reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Asiula11111 ja jedynie mogę pocieszyć,że moja koleżanka miała słabiutka bete,a przyrost nie podwajał jej się...a dziś ma śliczną,zdrową córeczkę:) Wcześniej miała poronienie. Także beta to na pewno nie wszystko:)

reklama
@Asiula11111 a badalas progesteron ? Bo my takimi dawkami często jesteśmy obstawianie z dobrą gospodarką hormonalną ? Może byś włączyła prolutex czytałam gdzieś że czasem on ma zbawinny wpływ na ciążę ?

Barczuś... No mój gin też tak mówi, że bhcg owszem, coś mówi, ale usg najważniejsze i trzeba po prostu czekać. A dc Paśnik każe myśleć pozytywnie. U mnie beta po 1000 nie dość, że nie podwaja się co 2 dni, to rośnie np. ostatnio o 22% dziennie. Co prawda, po 1000 bhcg zwalnia, ale to i tak mało.
Bhcg w 30dpt czyli w 6t4d wyniosła 6093,00 czyli naparwdę mało. Ciekawe co dziś zobaczę...

Auri_a. Badałam wcześniej prawie przy każdym badaniu bhcg i był wysoki. Zawsze powyżej 30, przeważnie powyżej 40. Nie mam też żądnych plamień, a i suplementuję dużo, więc tu chyba problemu nie ma. Ale dzić chyba sobie też ten prg zbadam, choć wkurza mnie, bo muszę u nas w Diagnostyce na wynik czekać 2 dni, więc trudno tu zareagować odpowiednio. Wynik Bhcg mam na ten przykład po 2-3h. Na same badania straciłam już chyba ładnych parę setek...

Barczuś... No mój gin też tak mówi, że bhcg owszem, coś mówi, ale usg najważniejsze i trzeba po prostu czekać. A dc Paśnik każe myśleć pozytywnie. U mnie beta po 1000 nie dość, że nie podwaja się co 2 dni, to rośnie np. ostatnio o 22% dziennie. Co prawda, po 1000 bhcg zwalnia, ale to i tak mało.
Bhcg w 30dpt czyli w 6t4d wyniosła 6093,00 czyli naparwdę mało. Ciekawe co dziś zobaczę...
Witaj Asiula wśród nas. długa droga za tobą i zapewne długa przed tobą ale dasz rady bo kto jak nie my :) Dziewczyny na pewno Ci pomogą, ja juz jedynie "zbieram informacje" i umieszczam na watku, ktory ma nam pomóc. Swoją wojne juz wygrałam i mam 2 cudownych chłopców po 4 stratach :)
tak dla formalności podpowiem Ci, że dobrze by było przed nikiem dziewczyn dawać @ to wtedy one dostaną powiadomienie, ze je wspominasz (a i zielone bardziej rzuca się w oczy :)

Buziaczki weekendowe dla wszystkich- ja w pracy :)

@bobasek1990 super:) czekamy na Twoje bobo :)
@ovli22 odzywaj sie częściej:) jak tam w pl? Zaklimatyzowani? Bo już zjechaliście??

@burczus w Pl wszystko dobrze ;) jesteśmy zadowoleni jak narazie ;)
Dostaliśmy tylko mocnego kopa w dupę od osób , którym ufaliśmy ;( .
Jak wróciliśmy do Pl pokazali prawdziwa twarz .

A co do leczenia to znalazłam w Gorzowie lekarza w miarę Ok , który jeste w stanie mnie poprowadzić przez ciąże ;) o ile ta ciąża będzie !!! ;) .
I na tym wszystko się kończy ! Nic więcej nie słychać ! Ha ha

@ovli22 dobrze,że nie macie "kryzysu" po powrocie,w sensie,ze nie chcecie wracać:)
Co do zawodu ludźmi...ehh życie:/
Głowa do góry:) Jeszcze się ułoży to co ma się ułożyć, fajnie,że masz lekarza w miarę ok:)

@Asiula11111 poproś w labie że na cito wynik potrzebujesz bo musisz dołożyć leków i na pewno dostaniesz od razu wynik. Wiesz ja w ostatniej ciąży mialam 16 tabletek progesteronu w wynik mialam 37 i mój lekarz mówi że czasem chociaż ma sie początkowo dobry wynik to lepiej pogonić hormony :)

reklama
@Asiula11111 kciuki zaciśnięte za przyrost. Żeby ruszył. Twoja postawa daje mi nadzieję, żeby wciąż nie odpuszczać, bo coraz czesciej już mam takie myśli.
A nie pamietam - oprócz wyboru plemnika do zapłodnienia, tych wszystkich nacięć i embrioglue robiliście pgs? Mój gin twierdzi, ze nie ma sensu robić podejścia bez zbadania zarodków po tylu nieudanych próbach, bo jak są uszkodzone zarodki to i tak nic z tego nie będzie i wyedy pokaże to tez, ze nie ma sensu próbować ze swoim materiałem. Tylko myśleć o AZ, bo mój ma 2% prawidłowych plemników w 1 grupie i chromatyne 19%. Także nawrt nie mówił o KD, tyljo od razu o AZ, a na ten program nasz wiek nie ma wpływu. Pytanie czy z AZ nie zadzieje się to samo co z naturalsami, których mam 5, a Ty po wszystkich procedurach dodatkowych tez swoich ciąż nie utrzymujesz :(.
@ovli22 witaj po przerwie :) Oby stymulacja lamettą dała efekty. Tu teraz taki wysyp ciąż, ze jest duża szansa, ze się tez załapiesz ;)

Do góry