reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny nie mialam monitoringu po zastrzyku ale owu byla w 16dc.dzis 12dpo. Dzwonilam do lekarki niby beta ok.no nie mam przekonanie...

@burczuś super! Obstawiałam, ze będzie koło 30 :) Oby teraz rosła beta, a potem ludzik :) To sienazywa idealne przejęcie brzuszka po @bea25ta

@olaa90 @monia0208 przykro mi :(

@agatush niech córcia wraca szybko do zdrówka.

Ja odwiedziłam dziś swojego lekarza z Invimedu. Rok temu 14.12 miakam stwierdzone u niego pierwsze puste jajo :( Siedzialam tetaz pod gabinetem i przypomniałam sobie jak strasznie płakałam jak od niego wyszłam :(
Teraz byłam podpytać co wg niego dalej msm robić. I zadać pare pytan. I tak:
Stymulacja nie wpływa na poprawę jakości komórek jajowych, tylko na większą ilość. I wtedy zwiększa się szansa, ze któraś komórka będzie ok.
AMH, takie jak moje 0,68 nie jest niczym zaskakującym w moim wieku - biologia.... trzeba się liczyc z gwałtownym spadkiem od 38 roku życia. Mogę brać koenzym cały czas (on poleca jsk najbardziej i nie wpływa to wg niego na wzrost NK), mogę pic Inofem, może pomoże to w wygenerowaniu prawidłowej komórki. Nue zaszkodzi na prwno.
Co do in vitro. Powiedział, ze nie zrobiłby mi nawrt z badaniem zarodka. Bo czułby się nieetycznie naciągając mnie na kasę, bo jeśli mamy złą genetykę, a na to wskazują moje ciaze, to przy in vitro tez migę nie mieć zarodka. Albo mieć puste jajo.
Mamy zrobic badania plemników msome, Martest i zobaczymy czy to nie jest wina plemnika. Bo to ze zachodzę nue znaczy, ze partner jest ok. On daje polowe materiału genetycznego, a skoro coś przestaje tak szybko działać to partner koniecznie do badania.
I w ostateczności KD, tak jak już pisałam.
Dają tu intealupid, accofil (wie, ze działa na wczesne straty), wiec wszystko mogę mieć na miejscu :)
Powiedział zapraszam z ciąża za miesiąc i będziemy ją utrzymywać.
Aaaaa. A torbiel była, jest i cholera wie ile będzie. Krwawienie przez niski estradiol. Cykl rozpieprzony ma maxa. Wg jajników i endo jest 6 dzień mniej więcej. 2 pecherzyki na prawym jajniku 14 i 15 mm. Endo 4 mm. Wg mnie jest 27 dc..... on obstawia okres około świat. Ja w piątek. Zobaczymy.
Powiedział, żebym odczekają ten cykl jeszcze naturalnie, bez leków, a potem działajmy.
W immuno troszkę wierzy. Widzi test CBA skopany i ma to oddźwięk w moich ciazach, ale we wlewy nie wierzy. Szczepienia odpadają (chociaż mówił, ze nogę do Malinowskiego jechać jak chcę, bo w szczepienia już bardziej). Intralipid jsk najbardziej. Teraz to już u nich standard przy IVF i IUI (rok temu jeszcze nue). Accofil tez już ileś razy zastosowali i sue sprawdził w przypadku wcześniejszych nieudanych prób.
Zdecydowanie będę działać z nim od następnego cyklu.
KD jest do 49 roku (Omg). Powiedział, ze śmiało mogę działać jeszcze naturalnie. Jest czas na decyzje o KD ;)

Ostatnia edycja:
@marshia o widzisz to się troszkę rozjasniło chociaż co i jak , jeju też bym chciała wyjść od lekarza z planem... ale aż mam ciarki , myślę , że będę mu podpowiadać ten accofil zapytam o ten inofem czy to dla mnie jest czy nie ...chociaż najpierw zapytam go o jego zdanie w temacie wszystko pokażą badania. ]
Ja wiedziałam ze in vitro nie dla nas ratunek ;/ myślę , że podobnie zaczniemy starania ...oby nam się w końcu udało na innych lekach .
A jak mama ?
@burczuś ładna beta jest i wierzymy w kropka ;* :) z resztą wiesz , że przyrost jest ważny , stresy przed Tobą ale to już norma dla nas niestety

@roxie123 tak kochana pozbieram się, do P będę dzwonić jutro bo chyba mówiłaś ze od 12 rusza rejestracja w krk... chociaż ja chyba nie będę w stanie, mąż zadzwoni..

Zazdroszczę domku :* my musimy poki co przekierować głowę z powiększania rodziny na co innego i tez zaczniemy na to działać :)

@roxie123 super ze udało się wam już przeprowadzić na swoje :) heh, cisza, spokój. Jak ty to wytrzymasz?? :D nikt nie będzie truł d**y... Lee, nudno będzie :p czekam na jakieś piękne zdjęcia na zamkniętym :)
@olaa90 kojarzy mi się że od 15.12 ale głowy nie dam

reklama
Do góry