reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jestem, przepraszam. Dziękuję za kciuki :* Najwyraźniej pomogły, bo szyjka się już bardziej nie skróciła. Maluch waży tylko 710 gramów, ale wszystko w porządku, wiedziałam, że wielki nie będzie.
Wczoraj padłam ze zmęczenia, dlatego Was tak przetrzymałam, jeszcze raz dziękuję za wsparcie :*

Esperanza ja od infekcji jestem już niestety level expert :-D W ciąży możesz brać feminella vagi c - to witamina c w globulkach, zakwasza PH i zabija bakterie. Na zmianę z lactovaginal albo provag. Doustnie też provag albo trivagin, lacibios femina.

Nafoczka coś jest chyba jednak na rzeczy z tym możliwym wpływem sterydu na owulację...

Esperanza a może to implantacja?

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem po wizycie w Klinice. No i takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam...
Powiedziałam o poronieniu- Dr kazał iść do immunologa. Powiedział, że szkoda transferować bo trzeba wykluczyć przyczynę immunologiczną.
Zrobił usg i wszystko ok.
Pytam na odchodne o mój wymaz na mycoplazme, chlamydie i ureoplazme. I się kazało że mam ureoplazme dodatnią!!!
Jestem zła na max bo równo rok temu byliśmy z M labo we Wrocku zrobili nam kompleksowo wszystko. I wszystko było ok wg nich. To nie wiem czy oni coś poknocili czy zaraziłam się teraz... Sprawa jest dziwna o tyle, że w Wrocku miałam grzybice jak byłam na pobraniu i było badanie też w kierunku grzybicy. Ginka co mi wtedy wymaz brała dała mi leczenie na gdzybka. A wyniki z labo wyszły że grzybka nie ma. To co ja mam teraz myśleć o wiarygodności tamtych wyników....
Dostaliśmy teraz leczenie z M. Mam się za 3 tyg pojawić na kolejny wymaz. I mam się zgłosić do immunologa a że terminy w klinice są odległe to poczekam na ten Kraków. Więc dalej jesteśmy w zawieszeniu a nasze bałwanki czekają grzecznie na zimowisku.

Ostatnia edycja:
Ewa - wiedzialam, ze bedzie dobrze :) troche sie uspokoiłaś teraz z tą szyjką?
A moj przypadek, zbyt szybko to było niestety, zaledwie 2 dni po owu :dry:

Ostatnia edycja:
Kurczę, trochę tak, ale po przejściach z pierwszej ciąży ciężko mi zachować spokój :zawstydzona/y: Ale w zeszłym tygodniu miałam takie skurcze, że już się pakowałam do szpitala, więc skoro nawet to szyjki nie ruszyło, to chyba jest ze stali.
Faktycznie, 2 dni po owu to trochę za szybko. Ty wiesz, że ja bardzo trzymam kciuki.

Cześć Dziewczynki. Enya, twoja Basia siada już samodzielnie? Kaira i reszta mamusiek;) bo moja Ewa ma już 6,5 mca a samodzielnie jeszcze nie siedzi, chwieje się.. zastanawiam się czy nie powinna już trzymać równowagi sama. Lekko podtrzymywana siedzi bardzo ładnie.

witam .
Neli liwka ma prawie 11 usiadla sama z raczkowania z podparciem wieku 10 samodzielnie. Teraz zaczyna chodzic wokolo mebli.
ewcia ma duzo czasu :)
Ewcia super wiesci
Tola kurcze trudno ale dacie rade.

My w szpitalu bo liw miala dusznosc jest diagnozowana odczego to

Neli Basia siedzi tylko z poparciem albo jak się trzyma (np w wózku sklepowym). Bez niczego siedzi tylko przez chwilę, sama nie usiądzie. Za to opanowała praktycznie raczkowanie (trochę raczkuje, trochę pełza) i podciąganie się w łóżeczku albo o zabawki do pozycji na kolanach. Uwielbia też stać i skakać, ciężko ją posadzić jak postawi się ją na swoich kolanach;)

Wiem Ewa, wiem :-) jest tu Was parę, od których czuję szczególne wsparcie i bardzo dziękuję :* :* :* ale jak widzisz tym razem przynajmniej się nie załamuje, że znowu kurka coś. Nawet nie chciałam iść z tym do lekarza powiem szczerze, bo może zbyt ostro się przytuliliśmy i coś się podrażniło tylko i stąd te objawy, ale mąż mnie przekonał, żebyśmy tego nie lekceważyli, bo już tyle zrobiliśmy. Tylko zobaczymy czy lekarz tego nie zlekceważy teraz.

Ewcia cieszę, ze wszystko cacy :)

Neli mala ma jeszcze spokojnie czas. Mój Fran, który motorycznie z iczym sie nie spieszył usiadł jak miał 7 miesięcy. Ja Go posadziłam w fasoli do karmienia, podtrzymywał sie rączkami, zachwycony. Wieczorem siedzial juz bez poduszki. Gdyby nie załapał to bym Go juz nie sadzala. Zaczła chodzic jak miał 14m. I to tez tak nagle, sta sobie, a tata Go zawołał ł i zrobił od razu 4 kroczki :szok:

Kaira zdrówka dla małej, moze to zapalnienie oskrzeli. Franio reaguje własn ie dusznościami. Pierwszy raz to byl drugi dzień choroby, drugi podobno dopiero sie rozkręcało. W takiej sytuacji jesli masz inhalator i pulmicort lub nebbud, to pół ampułki i kilkanascie kropel soli fizj. albo otworzyc okno, by chłodne powietrze obkurzczyło oskrzela.

reklama
Ewa, cieszę się że wszystko jest w porzadku ;) waga nie jest taka zła, w normach się miescisz ;) ja bym bardzo chciała moja Młodą popodgladac ale lekarz z usg się nie spieszy :( chyba będę musiała poczekać do 32 tyg :( teraz w 28 tyg na nast wizycie mam miec KTG a do tej pory mam zrobić badania min krzywa cukrowa, d-dimery, aptt, ferrytyne, bilirubine, aspaty, alaty i inne podstawy.

Esperanza na implantacje to faktycznie za wcześnie, ale może to sluz po porzadnej owu? Ja tak raz mialam w maju 2012... dobrze, że przytulanie było ;)

Tola, dobrze że lekarz najpierw zlecił immunologie. Chociaż jeden się przejął.

Sykatynka i co u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Do góry