reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81 z tymi torbielami to może być różnie.Zależy czym jest wypełniona chyba? Mogą powstawać torbieliki przy PCOS, bo jajeczka nie pękają i się utrzymują w jajnikach. I zamieniają się w torbiele. Innych przyczyn nie znam,ale na pewno są. Ja w 2003? miałam torbiel na jajniku. Wiele dziewczyn z torbielami zachodzi w ciążę. Nie wiem od czego to zależy?
@marshia a nie można czymś tego cyklu ustabilizować? hormonami w sensie? Ja sama bym nie chciała brać tabsów anty,ale jakby pare miesięcy u mnie by była taka sytuacja, to chyba bym się pokusiła o to. Z drugiej strony moja lekarka mówiła mi jakiś czas temu,że przy PCOS w ciągu roku parę cykli może być bezowulacyjnych. A i stres też robi swoje,a stresów Ci nie brakuje przecież...:/
@Asia2104 jak to "tylko" odkleja się łożysko????? W którym tc jesteś?
12 Tc.. Coś czuję że się będę bała siku wstać. Mam lutke i leżenie. Łożysko jest bardzo nisko. I podobno dlatego ma takie tendencje. Jak nie urok to... :(

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Asia2104 super;)
@marshia tez mam wiecznie pod gorke wiec rozumiem Cie bardzo dobrze nie mysl o ciazy pozamacicznej bo to tragedia jak Cie spotka i jeszce te konowaly tego nie wykryja dzoewczyny ja chodzilam od 4 tyg ciazy do lekarza z cp i sie nikt nie poznal a i bylam w szpitalu chyba przeszlam przez conajmniej 5 lekarzy niektore pamietaja moja historie jak bylam w szpitalu przeciagali wszystko i doszlo do pekniecia jajowodu wiec noe da sie uchronoc przed tym mieli czysto ze to cp a to zbagatelizowali jestem taka wsciekla zero dzieci i uszkodzony jajowod pekl w 8 tyg.
Super sprawa z ta wyciskarka dziekuke Wam ze mnie namowilyscie buraki smakuja 100 razy lepiej niz soki ze sklepu dodaje jeszcze jablko do tego tak jak @Funia90 mi polecila;)

@Asia2104 to życzę Ci, by jak najszybciej Ci się przykleiło ;)Odpoczywaj!
Dziewczyny a co do cp, to czy jesteście świadome,że można ją usunąć farmakologicznie?? ja nie miałam o tym pojęcia. Myślałam,że zawsze,ale to zawsze-musi być zabieg:/ łącznie z usunięciem jajnika/czy tam jajowodu?

Ostatnia edycja:
@zosiak jak też chodziłam z CP i byłam 4 razy u ginekolog i nie zauważyła ciąży znalazła tylko torbiel ... I w 8 Tc dostałam krwotoku wewnętrznego i jak zadzwoniłam do ginekologa że mnie potwornie boli brzuch to mi powiedziala żebym nie panikowala bo to od torbieli ale na szczęście byłam mądrzejsza i pojechałam do ginka innego i okazało się CP i w ciągu po godz miałam operacje.... Dwa tygodnie leżałam w szpitalu jajnik uratowali i jajowod również na szczęście... Ale w każdej ciąży się bałam pozsmacicznej....

@smerfik88 takie jest podejscie naszych lekarzy i sluzby zdrowia mnie wiezli na sale gdy juzmialam zagrozenie zycia coz no ale noe dalo sie wczesnie dokladnie zbadac. Mojej mamy tez juz nie ma a moze teraz by zyla no ale tylko alkoholicy maja w tym kraju dobrze noestety nawet poerwszenstwo maja w pogotowiu:/

@burczuś można usunąć cp farmakologicznie, ale tylko wtedy gdy jest bardzo mały pęcherzyk, chyba do 3 cm i kiedy beta nie przekracza 3000 jednostek. Czyli musi być wykryta na bardzo wczesnym etapie. Podaje się wtedy zastrzyk, którego nazwy nie pamietam, ale pamietam, ze ilość przelicza się ma m2 ciała kobiety. Zapamiętałam to dlatego, ze zabijcie mnie, ale nie wiem jak przeliczyć swoje miało na m2, a nie kiliogramy :) :) Chociaz zakładam, ze to był błąd i oblicza się na kilogramy - No ale w głowie pozostało :)

@marshia rzadko kiedy tego uzywaja albo ciaza sama sie cofnie albo peknie:/ i wiesz co nie ktorzy lekarze mnie wysmiali ze tak wczesnie poszlam do lekarza a dwie poelegniarki to juz pobily wszystko jedna mowila zebym wyluzowala bo ona ma takie bole przy okresie jak ja mialam a to juz krew sie wylewala do jamy brzusznej a druga tez cos powiedziala juz nie pamietam ale tak jest uwazajcie na kogo traficie.

@Asia2104 - najważniejsze, że bejbik żyje i ma się dobrze. Leż i odpoczywaj kochana! ;* Ale to odklejające się łożysko to chyba coś poważnego więc nie lekceważ tego proszę! ;* Odpoczywaj!

@smerfik88 - u mnie powiedzieli to samo, jak zrobiłam badania kosmówki, że przypadek i zły podział :( Przykro mi jednak, ze musiałaś tak długo cierpieć... U mnie ciąża donoszona była do 12tc, ale obumarła gdzieś na etapie 6tc patrząc na rozmiar.

@marzycielka81 - mnie tak osttanio baby w rejestracji tam wkurzyly, ze .... ohhh, mniejsza o to ;) dziękuję za rady! ;*

Też mnie przeraża cp... wgl dziwnie sie dzis czuje nidobrze mi nie wiem czy stres czy co , przed chwilą tak mnie pokułooo w środku , że się przestraszyłam...nie wiem czego mam się spodziewać serio dziwnie
A najbardziej mnie przeraża to , ze nie mam złych przeczuć ... dobrych też nie xD wczoraj tyle się modliłam o spokój ducha , że dzisiaj jedynie proszę o rozwiązanie sytuacji aby nic się nie stało

reklama
@marzycielka81 zeby to wszystko mialo sens, to wydaje mi sie, ze trzeba by rozlozyc na czynniki pierwsze. Moze odpusc narazie starania nawet na pol roku. Moze nawet warto wziac antykoncepcje. Osobiscie pochylilabym sie nad tym dlaczego co miesiac sa torbiele i jakiego rodzaju sa. Nie wiem, czy jest cos takiego jak nadaktywnosc jajnikow. A jak jest to z pewnoscia nie jest to naturalny stan. I tu badanie hormonow, monitoring dla samej obserwacji, nawet amh. A nade wszystko dobry lekarz.

Siedzialam dzis u kardiologa z polecenia. Pani jak twierdzi zrobila mi grzecznosc, ze mnie przyjela, ale komentarz wydala. I tak sobie myslalam, ze wole isc zaplacic, ale takich komentarzy nie slyszec. Od 2012 r. Wiekszosc lekarzy robi mi taka grzecznosc, ze mnie przyjmuja, a ja slono place za wizyty. I odmawiaja leczenia, i strasza wlasnymi obawami i mowia, ze sie nie da, po co mi badania i wypraszaja z gabinetow. Jestem juz tym zmeczona, wiec sie rozryczalam. Ciagle musze walczyc o cos, co mi sie zwyczajnie nalezy, za co place na wizytach prywatnych i ch czas i wiedza ktora zdobyli. Nawet to dziecko co nosze w sobie niestety w duzej mierze zawdzieczam sobie i wlasnej wytrwalosci, wrecz uporowi moze nawet w tym negatywnym znaczeniu. Przykre, ale prawdziwe.

Wiec kochana rozumiem twoje rozgoryczenie i niechec i bezradnosc i zwatpienie. Moja droga znajdz na to swoj sposob. Nawet jesli to oznacza chwilowa przerwe. Ona tez jest potrzebna.
A na bakterie sprobuj myc sie szarym mydlem tym najzwyklejszym. Jest tez w plynie. Kup vagosan i rob nasiadowki i trivagin. To juz niejednej pomoglo. I duzo kiszonek jedz.

@Asia2104 to bezwzglednie lezycie i pachniecie. Mojej siostrze sie odkleilo ale w 8tc. Dzis Emilka ma 11 lat. Mozesz miec lozysko przodujace, ono czesto daje krwawienia i bywa niebezpieczne, wiec tego nie lekcewaz. Wrazie co od razu wal na ip. A jutro na prenatalnych powiedza ci jakie lozysko i zapytaj o zalecenia. Przy przodujacym bezwzgledne lezenie i wstawanie tylko na siku. Jak chcesz sie pewniej poczuc zawsze mozesz isc do szpitala, bo odklejanie lozyska to nie blahostka. Powodzenia

@burczus waga sie zajmiesz z czasem, teraz bobas najwazniejszy. Tez myslalam ze do 90 dobije. Jeszcze mam szanse, ale moze uda sie nie dobic.

@kas90 to dziewczynka zadamawia sie na swiecie, super. Jak ten czas przy maluchach biegnie szybko

@roxi123 daj znac jak beta, dzisn czekamy [emoji110][emoji110][emoji110]

@Porzeczka1234 gdzie ty mialas na starcie te 67? Jednak prawie tak mam. Startowalam z 68, dzis mam 83,5. Zobaczymy z jaka waga zakoncze.

@matulkaa to chyba tylko ja taka nie wyedukowana bede, podziel sie tym czego ucza

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry