reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

U nas też dobrze. Czynność serca trochę powyżej średniej (171/min) ale niby dalej w normie. Przezierność przy CRL 6,8 cm wyszła 1,4-1,9 w zależności od ułożenia, wg lekarki najtrafniejsze było 1,7 i tak też wpisała, choć czytałam, że bierze się największe. Kość nosowa jest, kąta twarzowo-czaszkowego nie mierzyła :( Ale ryzyko genetyczne wyszło niskie.
Któraś z Was pytała o kolejność suplementacji - najpierw b12, potem reszta, już nie pamiętam dlaczego. Co do żelaza to też mam info, że to badanie ferrytyny pokazuje rzeczywisty poziom w organizmie.
Iris gratuluję serdecznie. Przepiękny widok.

Daria witaj w grupie. Ja też kupuję suplementy na iherb.com, z doświadczenia jest najtaniej.

Przepraszam, że tak w skrócie, ale nie mam sił :laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcia bardzo sie cieszę ze u Was tez ok...

Iris tak mnie natchnęłas fotką... :) poznajcie i mój wyczekiwany cud...

ImageUploadedByForum BabyBoom1421170246.228529.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1421170094.990194.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1421170094.990194.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 63
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1421170246.228529.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1421170246.228529.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 72
enya dzięki za odpowiedz pytałam się o ta cesarkę bo nie wiem jak rodzic ... trochę przeszłam wiec myslalam nad CC wsumie lekarz powiedział ze na razie wybrać mogę ja a on będzie widział czy CC czy naturalnie waska jestem w biodrach wiec trochę boje się ryzykować naturalnie a poza tym jak na razie ciaza bez komplikacji i mam nadzieje ze już tak będzie do końca choć odliczam każdy dzień, tydzień byle już było wrazie w bezpiecznie dla maluszka

a dlaczego nie można laczyc B6 z B12 jeśli we wszystkich preparatach witaminowych choćby w femibionie sa one polaczane ???

Alusia, Iris i Ewa cieszę się razem z Wami!!!!!! Hip hip hurra!!!!!!:-)
Asiula pytałaś jakiś czas temu o dr Sachę, ponad rok temu Karola z naszego forum brała u niego szczepionki, nie pamiętam żadnych negatywnych opini, jedynie ze był dużo tańsz od Maliny, ale to na plus.

No zdążyłam Was podczytać z tych kilku ostatnich dni... Gratuluję wszystkim tym co piszą dobre wieści o swoich maluszkach. Ahhh, chętnie bym dołączyła...
GosiuS35 Wielkie dzięki za info. U mnie strasznie nerwowo, bo nasza lekarka z kliniki nie daje nam czasu na żadne badanie immunologii itd, bo uważa, że nie ma czasu. Ja jednak mam jakieś przeczucie, że bez żadnej diagnozy nic dobrego z tego nie wyniknie. Dlatego jedziemy jutro do Szpitala Dzieciątka Jezus do W-wy zrobić badania. Na pewni mlr i test limfocytotoksyczny. A może jeszcze coś, bo lekarka tamtejsza obiecała nam doradzić. Pojutrze mam histero. Za jakiś tydzień powinnam mieć wyniki immuno i trzeba dokonać dobrego wyboru immunologa. I tu jak najbardziej jeszcze Was bardzo bardzo proszę o opinię. Do Sacha się już umówiłam, ale słyszałam jeszcze o dr Paśnik z Łodzi i dr Litmanowiczu z W-wy. Ważne, żeby honorował badania, które bedziemy mieli. Bo niestety z Dubrawskiego musieliśmy zrezygnować ze względów finansowych. Przeliczyłam wszystko dokładnie i nie dalibyśmy rady tyle tys... Zwłaszcza że za chwilę trzeba wydać jakieś 5 tys. na stymulację plus jak zawsze nieprzewidziane inne wydatki. Zrobiłam w sb morfologię i leukocyty mam tylko 2,6tys, to jeszcze bardziej mnie utwierdziło w przekonaniu, że nie ma sensu na łapu capu podchodzić do ivf bez żadnej dodatkowej diangostyki.
GosiuS35 A jak tej Karoli? Pomogły u Sachy szczepienia?

Ostatnia edycja:
Część dziewczyny Iris Ewa Alusia super ze wszystko ok sliczne te wasze dzieci☺
Ja tez juz po wizycie mój gin twierdzi ze z moim cukrem wszystko ok i to znaczy ze mam szybki metabolizm i ze małemu nic nie grozi ze gorsza jest cukrzyca ale ja i tak postanowilam troszkę zmienić dietę
Pozdrawiam

reklama
Gogac to super! Ja miałam cukrzycę ciążowa i te pomiary i pilnowanie diety nic fajnego. Plus strach oczywiście, czy z malenstwm będzie ok.

Asiula czy Ty piszesz o Marku Litmanowiczu?

Do góry