reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś - Mi też spotkanko przeleciało meeeega szybko i chętnie bym posiedziała dłużej;p Na jesień też się spotkajmy :D I na szczepionka idź - zaciskam za Ciebie kciuki! A tymczasem, udanego urlopuuu :)))

@marzycielka81 - może warto więc

@roxie123 - powodzenia na połówkowych;)

@Destino - kciuki cały czas! ;*

@burczuś - ja też zrobiłam dwa tatuaże w związku z moimi poronieniami... początkowo motyw miałam nawet w planach podobny jak Ty, ale ostatecznie jak zrobili mi kalkę to zrezygnowałam, za duże to było dla mnie... przelałam to w słowa... dobrze mi z nimi. polecam.

Ja jutro w końcu idę na badania immunologiczne... potem magiczne 15 dni i wyniki, a dalej wizyta i omówienie planu...

reklama
Hej dziewczyny, oj dawno mnie tu nie bylo. Ucieklam z forum bo potrzebowalam wyciszenia bo temat ivf i immuno mnie przerosl. Ale mysle ze jestem gotowa na kolejna probe!
Ostatnie poronienie mialam w grudniu i po dlugim czasie kiedy robilam testy, widzialam duzo lekarzy, suplementowalam sie teraz jestem gotowa znow sie z tym zmierzyc! Mam nadzieje juz po raz ostatni.
Bede szla z leczeniem od Pasnika, ale najpierw 3 tygodnie immuno leczenia ktore mam zaczac zaraz po wakacjach!

Powiem szczerze ze mimo tego ze jestem gotowa to boje sie panicznie tego leczenia ale czytam rozne historie i jest duza szansa ze sie tym razem powiedzie! Wczesniej zadnych sterydow nie bralam!

IMG_3662.JPG

Załączniki

• IMG_3662.JPG
    IMG_3662.JPG
    77,3 KB · Wyświetleń: 764
Hej dziewczyny, oj dawno mnie tu nie bylo. Ucieklam z forum bo potrzebowalam wyciszenia bo temat ivf i immuno mnie przerosl. Ale mysle ze jestem gotowa na kolejna probe!
Ostatnie poronienie mialam w grudniu i po dlugim czasie kiedy robilam testy, widzialam duzo lekarzy, suplementowalam sie teraz jestem gotowa znow sie z tym zmierzyc! Mam nadzieje juz po raz ostatni.
Bede szla z leczeniem od Pasnika, ale najpierw 3 tygodnie immuno leczenia ktore mam zaczac zaraz po wakacjach!

Powiem szczerze ze mimo tego ze jestem gotowa to boje sie panicznie tego leczenia ale czytam rozne historie i jest duza szansa ze sie tym razem powiedzie! Wczesniej zadnych sterydow nie bralam!

Zobacz załącznik 880796
O widzisz, a ja za Twoja rada tez pojechalam do docenta i dostalam bardzo podobne leki[emoji23] u mnie wprawdzie bez azatiopryny (zdradzisz co to?), ale za to reszta przez 6tyg.

@anna_kot, o jak milo :) a na jakim etapie jestes teraz? ja planuje robic leczenie po powrocie z wakacji a wracam 20 sierpnia i nastepny cykl transfer bo ja musze ivf robic! A wiec zobaczymy jak to terminowo wypadnie bo mam nieregularne cykle.
Szczerze to nie wiem co to jest, powiedzial mi ze wszystko to jest na immunosupresje ale co tobi kazdy z lekow to nie wiem, jestem zielona. Wierze ze Pasnik wie co mowi :) Ale jak ktos wie to chetnie poslucham!
No a ja juz myslalam ze moje 21 dni to dlugo bo do tej pory wszystkie dziewczyny z ktorymi rozmawialam mialy 14 dni! A zaczelas juz brac?

@Nadzieja2018 steryd jest podawany przy niskim allo mlr i na różne dziwne przeciwciała typu przeciwjajnikowe, przeciwłozyskowe, przeciwplemnikowe.
MLR przy którym pozwala się starać prof Malinowski to 40 % w Krakowie chyba przy mniejszym pozwalają. Do prof nie masz po co isc teraz bo widze ze masz prawie pełną diagnostykę a tam by trzeba ją robić od nowa.
MLR można zbadac na pewnoo w laboratorium APC w Łodzi tam każą być na czczo a w Krakowie po lekkim sniadaniu wiec może wszystko jedno
Wiem że w Warszawie dr Dubrawski zlecał/robił?? szczepienia wiec moze gdzies mozn azbadac to allo??

@JoannaRak masz ustawione bardzo konkretne leczenie immunosupresyjne- duża szansa że teraz będzie dobrze!

@anna_kat Azatiopryna to lek immunosupresyjny podobnie jak Equoral wszystkie mają blokować odrzucanie zarodka przez nasz organizm. To nie takk że któryś robi coś konkretnego- wszystkie wzajemnie wzmacniaja swoje dzialanie.

@Nadzieja2018 bardzo mi przykro z powodu Twoich strat. ja bym jeszcze na Twoim miejscu zbadala to mrl . Ja właśnie przez niskie mrl ma podawany steryd.

@dzoasia dziękuję.... trzymaj kciuki żeby się udało...A jak u Ciebie się teraz sprawy mają?

Cos mi sie zle wkleilo wiec jeszcze raz napiszę:)
@Nadzieja2018 bardzo mi przykro z powodu Twoich strat. ja bym jeszcze na Twoim miejscu zbadala to mrl . Ja właśnie przez niskie mrl ma podawany steryd.

@dzoasia dziękuję.... trzymaj kciuki żeby się udało...A jak u Ciebie się teraz sprawy mają?

Cos mi sie zle napisalo, wiec jeszcze raz napisze:)
I tak zrobie, zbadam to mlr. Kojarzysz czy w Warszawie można to gdzies zrobic? Trzeba byc na czczo? I jaki jest idealny wynik? :)

reklama
Do góry