reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@anula88, tak jak juz dziewczyny ci napisaly - wyniki wcale nie sa tragiczne!
Norma morfologii to 4%. naprawde rzadko sie zdarza zeby ktorys facet mial >15%.
A w ejakulacie macie duzo żołnierzykow wiec jest calkiem ok!

Koniecznie do zrobienia przeciwciala przeciw plemnikom w nasieniu, oraz posiew w nasieniu.
A z metod wspomagania tez polecam IUI na poczatek.

reklama
@anula88, tak jak juz dziewczyny ci napisaly - wyniki wcale nie sa tragiczne!
Norma morfologii to 4%. naprawde rzadko sie zdarza zeby ktorys facet mial >15%.
A w ejakulacie macie duzo żołnierzykow wiec jest calkiem ok!

Koniecznie do zrobienia przeciwciala przeciw plemnikom w nasieniu, oraz posiew w nasieniu.
A z metod wspomagania tez polecam IUI na poczatek.
Dziękuję!

My już mieliśmy iui ... [emoji6]

Zrobicie pprzeciwciała koniecznie u nas byl stan zapalny i te przeciwciała mąż dostal steryd w czasie mojego owu i mamy córkę z pierwszego cyklu także wiesz warto.. Jeśli nawet lekarz nie będzie chciał bo powie że nie warto to powiedz że Ty wy jednak byście chcieli my po 4 latach dopiero się dowiedzieliśmy że coś takiego istnieje. Pisze to dlatego ze często lekarze sa nastawieni na in vitro ( chce zaznaczyc że jestem zwolenikiem jeśli natura coś blokuje) Moze inseminacja oczyszcza się sperme myślałaś o tym?

Jeśli mąż się nie rusza dobrze by było 30-45 min spaceru dziennie jak facet się rusza wydziela się testosteron. Niech nie kapie się w gorącej wodzie nie chodzi na sałne. Kup orzechy brazylijskie niech podjada 3 dziennie. I piwko codziennie odpada :)

Laparoskopie robiłaś hajowody drożne? histeroskopie ?

@dżoasia wychodź mi z krzaków i pisz co u Was?
Dziękuję!
Zrobimy te badania no nie ma opcji! A można to poczynić bez skierowania ?

Iui mieliśmy , ale słabo.... żołnierze kręcili się w kółko [emoji21] problem mieli , żeby coś wybrać wogole .

Ja miałam laparo z hromotubacja - książkowo wyszło wszystko [emoji6]

@magda1208 jakie zamówiłas lozeczko z bellamy? No własne podobno kosz Mojżesza fajna sprawa i ja dostałam je w spadki od szwagierki...

@Zzzzzz gratuluję córeczki;) [emoji7][emoji7]

@oczekująca123 ja na opryszczke dostalam zovirax

@olaa90 będzie najpiękniejszy prezent o jakim marzyłam ;) chce już walentynki

@anula88 patrzę na te wyniki i one nie są chyba takie źle, ok jest 3 procent prawidłowych Ale jest ich aż 145 mln i widzę że ruchliwość mała?, ale ja się też do końca nie znam, jednak na pierwszy rzut oka nie wygląda To aż tak tragicznie;)

@magda1208 jakie zamówiłas lozeczko z bellamy? No własne podobno kosz Mojżesza fajna sprawa i ja dostałam je w spadki od szwagierki...

@Zzzzzz gratuluję córeczki;) [emoji7][emoji7]

@oczekująca123 ja na opryszczke dostalam zovirax

@olaa90 będzie najpiękniejszy prezent o jakim marzyłam ;) chce już walentynki

@anula88 patrzę na te wyniki i one nie są chyba takie źle, ok jest 3 procent prawidłowych Ale jest ich aż 145 mln i widzę że ruchliwość mała?, ale ja się też do końca nie znam, jednak na pierwszy rzut oka nie wygląda To aż tak tragicznie;)
Dostalas? Tzn mialas tabletki na recepte? Czy mascia smarowalas bez recepty?

Dziękuję!
Zrobimy te badania no nie ma opcji! A można to poczynić bez skierowania ?

Iui mieliśmy , ale słabo.... żołnierze kręcili się w kółko [emoji21] problem mieli , żeby coś wybrać wogole .

Ja miałam laparo z hromotubacja - książkowo wyszło wszystko [emoji6]
oczywiscie! wszystko mozesz bez skierowania zrobic :)

@oczekująca123 to maść bez recepty Ale powiedz że jesteś w ciazy bo są dwa rodzaje tej maści i jedna można stosować tylko w ciazy ...

@maa821 podobno nie jest latwo zdiagnozowac wrosniete lozysko. Najczesciej dzieje sie jak u ciebie, ze widac to dopiero podczas porodu. Mysle, ze przyjdzie czas, by ta informacja do ciebie dotarla. Nie latwo sie z nia uporac. Zycze ci by synek wszystko wynagradzal. Zaplacilas wysoka cene za marzenia. Teraz zaslugujecie na to, by cieszyc sie soba jak najdluzej i jak najwiecej
emoji4.png
przytulam

@hope34 nie trzeba miec objawow, by ciaza byla zdrowa. Tym bardziej, ze one zaczynaja sie najczesciej ok 6tc. Trzymam kciuki
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
za ciag dalszy
@Destino ....tak sobie czytam Twoją stopke i się zastanawiam co to jest hiperprolaktynemia?? i z jakich badań to wychodzi??

Obecnie jestem w szpitalu na badaniach więc mam czas Was poczytać i z badań wyszło mi że TSH i FT3 i FT4 jest ok ale przeciwciała tarczycowe mam za wysokie jak norma jest 100 to ja mam 600. Czytałam że przeciwciał za wysokich się nie leczy ale zastanawiam się czy ktos z Was nie miał takiego problemu, nie powinnam brać czegoś na tarczycę??

@Porzeczka1234 ana i przeciwciała mam ok oprócz tych co pisze wyżej przeciwtarczycowych i co do których mam nadzieję, że właśnie odkryłam mój problem ale muszę chyba . NK docent powiedział, że nie mają u mnie znaczenia nie dopytywałam bo wiecie, że wizyty są szybkie. A Ty przed szczepieniami miałaś intralipid czy od razu szczepienia? Szczepienia u docenta?

@tęczowa89 napisz mi proszę dlaczego brałaś jodin i selen rozumiem, że coś z tarczycą ale co było nie tak?

reklama
@Lili81 tak sie dzieje, jak wychodzi mocno wysoka prolaktyna. Mialam takie badanie prolaktyna bez obciazenia, potem tabletka i po godzinie prolaktyna po obciazeniu.
Na przeciwciala tarczycowe nie ma leku. Mozna je obnizac dieta, ale nie powiem ci kaka, bo nie wiem. W ciazy na to dostajesz encorton by wyciszyc uklad immunologiczny. A usg tarczycy ci robili? Wykluczyli hashimoto?

Do góry