reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Gogac uff. Dobrze, że od razu poszłaś się skonsultować, spokój rzecz bezcenna. Co do diety to tak czy inaczej taki sposób odżywiania jest najzdrowszy, więc na pewno wyjdzie na dobre :-) Najgorzej z tym odstawieniem cukrów prostych, prawda? :-D Ja próbuję na razie bezskutecznie, a powinnam z ogóle zrezygnować ze słodyczy, bo mam problemy z częstymi infekcjami. Ale jak tu żyć, jak glutenu nie wolno, cukru nie wolno, nic nie wolno :-(

Aaaaale zapomniałabym się pochwalić, że przytyłam przez te 3 tygodnie ponad 1,5 kilo! A dla mnie to nie lada osiągnięcie.

Chciałam u niego prowadzić trzecią ciążę, ale po usg już dał mi do zrozumienia, że nic z niej będzie. Choć się później okazało, ze nie miał wtedy podstaw.
Pracuje w lx i u mojego gina.

Niekoniecznie. Po prostu mam do niego uraz. Komentował ile przytylam w poprzedniej ciąży, choć nie miał racji. I kilka innych. Długo.do niego nie.chodziłam bo ciąża się zakończyła, ale nadal siedzi w mojej pamięci.
Nie wiem nic na temat jak podchodzi fi leczenia takich przypadków jak my. On pracuje też u mojego gina. A On ma pojęcie o immunologii, jednak uważam, że nie takie jak lekarze dziewczyn tutaj. Mnie przypisuje leki, ale trochę sobie dodałam po sugestiach dziewczyn tu. A gdzie Cię do niego wysyłała?

Podała mi dziś tylko jego nazwisko i telefon, więc pewnie prywatnie, ale dokładnie gdzie to nie wiem. Zadzwoniłam nawet do niego i opowiedziałam po krótce co i jak. Powiedział, że jak będę miała wyniki immuno, to żeby wtedy się do niego umówić.
U mnie niestety Dubrawski już odpada, bo nie robię u niego badań. Jerzakowa też, bo do niej chodziłam rok i tylko z tego poronienie. Malinowski też odpada, bo jeszcze droższy od Dubrawskiego - nie honoruje żadnych badań nie ze swojego labu. Ten Sacha wydaje się być dość dobrym wyborem, zwłaszcza, że jest też immunologiem ( a ja mam leukopenię) , ale nie mam zbyt wielu informacji o nim...
Biegnę spać, bo jutro musimy wyjeżdżać na badania o 5.30...

Ostatnia edycja:
Esperanza Miałam robione badania, ale nie tak dużo jak piszesz.
Miałam robione tylko : Mutację 20210 G-A genu protrombiny,czynnik V Leiden, , Antytrombina III, białko S wolne, białko C, p. c.p. beta-2-glikoproteinie,p/c p. kardiolipinie, antykoagulant toczniowy,APTT
i te wszystkie badania bardzo dobrze wyszły w środkach norm.
Myślicie że za mało było tej diagnostyki? Moja gin twierdzi że jakby było coś na rzeczy to tutaj już by wyszło...sama nie wiem

Ostatnia edycja:
dziewczyny pytanie trochę z innej beczki. Czy wasze ciąże prowadził wasz immunolog czy jeszcze jakiś inny lekarz pracujący na oddziale położniczym? bo jak wiemy mój prof pracuje na chirurgii i jak na razie tylko on prowadzi moją ciążę. Czy powinnam sobie znaleźć jeszcze innego lekarza? a jeśli tak to może kogoś polecacie z Łodzi, bo ja jak myślę o moich "byłych " lekarzach i poronieniach to mam gęsią skórkę. W ogóle porodówki w łodzi to jakaś masakra.... ale sobie problemy wynajduję.

reklama
witam dziewczyny i dziekuje za pomoc...:) chcialam zapytac długo czeka sie na ten metafolin ze strony iHerb??? bo znalazłam równiez cos takiego zastanawiam sie co lepsze czy moze jednak to z allegro...B12 Folate Nutrilabo :no: i jeszcze jedno pytanie ten kwas b9 na allegro metylowany ma dawke 400 a ten na iherb 800? czy mozna brac 2x400 tego z allegro? dobrze rozumiem? i jaka dawke b12??? bo tez widze ze sa rozne...

Ostatnia edycja:
Do góry