reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Enya badanie antyfosfolipidowe i lub antykardiolipinowe to jedno i to samo.Klasa IggIgmIgA,W laborach są pod tymi róznymi nazwami.Do samego zespołu bada sie kilka czynników w tym własnie antyfosfolipidy , przeciwciała przeciw β2-glikoproteinie.I to pewnie robiłyście u Maliny.

reklama
Mimi MLR badałyśmy 2 tygodnie po szczepionce z oczekiwaniem na wynik ok. 2,5-3 tygodnie. Teraz biorę leki: Encorton,Fraxi, femibion,wit.B6,wit B12,folik, wit D. i póki co Bromergon - w środę dowiem sie kiedy odstawić.

Kaira
u Maliny robili mi takie badania:

- p/ciała antyfospolipidowe (APL) Igm,Igg
- p/ciała antykardiolipidowe (ACA)Igm, Igg
i mam z obu badań robionych razem osobne wyniki choć byłam zdziwiona bo u mnie w laboratorium też stosowali te nazwy wymiennie więc wydedukowałam że to nie to samo ale w sumie czy to ważne??
A przeciwciała przeciw β2-glikoproteinie mam oznaczone osobno.

Reszta Dziewczyn gdzie jesteście??? Ja spędziłam leniwy weekend z mężem bo jakoś tak nic mi sie nie chce,a kasy nie mamy.....Wisiałam tylko na telefonie z koleżankami ale żadnej nie chciało się wychodzić z domu:) W sumie to do wizyty serduszkowej będę chodziła pewnie taka w wewnętrznym stresie......Dzisiaj wychodzi mi 4t5d czyli 5 tydzień ciąży. Tak więc poczekam sobie jeszcze na USG jakieś 2 tygodnie. ;-)

Ostatnia edycja:
enya a encorton i fraxiparyne dopiero przy pozytywnym teście?? czy wcześniej tez bralas??? a bromergon bierzesz na prolaktynę??? przepraszam ze znow tak mecze pozdrawiam :)))

mimi - to co piszesz tak jak dla Enyi dla mnie też jest czeskim filmem:) mlr wykazuje procent "przeciwciał" hamujących więc jak można te badania robić samemu albo z dawcą...
enya - dzięki za Twoją wiarę. Ja jakoś też miałam ale mi minęło. Wczoraj dowiedziałam się o kolejnej ciąży, która przyszła z taką łatwością i jakoś szlak mnie trafił. Nie lubię mieć takich negatywnych uczuć w sobie ale jakoś doła złapałam:( Co do wit D to misiejek ma pewnie Vigantoletten od Jerzakowej. Ale to jest na receptę. Mnie się skończyła i teraz łykam w kapsułkach - mam D3 1000 z Puritan's Pride
Gosia - jak dla mnie to masz niską dawkę suplementowania tej D3 przy Twoim dużym niedoborze. Co do celiakii to ja robiłam na nią badania jakieś przeciwciała przeciwko transglutaminazie tkankowej czy jakoś tak. Poza tym wszystko brzmi bardzo rozsądnie:)

Enya będzie dobrze byle do września ;-)
JAa dziś połowkowe mam nadz że bedzie wszytsko widoczne, bo przez te moje krwiaki i wylewy to cały obraz zasłaniają i maluska widać w połowie.Ambitnie smarowałam to altacetem zeby sie pozbyć obrzeku ale coś nie zabardzo schodzi
Zula mnie to samo dobijało, moja przyjaciółka stwierdziła ze chce 2 dziecko i tak jak za pierwsym razem w tym samym cyklu w ciązy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
zula teraz to mam jakies pojecie o tym badaniu wiec wiem ze mogłam wcale na razie nie robic badania tylko stresu się najadłam bo jk zobaczyłam z dawca 0% to myslalam ze z mezem tez będzie taki sam wynik teraz wiem ze może być zupełnie inaczej wiec tak czy tak czekam na meza i zmieniam lekarza jak by co bo niedługo to ja zwariuje... jak odebrałam wynik to dwa dni z zycia wycite miałam załamka a tu dopiero na forum eney mi wszystko wyjasnila tobie tez dziekuje za odpowiedz pozdrawiam serdecznie

Do góry