reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś @Marthi niestety tym razem się nie spotkamy mąż niestety wczoraj wieczorem pojechał w delegację wraca w sobotę wieczorem nie mam z kim Zosię zostawić.

@marshia jak będziecie coś organizować następnym razem dajcie znać wcześniej to będę mogła przyjechać. Szkoda bo i mi by się to spotkanie przydało oderwanie od domu.

Zosia ma skok nie śpię 3 noc niestety ciągle płacz na ręce itd. W dzień nie jest lepiej jeszcze sama to trudno ale co zrobić.

@Marthi jakie wędliny można jeść przy niskim ig? Czy to nie ma znaczenia? Od czwartku przeszłam na dietę i trochę się nie orientuję co z czym mogę jeść!

Upiekłam paszczet z czerwonej soczewicy pyszny jeśli ktoś reflektuje mogę podać przepis .

@smerfik88 gratuluję kochana musi być dobrze i tego się trzymamy jesteś ustawiona lekami byle do lutego.

reklama
@Porzeczka1234 - szkoda, że się jednak nie zobaczymy! :( Mam nadzieję, że Zosieńce szybko minie ten skok i trochę odsapniesz... ;*

Co do wędlin kochana, to wiesz - ja się dopiero wprawiam w ten temat, ale 3 dni temu byłam w Auchan na zakupach i powiem Ci, że szukałam boczku (takiego w plastrach) bo lubię sobie go z jajkiem usmażyć... Jakie było moje zdziwienie jak patrzyłam na etykiety i każdy boczek miał węglowodany i ileś tam gramów cukru? Szok. W końcu kupiłam jakąś szynkę szwarcwaldzką czy prosciutto, która miała 0g cukru, ale trochę się jej naszukałam. Mało tego, chciałam też kupić pasztet jakiś np. ze śliwką albo pieczony i to samo - pełno cukru. Masakra, trzeba wszystko kontrolować i czytać te etykiety...
Ja już też kiedyś robiłam pasztety z soczewicy i inny też np. z kalafiora - fajne wyszły, smaczne :)

@Porzeczka1234 mam właśnie taką nadzieję.. pół roku się przygotowywałam do ciąży....czekałam na ten odpowiednie moment i mam nadzieję że to był właśnie on....ile Twoja Zosia już ma?

@Marthi [emoji9][emoji9][emoji173]

@olaa90 kochana nie badałam komórek nk. Nie zlecił mi tego ani P. Ani moja pani doktor.... więc temat zostawiłam.... Ja to ogólnie najbardziej boję się tych wszystkich badań i ten strach chyba nigdy mnie nie opuści....

@Porzeczka1234 szkoda, ze nie teraz :(. Ale next time koniecznie! Ja przepis kcem :) Jestem fanką pasztetu z zielonej soczewicy i kaszy jaglanej (ma duże IG, ale soczewica małe + dużo pomidorów i myśle, ze ładunek IG wtedy jest ok). Właśnie przedwczoraj go piekłam. Także przepis na ten z czerwonej poproszę :)
A co do jajecznicy tez najbardzej kocham na boczusiu, ale z szynką szwarcwaldzką tez daje radę.
Ostatnio pierwszy raz zrobiłam szakszuke. Nie miałam prawie nic w lodowce, a głodna byłam niemiłosiernie. Jesssssssuuuuuuuuu - jakie to dobre!!!!!! I niskie IG :)

@Marthi a w lidlu sprawdzałas? Wiem, Ze tam
Na pewno maja wędlinę pakowana próżniowo bez glutenu i tych innych dziadów (ale niestety nie orientuje się jak z cukrem) :) ja wędlin nie jem w ogóle, czasem co jedynie prosciutto na pizzy albo jak teściu uwedzi swoją własną...
4C7FA36E-8C1E-449A-A8F2-66D85CC10669.jpeg

Załączniki

• 4C7FA36E-8C1E-449A-A8F2-66D85CC10669.jpeg
    4C7FA36E-8C1E-449A-A8F2-66D85CC10669.jpeg
    65,8 KB · Wyświetleń: 337
@marshia - shakszuka smaczna, to prawda! ;)

@olaa90 - hmm, czasem robię zakupy w Lidlu, ale nie zawsze mam go po drodze. Niestety z produtkami bezglutenowymi jest najczęściej tak, że jak nie mają glutenu to mają masę cukru :/ i koło się zamyka. A po takiej dietce bezglutenowej, jak ja miałam i w sumie częściowo nadal mam (choć nieco pieczywa razowego wprowadziłam teraz) to ponoć problemy z cukrem są częste. :/ Dzięki jednak za fotkę, zwrócę na nie uwagę :)

@olaa90 kochana nie bo poprzednia ciążę miałam zakończona w 23 tc..ciąża z wada Ale już wtedy na lekach...encorton miałam przed owulacja. Po pozytywnym teście miałam dawkę zwiększoną.... z wp na 20 mg... Każdy lekarz inaczej podchodzi do mrl Ale ja wiedziałam że encorton w poprzedniej ciąży wystarczył dlatego ja nie byłam za tymi szczepoeniami... mam nadzieję że dzidzia jest zdrowa i będzie sobie grzecznie rosła w moim brzuszku A w lutym już będziemy się przytulać szczęśliwi

To dosyć wysoka ta ciąża a co było przyczyną wada.?
To na prenatalnych już coś wykryli czy później.?
Jeżeli nie chcesz odpowiedzieć zrozumiem.

Ostatnia edycja:
reklama
@magda1208 nie powinnaś teraz za bardzo ,a nawet i wcale się skupiać, na tym, co u kogo było przyczyną. Przepraszam @smerfik88 ale myślę,że zrozumiesz o co mi codzi. Bo chodzi mi tylko o to,żeby ta nasza @magda1208 niepotrzebnie się nie nakręcała i nie szukała co teraz może(ale na pewno nic się nie stanie!!!) się stać. Madziu kochana...donosisz ciążę do końca.Pomimo,że jest trudna, to szczęśliwie urodzisz, potem będzie mały baby blues..jak u naszej @matylda23 Matyldzi kochanej...I będziesz Mamusią na medal :) A więc pozytywy Madziu, tylko pozytywy.

Do góry