reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Bunia10 daj znać jak najszybciej jak już będziesz wiedzieć cokolwiek. Trzymam kciuki za Ciebie/Was:*
@kasiula8878 wiesz co no jeśli miałaś 1 stratę...i do tego wysoką, a nigdy nie miałaś poronień, to też bym sugerowała albo problem z szyjką,albo zespół antyfosfolipidowy(tak jak już ktoś zasugerował). Zapewne jest jeszcze milion innych przyczyn, z powodu których wysoka ciąża obumiera,ale nie znam się na tym. Nie pamiętam(przepraszam) co miałaś już badane.
Ale moja ciąża nie obumarla bo synek żył i walczył ponad 2 tyg

Dziewczyny bardzo Dziekuje za wsparcie nie mam słów to nie dzieje sie naprawdę jest tutaj ktoś po szczepieniach Accofil i mimo tego wszystkiego doszło do poronienia nie mam juz pomysłu co mogło sie wydarzyć co jeszcze moge zrobic jakie jeszcze badania bardzo was prosze pomocy

@Bunia10 Slonko, a mialas encorton steryd. Jesli tak to w jakiej dawce. Ja mialam 15, choc powinnam byla wziac 20, ale moja watroba by tego nie wytrzymala. I heparyne w jakiej dawce. Moze trzeba wiecej. Moze tez trzeba te leki wlaczyc po owulacji, a nie od testu? Tyle przychodzi mi do glowy.

Ale moja ciąża nie obumarla bo synek żył i walczył ponad 2 tyg
Rozumiem. Tylko to też mógł wywołać zespół antyfosfolipidowy,bo zakrzepy mogły wywołać nagły poród. Odcieły przepływ krwi,czyli tlen. Tak tłumaczono przedwczesny poród bardzo bliskiej mi osobie.nie mieli innego pomysłu czemu stało się jak sie stało.
@Bunia10 po szczepieniach robiłaś MLR?

reklama
@Bunia10 Ja się nie szczepiłam ale położyłam w ubiegłym roku ciążę na accofilu. Mi powiedziano że to pewnie wady genetyczne w które na dzień dzisiejszy nie wierzę, niestety nie mam na to medycznego potwierdzenia ponieważ błędnie pobrano kosmówkę i nie byłam wstanie zbadać materiału w Poznaniu. Jeżeli jeszcze nie jesteś po zabiegu polecam badanie genetyczne dzidzi zawsze to jest większy obraz. Ja uważam że accofil nie był lekiem dla mnie miałam totalny rozpad płytek i ogólnie bardzo złe wyniki morfologii nie mówiąc o reszcie. Dziecko do 9 tygodnia rozwijało się prawidłowo był prawidłowy pęcherzyk prawidłowa akcja serca, prawidłowa budowa zarodka zgodna z terminem OM. Następną ciążę prowadziłam na zestawie metryped i wlewy z immunoglobuliny oraz clexan 0,2 od 8 tygodnia ale ten ostatni to było moim zdaniem tak na wszelki wypadek (nie zgodziłam się ponownie na accofil). Jestem przekonana że u mnie pomogły wlewy. Asia urodziła się we Wrześniu. Była to moja 5 ciąża.

Do góry