reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@anula88, tak jak juz dziewczyny ci napisaly - wyniki wcale nie sa tragiczne!
Norma morfologii to 4%. naprawde rzadko sie zdarza zeby ktorys facet mial >15%.
A w ejakulacie macie duzo żołnierzykow wiec jest calkiem ok!

Koniecznie do zrobienia przeciwciala przeciw plemnikom w nasieniu, oraz posiew w nasieniu.
A z metod wspomagania tez polecam IUI na poczatek.

reklama
@anula88, tak jak juz dziewczyny ci napisaly - wyniki wcale nie sa tragiczne!
Norma morfologii to 4%. naprawde rzadko sie zdarza zeby ktorys facet mial >15%.
A w ejakulacie macie duzo żołnierzykow wiec jest calkiem ok!

Koniecznie do zrobienia przeciwciala przeciw plemnikom w nasieniu, oraz posiew w nasieniu.
A z metod wspomagania tez polecam IUI na poczatek.
Dziękuję!

My już mieliśmy iui ... [emoji6]

Zrobicie pprzeciwciała koniecznie u nas byl stan zapalny i te przeciwciała mąż dostal steryd w czasie mojego owu i mamy córkę z pierwszego cyklu także wiesz warto.. Jeśli nawet lekarz nie będzie chciał bo powie że nie warto to powiedz że Ty wy jednak byście chcieli my po 4 latach dopiero się dowiedzieliśmy że coś takiego istnieje. Pisze to dlatego ze często lekarze sa nastawieni na in vitro ( chce zaznaczyc że jestem zwolenikiem jeśli natura coś blokuje) Moze inseminacja oczyszcza się sperme myślałaś o tym?

Jeśli mąż się nie rusza dobrze by było 30-45 min spaceru dziennie jak facet się rusza wydziela się testosteron. Niech nie kapie się w gorącej wodzie nie chodzi na sałne. Kup orzechy brazylijskie niech podjada 3 dziennie. I piwko codziennie odpada :)

Laparoskopie robiłaś hajowody drożne? histeroskopie ?

@dżoasia wychodź mi z krzaków i pisz co u Was?
Dziękuję!
Zrobimy te badania no nie ma opcji! A można to poczynić bez skierowania ?

Iui mieliśmy , ale słabo.... żołnierze kręcili się w kółko [emoji21] problem mieli , żeby coś wybrać wogole .

Ja miałam laparo z hromotubacja - książkowo wyszło wszystko [emoji6]

@magda1208 jakie zamówiłas lozeczko z bellamy? No własne podobno kosz Mojżesza fajna sprawa i ja dostałam je w spadki od szwagierki...

@Zzzzzz gratuluję córeczki;) [emoji7][emoji7]

@oczekująca123 ja na opryszczke dostalam zovirax

@olaa90 będzie najpiękniejszy prezent o jakim marzyłam ;) chce już walentynki

@anula88 patrzę na te wyniki i one nie są chyba takie źle, ok jest 3 procent prawidłowych Ale jest ich aż 145 mln i widzę że ruchliwość mała?, ale ja się też do końca nie znam, jednak na pierwszy rzut oka nie wygląda To aż tak tragicznie;)

@magda1208 jakie zamówiłas lozeczko z bellamy? No własne podobno kosz Mojżesza fajna sprawa i ja dostałam je w spadki od szwagierki...

@Zzzzzz gratuluję córeczki;) [emoji7][emoji7]

@oczekująca123 ja na opryszczke dostalam zovirax

@olaa90 będzie najpiękniejszy prezent o jakim marzyłam ;) chce już walentynki

@anula88 patrzę na te wyniki i one nie są chyba takie źle, ok jest 3 procent prawidłowych Ale jest ich aż 145 mln i widzę że ruchliwość mała?, ale ja się też do końca nie znam, jednak na pierwszy rzut oka nie wygląda To aż tak tragicznie;)
Dostalas? Tzn mialas tabletki na recepte? Czy mascia smarowalas bez recepty?

Dziękuję!
Zrobimy te badania no nie ma opcji! A można to poczynić bez skierowania ?

Iui mieliśmy , ale słabo.... żołnierze kręcili się w kółko [emoji21] problem mieli , żeby coś wybrać wogole .

Ja miałam laparo z hromotubacja - książkowo wyszło wszystko [emoji6]
oczywiscie! wszystko mozesz bez skierowania zrobic :)

@oczekująca123 to maść bez recepty Ale powiedz że jesteś w ciazy bo są dwa rodzaje tej maści i jedna można stosować tylko w ciazy ...

@maa821 podobno nie jest latwo zdiagnozowac wrosniete lozysko. Najczesciej dzieje sie jak u ciebie, ze widac to dopiero podczas porodu. Mysle, ze przyjdzie czas, by ta informacja do ciebie dotarla. Nie latwo sie z nia uporac. Zycze ci by synek wszystko wynagradzal. Zaplacilas wysoka cene za marzenia. Teraz zaslugujecie na to, by cieszyc sie soba jak najdluzej i jak najwiecej
emoji4.png
przytulam

@hope34 nie trzeba miec objawow, by ciaza byla zdrowa. Tym bardziej, ze one zaczynaja sie najczesciej ok 6tc. Trzymam kciuki
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
za ciag dalszy
@Destino ....tak sobie czytam Twoją stopke i się zastanawiam co to jest hiperprolaktynemia?? i z jakich badań to wychodzi??

Obecnie jestem w szpitalu na badaniach więc mam czas Was poczytać i z badań wyszło mi że TSH i FT3 i FT4 jest ok ale przeciwciała tarczycowe mam za wysokie jak norma jest 100 to ja mam 600. Czytałam że przeciwciał za wysokich się nie leczy ale zastanawiam się czy ktos z Was nie miał takiego problemu, nie powinnam brać czegoś na tarczycę??

@Porzeczka1234 ana i przeciwciała mam ok oprócz tych co pisze wyżej przeciwtarczycowych i co do których mam nadzieję, że właśnie odkryłam mój problem ale muszę chyba . NK docent powiedział, że nie mają u mnie znaczenia nie dopytywałam bo wiecie, że wizyty są szybkie. A Ty przed szczepieniami miałaś intralipid czy od razu szczepienia? Szczepienia u docenta?

@tęczowa89 napisz mi proszę dlaczego brałaś jodin i selen rozumiem, że coś z tarczycą ale co było nie tak?

reklama
@Lili81 tak sie dzieje, jak wychodzi mocno wysoka prolaktyna. Mialam takie badanie prolaktyna bez obciazenia, potem tabletka i po godzinie prolaktyna po obciazeniu.
Na przeciwciala tarczycowe nie ma leku. Mozna je obnizac dieta, ale nie powiem ci kaka, bo nie wiem. W ciazy na to dostajesz encorton by wyciszyc uklad immunologiczny. A usg tarczycy ci robili? Wykluczyli hashimoto?

Do góry