reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

To znaczy że masz zespół amtyfosfolipidowy który aktywuje się w ciąży. Dlatego trzeba mieć heparyna żeby ciąża się utrzymała. Teraz masz negatywny wynik bo 8 tyg po poronieniu hormony już Ci spadły ciążowe i juz nie maja wplywu na to
No właśnie Pani mi tego nie powiedziała i jeszcxe stwierdziła, że badania były robione za wcześnie..... A specjalnie zrobiłam je w takim odstępie czasu, jak dziewczyny radzily. :) dziękuję.

reklama
No właśnie Pani mi tego nie powiedziała i jeszcxe stwierdziła, że badania były robione za wcześnie..... A specjalnie zrobiłam je w takim odstępie czasu, jak dziewczyny radzily. :) dziękuję.

Jest wiele ginekologów zalecających badanie po 6 tyg. Ma to o tyle znaczenie, ze wtedy wiadomo, ze nie jesteś obciążona zespołem poza ciąża - należy sie cieszyć. Ale zespół może się ujawniać tylko w ciąży.

Teratozospermia - to takie coś gdy plemniki są że sobą pozlepiane i mają mała ruchliwosc i nie prawidłowa budowę morfologiczna (od 92%)u nas wynosi 98%- Czyli mamy 2% szansy na dziecko, które możemy mieć tylko przez in vitro, w dodatku mrl 21%, u mnie brak praktycznie hormonów odpowiadających za utrzymanie i zajście w ciążę, a u męża dodatkowo jakis błąd getetyczny na 23 hromosomie

A skąd pomysł, że tylko in vitro?
Jest jeszcze inseminacja, która z tego co wiem tez się stosuje w takich sytuacjach (bo 2% to nie aż tak mało, zreszta dużo zależy tez od tego ile jest tych plemników w ogóle). Poza tym spermę można dość szybko podrasować przez dietę, zmianę trybu życia i odpowiednia suplementację. Warto iść do dobrego androloga.

Dziewczyny!!! Pomożecie?! 4 tyg po poronieniu zrobiłam badania na zespół antyfosfolidowy. Przeciwciała przeciw kardiolipinie Igm wyszły dodatnie. Byłam u hematologa i powtórzył badanie.. Było to już 8 tyg po poronieniu. Badania wyszły ujemne.. Jak mam to rozumieć?były dodatnie, teraz ujemne... Lekarz powiedział że zrobiłam badania za wcześnie po poronieniu.. A na forum dziewczyny radziły żebym zrobiła do 6 tyg po poronieniu
Znajdź innego hematologa, najlepiej takiego, o którym wiadomo, że daje kobietom papier na refundację heparyny w ciąży.

Hej hej dziewczyny mam pytanie do tych z Warszawy, szukam lekarza do prowadzenia ciąży, najlepiej taki co ogarnia te nasze leki itp i warunek konieczny- pracuje w szpitalu w Wawie. Jeśli macie kogoś godnego polecenia to proszę o informację :)

Daga ja prowadziłam ciążę u dr Kajdy z Żelaznej. Chodziłam do niej na wizyty do Gabinetów Krasińskiego i do przychodni przy szpitalu. Jest za-cą ordynatora na patologii ciąży. Żeby dostać od niej receptę na clexane z ref musiałam chodzić na wizyty do przychodni a na większe USG do Krasińskiego.

Daga ja prowadziłam ciążę u dr Kajdy z Żelaznej. Chodziłam do niej na wizyty do Gabinetów Krasińskiego i do przychodni przy szpitalu. Jest za-cą ordynatora na patologii ciąży. Żeby dostać od niej receptę na clexane z ref musiałam chodzić na wizyty do przychodni a na większe USG do Krasińskiego.
Kochana a jak sie do niej zapisać ? Bo właśnie o niej czytam i szukam kontaktu do gabinetów..... przyjmie mnie w 23tc ?

Mnie właśnie przyjęła w 22 tyg. Na wizytę się czeka około 3 tyg ale możesz poprosić o wpisanie na listę rezerwowych. Ja miałam wizytę po tygodniu.
Znajdź w Googlach gabinety Krasińskiego na Żoliborzu i ci wyskoczy kontakt. Oczywiście wizyty są prywatne.
Możesz też zadzwonić do przychodni na Żelaznej i zapytać o termin najbliższy.

reklama
Dziewczyny co u Was?

@dagmarie25 @Wikunia7? Dziewczyny w ciąży co u Was?

@Marthi jak u Ciebie? Pytałaś dlaczego Ola miała 8/9/10 p . Przy cc nie umieli mnie znieczuluć nie wiem dlaczego może anestezjolog źle się wbiła i drugi raz się wkuwała i jakby mnie sparaliżowało dała mi tego znieczulenia za dużo nie umiałam oddychać tętno mi spadało dali mi adrenalinę j wróciłam. No i na Oli się to odbiło trochę była wina chyba lekko niedotleniona ale podobno bez żadnych skutków na przyszłość. Efekt adrenaliny dla mnie był taki , że 2 doby nie spałam a źrenice miałam takie jak bym się kokainy naćpała haha. Wiem, ze pytałaś o to może że 3 tygodnie temu ale u mnie zapłon trochę zwolnił dobrze , że pamięć nie szwankuje

@burczuś kochana jesteś ? Jak u Was?

Do góry