólne badanie nasienia, HBA, msome jest ok. Wyszło teraz mężowi po 4 poronieniu p/C przeciw plemnikowe i bakterie w nasieniu:/ ale pozostałe wyniki nasienia są ok.

@aspekt - dziekuje kochana, pięknie to napisałaś... :*

@Charlotte21 bardzo mądre slowa tez tak mysle bo co jesli sie nie uda a postawilismy na jedna karte? Czy psychicznie to udzwigniemy? Ja tez powoli starm sie wmowic sobie ze nie bede miec drugiego dzieck jesli sie uda to ok ale nie moge zyc tylko tym bo zwarjuje zreszta czasem juz mysdle ze warjuje. Widze że trzeba czasu zaakceptowac kobiety w ciazy noworodki . Staram sie myslec o innych rzeczach tak jak ty btw skad jesteś? ile masz lat? i na jakim etapie straty?
Ja Katowice ;) 2 lata starań i w końcu ciąża w X 2018. Starta w 10tc brak akcji serca w styczniu 2019. Okazało się że komórki nk 19 %. Poszłam do dr Janosz. Wlewy, suplementacja i w maju tego roku dowiedziałam się o kolejnej ciąży. To był ciężki czas bo wiedziałam że coś jest nie tak. Najpierw włączenie Emcortonu. Jedno usg PUSTE jajo, drugie jednak jest zarodek z bijacym sercem, kolejny tydzień jest zarodek, serce bijące tylko widać. Maszyna nie wykrywa. 4 usg już niestety brak akcji serca. 8 tc. Wyszła trisomia 16.
Dwa razy lyzeczlowanie. :/
Badań sporo. Teraz w sierpniu idziemy zm kardiotypy z mężem.
W tym roku w maju skończylam 29 lat.
:) KOLEJNE STARANIA? Nie mam pojęcia.

A jak z Tobą? :*

Też tam byłam... U kogo byłaś czemu jesteś niezadowolona?
Byłam tam u jakiejs Pani. Niestety nie.moge sobie przypomnieć jej nazwiska. Wszystko przeprowadziła bardzo powierzchownie. Nic dla niej nie miało znaczenia. Pokazać chciałam jej genetyke. Moje mutacje. To skierowała jednym zdaniem, że to "nic". PAI-1 się nie liczy. Trisomia 16. "Pecha Państwo mieli". Nic nie wytłumaczyła. Powiedziałam że mąż ma IO. To z cynizmem zapytała "i co cukier leciutko podwyższony? ". To wtedy uprzejmie poinformowała, że mój mąż miał tak słabe wyniki wątroby i tak wysokie skoki insuliny że jak się potem dowiedziałam dostał dietę dla zawalowcow bo pani dietetyk nie widziała u tak młodego pacjenta takich złych wyników. To nic nie odpowiedziała.
Dobrze że robiąc brania genetyczne po poronieniu miałam za 30 zł wykupiony telefoniczną konsultację z genatykiem i on mi tłumaczył wszystko.
Dlatego jakoś mam.odczucie że to było tylko po te kardiotypy. Jakby była zła że musi wypisać to badanie.
Może jak przyjedziemy z wynikami będzie inaczej. Nie wiem....

@Emoska22 - nie, ze bronię, ale po prostu myślałam, ze skoro zachodzę w te ciąże to INF nie jest dla mnie... a zaraz może się okazać, ze może właśnie jest dla mnie... Zobaczymy, umówiliśmy dziś męża do prof. androloga M. Kurpisza z Invimed. Gdzie robiłaś to inf?

dziewczyny czy ja moge prosic o kciuki i jesli ktos wierzacy to o modlitwy ...

dzisiaj 9 albo 10dpo i moja beta 16,3

w tym cyklu mam dolozona akupunktura, ananas na zagniezdzanie i l-arginina na zagniezdzanie tez Nac na lepsze endometrium ...
ten tydzien newralgiczny
:(
wszystko u mnie sie zawsze konczylo ok 16/18dpo

@Marthi wiem jak ci teraz musi być ciężko :( tym bardziej że w tej ciąży było inaczej, miałaś dużo leków, zaszłaś dużo dalej, czułas się okej itd. Dlatego ja wierzę w to że Twoje leczenie i postępowanie jest okej a zawiniły tu niestety przeciwciała u męża.... Dlatego wierzę mocno w to, że mąż dostanie steryd i będzie piękna zdrowa ciąża :* trzymam kciuki!
dziewczyny czy ja moge prosic o kciuki i jesli ktos wierzacy to o modlitwy ...

dzisiaj 9 albo 10dpo i moja beta 16,3

w tym cyklu mam dolozona akupunktura, ananas na zagniezdzanie i l-arginina na zagniezdzanie tez Nac na lepsze endometrium ...
ten tydzien newralgiczny
wszystko u mnie sie zawsze konczylo ok 16/18dpo

Kciuki i modlitwa ;)

@Charlotte21 moja historia to 2015- urodzilam zdrowego synka ciaza bez jakichkolwiek komplikacji synek w 40 tyg bez lekow jedynie witaminy. 2017 sierpien poronienie w 15 tyg dzidzi przestalo bic serduszko a drugie to w 12 tyg pol roku pozniej. Co wyszło ?? mutacje takie jak ty masz +nk wyzsze ale nie pamietam dokladnie bo to juz rok allo za niskie ok 19 . Pierwszym razem nie badalam dziecka bo stwierdzilam ze to przypadek itp zreszta nikt mi nie doradzil drugi raz chcialam ale nie udalo pobrac sie kosmowki. Starania? chce juz ale chce byc pewna ze wszystko zrobilam ja jestem przebadana od Ado Z teraz jeszcze mąż choc Przybycien nie zlecał ale wole dmuchac na zimne . jak masz pytania chcesz pogadac pisz nqa priv. Ja chialabym rodzenstwo dla mojego łobuza. Jedno wiem choc ciezko warto walczyc ..Ale tak jak mowisz czasem tez trzeba odpoczac no i ja to zrobilam choc szczerze caly czas o tym mysle i jestem na forum dalej. Jeszcze budowa domu i tak ciezko finansowo ale i tak chce tylko ze mam synka i o niego tez musze dbac ale na szczescie dostal 500 plus smieje sie ze to jego inwestycja w rodzenstwo :)
A dziewczyny z Rzeszowa i okolic Rzeszowa gdzie najlepiej udac sie z mężczyzną? w sensie kogo polecacie jakie badanie ? no i gdzie robilyscie moze @roxie123 @nafoczka
Choć ja czujew ze to moja immunologia zawinila no ale chce byc pewna

reklama
@Marthi u mnie raz lepiej raz gorzej .
Czasami mam doła i smutno mi ;(
Liczę tygodnie ;(
Dzisiaj nawet myślałam o tym ! Dlaczego znów mi się nie udało ?
Wracam do pracy w czwartek troszkę się ogarnę !
Troszkę mam nadziei w tym Malinowskim i to tak mnie trzyma ! Bo nie wiem jakbym się czuła gdybym nie wiedziała jak mam działać .

Do góry