reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ewa jak Ci luteinę zostawił, to powinno być ok. Ja duphastonu w ogóle nie dostałam, a na skurcze dołącz po prostu dużą dawkę magnezu.
A jaką dawkę luteiny bierzesz? ja mam tylko 150 mg dziennie. I w ogóle nie wiem czy ona mi do szczęścia potrzebna teraz, ale skoro lekarz każe... to biorę fefe...

reklama
jak nie masz luteiny a chcesz zwiększyć dawkę, i możesz brać 100 (dopochwową) to mogę Ci podesłać. Mi zostały 2 op po 30 tabletek, a na 100 mam uczulenie i nie mogę jej brać.

Enya, świetne te twoje dziewczyny. A to moja pannica;)

Misiejku, wstaw zdjęcie Jasia bo albo przegapiłam albo się nie chwaliłaś:)

Załączniki

• 1421413395152.jpg
    1421413395152.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 68
  • 1421413416359.jpg
    1421413416359.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 66
  • 1421413440764.jpg
    1421413440764.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 77
Ewa mnie na prenatalnych powiedział dr Kozaczewski z Gamety (specjalista od USG) że nie poda mi płci bo bardzo ciężko się pomylić na tym etapie . W 16tc moja ginka stwierdziła że "chyba dziewczynka" ale tak na 100% byłam pewna po USG połówkowym. Też mi się wydaje że to za wcześnie na płeć. A co do luteiny to ona oprócz działania podtrzymującego hormonalnie działa też przeciwskurczowo na szyjkę. Ja lutkę brałam aż do porodu 3x100 a wcześniej 3x50. Dupka odstawiłam jakoś w 17tc ale to ze względów ekonomicznych.

Neli śliczna córeńka:) A te wasze szlafroki w krówki - super!!!

dziewczyny kochane, mam kolejne pytanka :) tym razem o dawki :)
Zakupiłam sobie formę metylowaną wit. b6, b12 i kwasu foliowego, dzisiaj zamówiłam jeszcze betainę.
Wit. b6 dawka jest 50 mg, napisano, że to 2393% zapotrzebowania dziennego.
Kwasu foliowego jest 800 mcg (czyli 200%), a wit. b12 też 800 mcg. Z opakowania wynika, że to 13,33% zapotrzebowania, ale z drugiej strony jak sobie sprawdzałam wytyczne dot. zapotrzebowania na b12 to wg instytutu żywienia jest to 3 mcg... Ile powinnam brać tej b12 w przypadku mutacji i wysokiej homocysteiny?

reklama
Czyli jeszcze jest szansa :-) Żartuję, płeć mi obojętna, mam nadzieję, że będzie zdrowe.
Enya dokładnie z tego powodu o którym piszesz nie chcę odstawiać luteiny, bo już jedno zagrożenie porodem przedwczesnym miałam, a i teraz ryzyko wyszło mi 1:23.
Sykatynka ja biorę 1000mcg B12, bez efektu.

Do góry