reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@roki_1991 dzieki za odpowiedź ja tez juz schodzę z dawek i tez w 18 tyg mam odstawić i się trochę boje
Też jakoś 18 tc już brałam 2.5 mg i koło prenatalnych w 20 tc odstawiłam. Ale tak się zgraly akurat wizyty. I te 2.5 mg brałam dłużej niż lekarz zamierzal ;)
Też się bardzo bałam...Ale wszystko jest dobrze więc trzeba lekarzom zaufać. ;) ja długo schodzilam z dawki. Miałam krótko 10 mg. Także przyszedł czas i Trezba;)
Też przy odstąpieniu Intralipidu miałam obawy. Teraz te mam jak mi zmniejszył acard. Aby za miesiąc skończyć z dawka.
Duphaston zmniejszony....I powoli mnie tabletek się robi. 🙂
Ja dzisiaj 26t4d i odstawilam już Intralipid, encorton, zmniejszony acard do 75. Zmniejszony Duphaston do 2x1. Luteiny nie biorę.

Też jakoś 18 tc już brałam 2.5 mg i koło prenatalnych w 20 tc odstawiłam. Ale tak się zgraly akurat wizyty. I te 2.5 mg brałam dłużej niż lekarz zamierzal ;)
Też się bardzo bałam...Ale wszystko jest dobrze więc trzeba lekarzom zaufać. ;) ja długo schodzilam z dawki. Miałam krótko 10 mg. Także przyszedł czas i Trezba;)
Też przy odstąpieniu Intralipidu miałam obawy. Teraz te mam jak mi zmniejszył acard. Aby za miesiąc skończyć z dawka.
Duphaston zmniejszony....I powoli mnie tabletek się robi. 🙂
Ja dzisiaj 26t4d i odstawilam już Intralipid, encorton, zmniejszony acard do 75. Zmniejszony Duphaston do 2x1. Luteiny nie biorę.
@Charlotte21 bardzo długo bierzesz progesteron. To są zalecenia Profesora czy lekarza prowadzącego z kliniki? Mogłabyś mi napisać dlaczego tak długo zażywasz progesteron? Ponieważ z tego co kojarzę to nawet na cyklu sztucznym po transferze odstawia się prog ok 12-14TC ponieważ łożysko przejmuje funkcje hormonalną. Pytam z ciekawości, bo pierwszy raz czytam aby tak długo suplementować hormony 🙂

@Charlotte21 bardzo długo bierzesz progesteron. To są zalecenia Profesora czy lekarza prowadzącego z kliniki? Mogłabyś mi napisać dlaczego tak długo zażywasz progesteron? Ponieważ z tego co kojarzę to nawet na cyklu sztucznym po transferze odstawia się prog ok 12-14TC ponieważ łożysko przejmuje funkcje hormonalną. Pytam z ciekawości, bo pierwszy raz czytam aby tak długo suplementować hormony 🙂
W sumie nie mam pojęcia! To zalecenie lekarza. Biorę to tak już długo. Miałam dawkę 3x2 nawet kiedy nie brałam luteiny dopochwowo. Potem zeszliśmy na 2x1x2, potem 3x1 A teraz 2x1 i mówił że już będziemy odymrawiac niedługo.
Może że względu na stawianie się brzucha??? Nie mam pojęcia. 🤔

@roki_1991 dzieki za odpowiedź ja tez juz schodzę z dawek i tez w 18 tyg mam odstawić i się trochę boje
Normalne że się boisz, ale wszystko będzie dobrze ;) też się bałam a z wiki wszystko okej ;)

Ja też brałam dłużej luteine. Chyba do 21tc a zaczęłam schodzić z dawki koło 17-18tc. Mega się bałam bo u mnie był problem z poziomem progesteronu i brałam luteine 3x3
A luteina dopochwowa działa też dobrze na szyjke więc też przy problemach z szyjka często lekarze zalecają luteine właśnie

Normalne że się boisz, ale wszystko będzie dobrze ;) też się bałam a z wiki wszystko okej ;)

Ja też brałam dłużej luteine. Chyba do 21tc a zaczęłam schodzić z dawki koło 17-18tc. Mega się bałam bo u mnie był problem z poziomem progesteronu i brałam luteine 3x3
A luteina dopochwowa działa też dobrze na szyjke więc też przy problemach z szyjka często lekarze zalecają luteine właśnie
Ja tez na duphastonie i luteinie do 25tc, dupka zmniejszalismy dawke od jakiegos czasu, teraz juz calkiem odstawiamy a luteina zostala 2x1. Chyba ze wzgledu na ryzyko niewydolnosci szyjki po lyzeczkowaniu, ale w sumie nie mam pewnosci ze dlatego. Wole brac "jak daja" i sie czuc pewniej :)

Cześć dziewczyny.
Wczoraj odebrałam wyniki badań, z których wyszło, że mam przeciwciała przeciwplemnikowe słabo dodatnie (++) we krwi. Bardzo mało jest informacji na ten temat w internecie. Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim? Do wizyty jeszcze trochę czasu a ja już wariuję. Czy w takim przypadku szanse na naturalna ciąże są pogrzebane? :(

reklama
Dzień dobry Kochane,

Zbyt rzadko tu jestem żeby wiedzieć co u kogo ale czasem jak mnie kto wywoła to wpadnę :)
U nas ok, dziewczynki rosną.
Ja natomiast w październiku miałam operację usunięcia całej tarczycy, do pracy wracam w połowie lutego.
Buziaki dla wszystkich Was.

Do góry