reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ewa uwierz w bobaska, nie dziwię się Twoim nerwom, wiadoma sprawa, ale przecież jeszcze nic straconego!
Iris niesamowite, cuda się zdarzają!!!!
Alusia trzymam kciuki, będzie dobrze, nie przejmuj się tym progesteronem, z krwi nie wyjdzie:tak:
Byłam wczoraj u immunolog, dostałam antybiotyk na chlamydie pneumonię, która wyszła wątpliwa i mam zapisywać codziennie temperaturę. Lekarka tłumaczyła, że wysokie przeciwciała ebv i ta bakteria mogą wchodzić w reakcję i sztucznie zawyżać wyniki. Liczę że teraz to leczenie mi już pomoże i od nowego roku będę mogła zacząć myśleć o przygotowaniach do ciąży. Boję się, ale też bardzo bym tego chciała:-(

Gogaćku tysiąc buziaczków dla Ciebie i małego:-)
Misiejku zgłoś się:angry:

reklama
Gosias fajnie że w końcu coś się u Ciebie ruszyło i ze antybiotyk pomoże i w nowym roku doczekasz sie swojego cudu:-)
twoje clexane i encorton od Truskawki przyniosly mi szczęście i mam nadzieje ze Bóg wam to wynagrodzi...

Ostatnia edycja:
Gosias mam nadzieję ze antybiotyk pomoże :)
Moj cud obudził mnie dziś o 5 potwornym głodem i bólem nóg. Czuję ze krew stoi. Mam akard w domu. Myślicie że powinnam wziąć czy wstrzymać się do czwartku do wizyty? Muszę jutro kupic magnez.

Iris acard nie zaszkodzi a może pomóc:) Kwas foliowy też, jego nadmiar jest wydalany z organizmu, ja na początku brałam kwasik 15mg, Bierz:)

Gosiu
tak strasznie mi Cię szkoda że się tak męczysz, że cały czas coś nie tak....Ale los Ci to na bank wynagrodzi!!!

Truskawko Kariotypy mieliśmy robione po 2 poronieniu i wyszły ok. Histeroskopii nie miałam, szczerze nawet nie wiem co to jest więc zaraz poczytam, miałam kolposkopię i tu było ok. Ja większość badań robiłam po 2 poronieniu w 2010/2011 roku oczywiście na własną rękę i nic nie wyszło. A jak tylko odebrałam ostatnie wyniki - kariotyp t okazało się że jestem w ciążśy i wszytsko było ok, nie licząc w końcówce podejrzenia małowodzia, ale skończyło się na wartościach granicznych i obserwacji.

Enya co do leków jakie planuję, to trudno mi na razie coś planować ,ale myślę że powinnam mieć pełny zestaw tzn. Acard, clexane i któreś z tych tarzcycowych, bo przy ostatniej ciąży robiłam tsh i miałam już trochę ponad normę (2,65)i gin mówił że trzeba do endo, ale zaraz okazało się że ciąża obumarła i jak na nie ciążę to wartość ok. Przed ciążą TSH miałam ok. 2. Jak możesz to wrzuć listę badań jakie robiłaś.
Iris trzymam kciuki - wiara czyni cuda!

Alusia... ja sama pamietam jak sie balam przed kazda wizyta i wiem, ze to takie gadanie, ale postaraj sie nie denerwowac. Poczytaj wciagajaca ksiazke, zeby dac wyobrazni odpoczac od zmartwien albo chociaz poogladaj jakis glupkowaty serial. Trzymam za Was kciuki! i dziekuje za podanie ANA :*

Gogac, super! Mega sie ciesze. W ogole czytalam niedawno Twoj schemat leczenia i zastanawiam sie czemu tak pozno zdecydowalas sie na steryd?

Dzieczyny, wiecej ANA nie ma? Tylko Kruszka i Alusia? Tak mysle, ze powinnam napisac do Zuli, bo te ANA Jej namieszały przeciez niezle, ale nie chce Jej teraz glowy zawracac.

Nasze pierwsze Forumowe dzieciatko ma dzis dokladnie 6 mce. Pozdrawiamy z Liwką

Załączniki

• 1416383606856.jpg
    1416383606856.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 66
Kaira Piękna Liwka :) :*
Enya Może wpiszę Ci co zrobiłam i jakie miałam wyniki:
Anty TG 14,87 (IU/ml 115,00
P. ciała anty TPO 5,3 (00-34,00)
P. ciłą p. kardiolipinie IGG 3,16 ujemny
P. ciłą p. kardiolipinie IGM 3,30 ujemny
Chlamydia IGG <2 ujemny
badanie nasienia (bakterii brak)
CMV IgM 0,04 ujemny
CMV IGG 40 dodatni (kontola w poradni - kontrole na tym samym poziomie stara infekcja)
TSH 2,32 (0,27 - 4,2)
Toksoplazmoza IGM 0,16 niereaktywne
kariotypy ok te badania przed ciążą prawidłową
A ostatnio: Cytomegalowirus negatywny
Listeria ujemny
tokso jw.
tsh 2,04
Różyczka (przebyta, niereaktywna.
W trakcie ostatniej ciąży :
mocz - ok
morfologia ok
glukoza na czczo 74 (65-100)
TSH 2,69 (ciężarne do 2,5)
WR ujemny
HIV niereaktywny
2 tyg po poronieniu :
p/c p. kardiolipinie igg 2,2 (ujemny)
p/c p. kardiolipinie igm<1 (ujemny)
p/c p. beta 2 glikoproteinie IGG 4,22 (ujemny)
p/c p. beta 2 glikoproteinie IGm 1,20 (ujemny)
Antykoagulant toczniowy - nieobecny

Ostatnia edycja:
Kaira ale słodziak:-):-)

Kurcze pogubiłam sie troche w postach, pewnie do wszytskich sie nie odniose, przepraszam.
Witam nowe Koleżanki , szkoda ze w takich okoliczniściach :(
Alokin Kochana wielkie gratulacje ;-);-), wykrakałas ten weekend :))
czekamy na zdjęcie Zuzi :))
Gosiu Ty sie umeczysz z tym świństwami :(,trzymam kciuki za wygraną, zobaczysz nowy rok juz wejdziesz bez ebv:)

Iris cuda sie zdarzaja :)) po cichu już gratuluję :))
a w ten czwartek masz wizytę ? , też myśle ze acard mozesz brac a kwas to juz na pewno.
najlepiej ten femibion, bo np jesli masz ta mutacje mthfr to w wynikach moze kwas byc ponad norme, a wchłanianie jest może być zaburzone, wiec najlpeiej femibion z metafoliną która dobrze sie wchłania.

Ewa musi byc dobrze!, wiem ze nerwy straszne, ale moze teraz nic złego sie nie dzieje.

Co do magnezu, to ja na twardnienia brzucha miałam przez lekarza zalecone 6 tabletek dziennie, magnez na pewno nie zaszkodzi.
Tylko nie kupowac byle czego , te tanie sa do du.. za przeproszeniem..
Najlepszy jest magne b6, chyba jako nieliczny który jest lekiem a nie suplementem..

Alusiu wyniki nie sa zle, spróbuj jakims cudem sie tak nie denerwowac,
jestem z Toba :)), a raczej z Wami..
zapisałas sie juz na to usg ?

Ja byłam wczoraj juz na ostaniej wizycie .. nerwy zaczynja mnie zżerać..
Genetyczke -pediatre na razie odwołałam .
Okazała sie ze moj gin ma naprawde dużo wiedze na temat naszej mutacji.
Nawet mi rozrysował cały schemat dziedziczenia, i w przypadku mojej heterozygoty jest 50 % "szans" ze Młody ja odziedziczy,
no chyba ze moj maz tez ja posiada , bo tego nie badaliśmy :(
Generalnie w przypadku chłopców nie jest groźna, ale np. córeczki lepiej kiedys przebadac, w razie jak beda sie starały o swoje dzieci :)
Co do zagrożenia szczepionkami, to pierwsze słyszy i oczywsice mam juz w necie niczego nie szukac.
Do spokoju poradził mi zeby w szpitalu dopłaciła za ta szczepionke bez rteci ( energix-b) i kolejne dawki na wzb tez juz nia szczepiła.
No nic zaufam mu , bo widac że sie doszkształaca w tym kierunku.
A do genetyka pojde jak juz przepadam małego czy odziedziczy to dziadostwo po mnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Iris34 ja myślę, że ten ból nóg nie musi być związany z gęstą krwią. Mnie w ciąży też zwykle bolą nogi a rozrzedzam się porządnie acardem i clexane, chociaż wyniki ok. Może spróbuj z magnezem, polecam magne b6 max, biorę nawet 10 tabletek na dobę, za przyzwoleniem lekarza.
kaira24 masz wspaniałą córeczkę.
GosiaS35 mam nadzieję, że kolejny rok będzie szczęśliwy. A strachu to się chyba nie pozbędziemy do końca.
gogac85, magdaCH, nafoczka, GosiaS35, misiejek dziękuję za słowa pocieszenia :*
Dziewczyny ja też się za Was modlę, żeby nam się w końcu udało :*

Do góry