Czekałam aż napiszesz...@Charlotte21 w sumie to chyba dobrze. Lekarz mial 2 godz opoznienia i wyszlam dopiero ok 15tej.
Zrobil usg. Jest zarodek, jest ciałko żółte. Serce jeszcze nie bije. Mowil ze ciaza wyglada na młodszą, ale pomierzyl i mu wyszla wielkosc zarodka na 6 tydz i 4 dni wiec praktycznie sie zgadza. Posprawdzal jajniki i jajowody i powiedzial ze jest ok, ze nigdzie nie ma wiecej ciazy. Mowil ze jeszcze roznie moze byc ale kazal brac folik duphaston, acard 2 tabl na noc [emoji848] i clexane 0.4
Tez tak duzo tego acardu bierzecie?
Tak nabazgral na recepcie ze nie wiem czy mam zastrzyki na R czy na 100%
Poza tym ze troche sie uspokoilam z ta poza maciczna to dalej mam mieszane uczucia co do ciazy. No nie umiem sie cieszyć.
Jesteś zaskoczona, niespodziewalas się, to normalne, że nie umiesz się cieszyć. Czasem te 9 miesięcy potrzebne jest po to, by oswoić się z sytuacją. Jeszcze nie będę gratulować. Poczekajmy... Nasza wiedza jest zbyt duża.
Masz czas na radość, na oswojenie się ze swoim stanem, z rosnącym maluszkiem. Masz czas na uporządkowanie myśli i mała rewolucję w życiu. Powolutku. Może jak zobaczysz rączki nóżki...
Wiem, że zalecenia z acardem są nowe. Osobiście jednak uważałabym z taką ilością. Zwłaszcza, że jest heparyna. Po co dodatkowy krwisty stres. Jednak zrób tak jak ty czujesz.