reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Asiula - mi w drugiej ciąży beta HCG przyrastała książkowo (dlatego w kolejnej ciazy nie chce wykonywac tego badania), progesteron mam wysoki, endo tez w normie, ale co do menopauzy, to mam niskie AMH mimo 28 lat...

Mam do Ciebie ogromna prośbę. Jesli znajdziesz kogoś, kto powie Ci jak można te CD19/CD5 zmniejszyć albo w ogóle się wypowie na ich temat, to bardzo Cie proszę, napisz mi, bo cały czas mi to chodzi po głowie.

Teraz znow zaczelam szukac info i tu moze cos znajdziemy: CD19+/CD5+ question | Miscarriage & Fertility Questions

Ostatnia edycja:
reklama
Esperanza86 Doskonale Cię rozumiem. Ja przy drugiej ciąży biegałam na betę jak porąbana, cała pokłuta byłam. To dlatego, że bałam się cp, a w 10dpt beta wynosiła zaledwie 23. Oczywiście nic to nie dało, chociaż ostatnie badanie bety dało prawie 50000, to pęcherzyk już był zapadnięty i poronienie w trakcie. Jeśli dojdzie do nastepnego razu, to na pewno tak już na betę biegac nie bedę. W lipcu ub. roku przed ostatnią stymulacją robiłam jeszcze amh i wyniosło 1,9, ale rok wcześniej miałam 1,5, więc nie wierzę już temu badaniu.
Oczywiście zdam tu relację zaraz po wizycie w KRK :)

Tylko nie wiem za bardzo jakiej specjalizacji szukać... ginekolodzy mnie zbywają, endo raczej się nie nadaje, z immunologii też mi jak na razie nic nie wyszło podejrzanego, ale już poprosiłam znajomą, żeby się rozejrzała za dobrym immunologiem, ona ma sporo znajomości...
Teraz idę do hematologa, zobaczymy, na jakiego trafię...

Sykatynka - Jesli ja bym miala kase, to chyba bym poszla do Dubrawskiego, ale kilka postow wstecz dziewczyny proponowaly Asiuli innego immunologa, tylko bylo Jej za daleko. Asiula, pamietasz?

Ja dalej sledze źródła anglojęzyczne z tymi CD19/5 i już mi mozg paruje. Zalecane są wlewy z "ivig or intralipids" na ich obniżenie Wiecie jakie wlewy sa stosowane w Polsce i Kruszka, przypomnisz mi prosze jak sie nazywa Twoj wlew, jaka dawke i co ile go przyjmujesz?

Ostatnia edycja:
Esperanza Było parę nazwisk, ale chyba chodzi Ci o Kurpisza. Rzeczywiście, mam daleko, tak jak do warszawy. tak więc gdybym miała wybierać, to już na pewno Dubrawskiego. Akurat Dubrawski jak już się na niego zdecydujesz, to chyba się angażuje, ale zwłaszcza w ub. miesiącu pojeździliśmy sobie po kilku sławach i stracilismy tylko czas i pieniądze, bo delikatnie mówiąc, potraktowali nas bardzo pobieżnie.
A propos polecanych immunologów, to we wtorek jadę do dr Sydora, a na 4go lutego umówiona jestem do dr Sachy
Kruszka A Ty miałaś podwyzszone te CD19/CD5? Na jakiej podstawie dostałaś takie wlewy?

Asiula chyba nie, nie mam przy sobie wyników. Ale pod nimi miałam notatkę, że komórki leukocytarne wynoszą 10% a norma jest do 5. Mogłam dostać na to, ale nie pamiętam. Zapytam w czwartek na wizycie dla pewności.

reklama
Do góry