reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@kas90 ja tez chcialam kiedys nalezec do waszej grupy,nie pamietam ktora z Was mi napisala ze nie ma dla mnie miejsca,bo grupa sklada sie z 5 osob,i tyle macie. Przykre to bardzo :-*.

@marzycielka81 przykro mi tulę mocno!

@kasiula222 trzymam kciuki ja nigdy nie roniłam sama ! Nam nadzieję że chodź odbędzie się bezboleśnie!

@marshia ja mam monitor i nianie Angelcare i polecam nie wyobrażam sobie bez niego egzystencji na początku zresztą używam go do dziś. Drugą sprawą ja bym kupiła gondole sama i później spacerówkę i nie chodzi o siedzenie dziecka bo moja Zosia usiadła jak miała 8 miesięcy i w życiu by do gondoli nie weszła jej po prostu duża ja kupiłam wózek 2w1 i niestety sprzedałem po 8 miesiącach bo dla mnie po prostu był za ciężki i za duży dziecko 3 kg + wózek ok ale dziecko 10 kg + wózek to już większy kaliber. Jeśli chodzi o fotelik samochodowy to ja bym kupiła albo ten maxi cosi albo cybex polecam z baza i tu pytanie czy dużo jedziecie ale czy na bezpieczeństwie oszczędzać to już indywidualna wasze zdanie .

@bentula można dołączyć do wątku teraz mam grupę zamkniętą a wtedy mieliśmy jak by rozmowy powiązane i nie można było dodać więcej niż 5 osób . Zapraszamy dzielimy się tam informacjami o malusxkach jedzeniu kupkach itd

@marzycielka81 przykro mi tulę mocno!

@kasiula222 trzymam kciuki ja nigdy nie roniłam sama ! Nam nadzieję że chodź odbędzie się bezboleśnie!

@marshia ja mam monitor i nianie Angelcare i polecam nie wyobrażam sobie bez niego egzystencji na początku zresztą używam go do dziś. Drugą sprawą ja bym kupiła gondole sama i później spacerówkę i nie chodzi o siedzenie dziecka bo moja Zosia usiadła jak miała 8 miesięcy i w życiu by do gondoli nie weszła jej po prostu duża ja kupiłam wózek 2w1 i niestety sprzedałem po 8 miesiącach bo dla mnie po prostu był za ciężki i za duży dziecko 3 kg + wózek ok ale dziecko 10 kg + wózek to już większy kaliber. Jeśli chodzi o fotelik samochodowy to ja bym kupiła albo ten maxi cosi albo cybex polecam z baza i tu pytanie czy dużo jedziecie ale czy na bezpieczeństwie oszczędzać to już indywidualna wasze zdanie .

@bentula można dołączyć do wątku teraz mam grupę zamkniętą a wtedy mieliśmy jak by rozmowy powiązane i nie można było dodać więcej niż 5 osób . Zapraszamy dzielimy się tam informacjami o malusxkach jedzeniu kupkach itd
Niestety dziś już wszystko ucichło ...nic się nie dzieje więc jutro szpital. Tylko tam najpierw robią wymaz czeka się na wynik dobe lub więcej jak wyjdzie ok to wtedy mogę dostać tabletki . Więc będę tam chwilę . A u cb szybko poszło?

@kas90 ja tez chcialam kiedys nalezec do waszej grupy,nie pamietam ktora z Was mi napisala ze nie ma dla mnie miejsca,bo grupa sklada sie z 5 osob,i tyle macie. Przykre to bardzo :-*.

Bo to dotyczyło prywatnej konwersacji, a w niej nie można dodać więcej niż 5 osób. Także teraz zapraszamy!

Kto chętny zapraszamy! Piszcie do Agatki jak pisała

@kasiula222 bardzo współczuję sytuacji... dla mnie najgorszy czas to było to czekanie aż pójdę do szpitala.
Miałam dwukrotnie zabieg, raz pierwszyctrymestr, drugi raz już początek drugiego. Na mnie tabletki nie chcą działać jak na inne pacjentki, w szpitalu zawsze byłam ok tygodnia. Z mojego doświadczenia to tabletki dopiero zaczynały cokolwiek działać gdy dostawałam je regularnie co 3h i musiał to być cytothec a nie arthrotec. W nocy również co 3h, musiałam o to walczyć bo w nocy nikomu się nie chcialo podać. I musiały być podane dopochwowe a nie na zmianę np raz dopochwowo a potem doodbytniczo. Czytałam Twoje posty i chyba tez masz podobny problem. Pierwszy zabieg zrobiono mi dobrze, już dość mocno krwawiłam i wtedy zabieg, a przy drugim mam sporo wątpliwości bo zrobiono mi zabieg moim zdaniem za szybko, dopiero coś zaczynało mnie pobolewac, żadnych krwawień a oni mnie zaskoczyli z zabiegiem, nie zdążyłam nawet tego przemyśleć... teraz bym się tak nie dała, to złe dla szyjki. Jeśli będziesz miała sily i będzie taka możliwość to lepiej gdy obędzie się bez zabiegu tylko farmakologia. Ale psychika tez ważna, a wiadomo jak zrobią zabieg to już jest po wszystkim i można wrócić do domu, do swojego życia.... pewnie będziesz musiała sama zdecydować. Przesyłam dużo przytulasów :)

reklama
@marshia bardzo dziękuję za wywołanie :) teraz na forum dużo tematów,na których się nie znam wiec siedzę cichutko ale czytam non stop :)

W środę byłam na wizycie i była to pierwsza moja wizyta, po której wyszłam z rumieńcami ze szczęścia :) :)

Więc tak:
Moje mlr nie jest zbyt wysokie 33,5 ale Malina był bardzo optymistycznie do tego nastawiony
Dostałam zgodę na staranie się na 4 mce
Do tego leki dla mnie:
1. Femibion Natal 1
1x dziennie, non stop
2. Acard 75
1x dziennie po kolacji
W razie ciąży Acard 150
3. Encorton 10 mg
1x tabletka po śniadaniu
4. Luteina 100
2x dopochwowe
5.clexane 80 ( zapisał fraxiparyne ale jak powiedziałam ze mam clexane to powiedział ze mam brać to co mam, ze fraxi jest po prostu tańsze i żeby nie zmieniać w trakcie ciąży jak już wybrałam clexane )
6. Grastofil ( zastrzyki) 1/2 ampułki od razu jak się dowiem ze ciąża ( ten lek jest na dalej kiepski test CBA )

Doszczepianie w pierwszy poniedziałek lub środę od zrobienia testu i cgyba wtedy tez umawiam wizytę od razu

No i mimo ze myślałam ze wszystko takie jasne to teraz mam sporo pytań :)
Może mi pomożecie?
1.Encorton to chyba dopiero jak będzie ciąża? Czy mam brać cały czas? Z kartki wynika mi raczej ze tylko w ciąży ale wole się upewnić jak Wy miałyście ?
2. Mam do powtórzenia pare badań wyrazie ciąży i czy mam je zrobić przy okazji pierwszego doszczepianie w Łodzi? Czy mam zrobić na miejscu i z nimi przyjechać? Czy mioze wizytę umawiać dopiero przycokszji drugiego doszczepiania a badania zrobić przy pierwszym by przy wizycie już był wynik?

Oczywiście zadzwonię się dopytać ale może któraś z Was rozwieje moje wątpliwości?

Leczenie moje męża:
1. Androvit plus raz dziennie
2. Medrol 16 mg
1/2 tabletki po śniadaniu na czas moich dni płodnych od 4 do 13 d.c

Mój mąż ma przeciwciała plemnikowe w nasieniu

Serdecznie pozdrawiam :) :)
@Nadja_n @dżoł tutaj może rozpisałam dokładniej

A pokaz swoje wyniki CBA? Ciekawa jestem przy jakich wynikach malina daje accofil/grastofil. Myślałam ze to się daje głównie przy wysokich nk i złych kirach.

Do góry