reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Porzeczka1234 a homocysteinę sprawdzałaś? Ja mam IO, ale tak jak opisujesz to się czułam jak miałąm wywaloną homocysteinę. Potem wróciłam do witamin syntetyków i się unormowało - na samych metylach mi wywindowało z 7,9 na 15,2. Z metforminą czy bez - tu nie czuję różnicy w samopoczuciu. Jeśli chodzi o utratę wagi to też raczej nie ma znaczenia u mnie - jak się pilnuję to jest ok, a jak przestane to momentalnie waga idzie w górę.
Kochana dziękuję nie badalam homocysteiny od roku prawie miałam pod koniec ciąży 3,5 ale ja mimo mthfr zawsze miałam max 7 może ja zbadam. Co do wagi to wiesz jak bym się obrzerała to bym nad waga nie myślała ale ja już prawie same sałatki jem i kremy moj maz mowi ze mam zaczac jesc na prawde mało jem chodzę na zumby pilates i nic a to raczej dziwne że nic nie chudne wiesz nigdy nie byłam mis ale 65 kg to prawie całe życie ważyłam. Normalnie przed ciąża to po miesiącu takiego jedzenia byłabym o 4 -5 kg mniejsza.

@nafoczka kochana ja się źle czuje dlatego idę do gin może ona coś poradzi bo Endo mi wmawia poporodowe zapalenie tarczycy a moja tarczyca raczej ma się całkiem dobrze.

Ja robiłam na noc bo sobie ubzdurałam że w nocy się leży i gorszy obiek krwi haha

Kochana dziękuję nie badalam homocysteiny od roku prawie miałam pod koniec ciąży 3,5 ale ja mimo mthfr zawsze miałam max 7 może ja zbadam. Co do wagi to wiesz jak bym się obrzerała to bym nad waga nie myślała ale ja już prawie same sałatki jem i kremy moj maz mowi ze mam zaczac jesc na prawde mało jem chodzę na zumby pilates i nic a to raczej dziwne że nic nie chudne wiesz nigdy nie byłam mis ale 65 kg to prawie całe życie ważyłam. Normalnie przed ciąża to po miesiącu takiego jedzenia byłabym o 4 -5 kg mniejsza.

@nafoczka kochana ja się źle czuje dlatego idę do gin może ona coś poradzi bo Endo mi wmawia poporodowe zapalenie tarczycy a moja tarczyca raczej ma się całkiem dobrze.

Ja robiłam na noc bo sobie ubzdurałam że w nocy się leży i gorszy obiek krwi haha
@Porzeczka1234 jak za malo jesz to tez nie schudniesz. Ja jadlam za malo, nie schudłam, a bywaly dni ze i waga byla wyzsza , bo woda sie zatrzymywala. Zaczelam jesc wg obliczonego zapotrzebowania plus metformina i waga idzie w dol. Ale u mnie naprawde ma z czego ;) zreszta teraz wiem o IO wczesniej nie wiedzialam wiec cokolwiek robilam nic nie dzialalo... im wiecej cwiczylam tym bylo gorzej ;/

Ja zastrzyki robiłam rano bo miałam miekkszy brzuch wiec bylo mi lepiej ale w szpitalu mnie przestawily bo "u nich się dawalo" zastrzyki nanoc i nie chciały inaczej

@Porzeczka1234 ja nie namawiam do komkretnej diety tylko do diety dopasowanej do danej osoby. Moj maz jest trenerem i jak rzucilam fajki i przytylam to rozpisal mi diete i ćwiczenia ktore niestety nic mi nie daly... Chodzilam na siłownie 3x w tyg jadlam serki wiejskie i ciemne pieczywo a waga stała w miejscu i wcale nie byly to mięśnie.
W końcu moja mam zachorowała na raka i sama zaczęłam stosować diete anty (paleo) i zaczęlam chudnąć. W moim przypadku dziala : wysilek rano (najlepiej 6:30) syte sniadanie, syte 2gie sniadanie, syty obiad i lekki powieczorek.
Badalas tsh?

Aa i ostatnio efekt wow dala mi bromelia, ktora miała mi zbić przeciwciała a ostatecznie bardzo schudlam (na przeciwciała nie podziałało)

@olaa90 kiedys chyba mamaginekolog pisała, ze acard wieczorem. A heparynę mój lekarz kazał brać rano, bo w szpitalu tak podają. Poza tym można świadomie odstawic na te 24 h przed CC.

reklama
@Zzzzzz dziękuję pomyślę o tej diecie poczytam bo kompletnie nic o niej nie wiem tzn coś tam mi świta ale nie wiem
za bardzo co można jeść ... co to za bromelia? Pisz na priv jeśli chcesz.. tsh 1,7 także idealne co prawda na lekach ale jednak

Dziewczyny nie chodzi już o te kg tylko o to samopoczucie średnie .. A jak się ćwiczy je w miarę zdrowo a waga stoi to demotywacyjne.. zobaczymy co mi gin powie ... Dziękuję za odzew zawsze mogę jeść pogrzebać w tej homocysteinie @dżoasia

@marshia ja ostatni zastrzyk robiłam we środę wieczorem a w piątek rano cc u mnie lekarz mówił 36 h oczywiście dla mnie pełne gacie bo acardu też już nie brałam

Do góry