reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@nevergiveup bardzo wysokie miano tych przeciwcial Ci wyszło? U mnie też je wykryto ale na minimalnym poziomie i nic na nie nie biorę... Choć Sacha twierdzi że np. Encorton daje przeciwne działanie w stosunku do szczepien na mlr.. w związku z tym jest przeciwny takim sterydom...
Oj sama już nie wiem... Każdy leczy trochę inaczej...

Dzieki dziewczyny :)
Dziewczyny mam jeszcze takie pytanka może któraś będzie wiedziała:
-dostinexu już w ciąży się nie bierze prawda? dzisiaj powinnam zazyc 1/4 tab ale z tego co pamietam to dr mowil ze po pozytywnym tescie juz nie brac, no ale jest dopiero 11dpo
Ja brałam co 7 dni dawki naprzemienne 1/2, 1/4 tabletki i w przypadku pozytywnego testu miałam schodzić z dostinexu w schemacie 1/2, 1/4, 0 lub 1/4, 0 w zależności na której dawce mnie ciąża zastanie:) Więc jeśli bierzesz 1/4 to pewnie spokojnie możesz odstawić jak będą dwie kreski. Co do szkodliwości dla ciąży, endokrynolog mi powiedziała, że nic się nie stanie, bo można odstawiać ten lek do 6 t.c. (mimo, że na ulotce jest formułka o niezażywaniu w ciąży)

@nevergiveup diostinex odstawiasz bo w ciazy sie nie bierze. Inofem zdania podzielone. Lepiej przejdz na witaminy femibion natal albo pregna plus
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 dajesz mi nadzieję [emoji173] albo...ten dzisiejszy dawca jakis mniej jadowity [emoji23]

@czarna_mala, a ja znów zapytam: swędzi cię? [emoji14] oczywiscie ręka?
Oj swędzi swędzi...ale ręka to najmniej [emoji23]

Jeszcze @bea25ta mogłaby temat rozwinąć :D
Ehm...nie temat a biznes w "Spotkaj się ze mną, a zajdziesz" [emoji23]

Witam Was Dziewczeta serdecznie... Długo zastanawialam sie czy do Was dołączyć aż wreszcie zdecydowałam.
Moja historia jest bardzo długa...
Ale najpierw przyjmiecie mnie do tak zacnego grona?
Witamy w naszym zacnym gronie [emoji6]

Hej dziewczyny:) to ja- ta od kirów, genotypu AA [emoji14]

Chciałam się tylko pochwalic, ze pierwszy pierwszy pierwszutenki raz w życiu zobaczyłam dziś pozytywną betę. 11dpo - 13,85. Nie wiem czy to dużo czy mało, boję się cieszyć, ale dziękuję Bogu, że dane było mi zobaczyć pozytywną betę. Nie wiem czy to pomógł accofil (pierwszy cykl z accofilem) czy sterydy...nie wiem, ale tak bardzo chciałam się z Wami tym podzielić. 2 IUI nieudane a ten cykl był naturalny (no prawie bo stymulowany clo [emoji14] )
Po cichutku gratuluję [emoji1]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@nevergiveup bardzo wysokie miano tych przeciwcial Ci wyszło? U mnie też je wykryto ale na minimalnym poziomie i nic na nie nie biorę... Choć Sacha twierdzi że np. Encorton daje przeciwne działanie w stosunku do szczepien na mlr.. w związku z tym jest przeciwny takim sterydom...
Oj sama już nie wiem... Każdy leczy trochę inaczej...

wyszło mi 1:40

@nevergiveup diostinex odstawiasz bo w ciazy sie nie bierze. Inofem zdania podzielone. Lepiej przejdz na witaminy femibion natal albo pregna plus
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Destino :* a czy polecasz coś co miałoby zmetylowaną formę kwasu fioliowego? (mam MTHFR)
Ewentualnie jaki preparat polecacie dziewczyny?

reklama
@nevergiveup Ja kilkakrotnie pytałam go o heparynę, nie zgodził się! Na niedzielną wizytę miałam zrobić d-imery, fibrynogen, aptt, inr i wskaźnik protrombinowy, analizując wyniki stwierdził, że haparyna nie jest potrzebna, a wdrażanie jej profilaktycznie przyniesie więcej szkód niż pożytku. Ja już zaczęłam plamić. D-dimery mam 502, norma do 500, ale to norma dla nieciężarnych. Mam się zacząć martwić gdyby skoczyły w okolice 2000.

Boję się bardzo, w większości macie heparynę, cały zestaw żelazny. Ale P. twierdzi, że to accofil, wynik MLR-u, mają większe znaczenie w moim przypadku.
Dostinex odstaw, nie zażywa się go w ciąży.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry