reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Asiula11111 ja jedynie mogę pocieszyć,że moja koleżanka miała słabiutka bete,a przyrost nie podwajał jej się...a dziś ma śliczną,zdrową córeczkę:) Wcześniej miała poronienie. Także beta to na pewno nie wszystko:)

reklama
@Asiula11111 a badalas progesteron ? Bo my takimi dawkami często jesteśmy obstawianie z dobrą gospodarką hormonalną ? Może byś włączyła prolutex czytałam gdzieś że czasem on ma zbawinny wpływ na ciążę ?

Barczuś... No mój gin też tak mówi, że bhcg owszem, coś mówi, ale usg najważniejsze i trzeba po prostu czekać. A dc Paśnik każe myśleć pozytywnie. U mnie beta po 1000 nie dość, że nie podwaja się co 2 dni, to rośnie np. ostatnio o 22% dziennie. Co prawda, po 1000 bhcg zwalnia, ale to i tak mało.
Bhcg w 30dpt czyli w 6t4d wyniosła 6093,00 czyli naparwdę mało. Ciekawe co dziś zobaczę...

Auri_a. Badałam wcześniej prawie przy każdym badaniu bhcg i był wysoki. Zawsze powyżej 30, przeważnie powyżej 40. Nie mam też żądnych plamień, a i suplementuję dużo, więc tu chyba problemu nie ma. Ale dzić chyba sobie też ten prg zbadam, choć wkurza mnie, bo muszę u nas w Diagnostyce na wynik czekać 2 dni, więc trudno tu zareagować odpowiednio. Wynik Bhcg mam na ten przykład po 2-3h. Na same badania straciłam już chyba ładnych parę setek...

Barczuś... No mój gin też tak mówi, że bhcg owszem, coś mówi, ale usg najważniejsze i trzeba po prostu czekać. A dc Paśnik każe myśleć pozytywnie. U mnie beta po 1000 nie dość, że nie podwaja się co 2 dni, to rośnie np. ostatnio o 22% dziennie. Co prawda, po 1000 bhcg zwalnia, ale to i tak mało.
Bhcg w 30dpt czyli w 6t4d wyniosła 6093,00 czyli naparwdę mało. Ciekawe co dziś zobaczę...
Witaj Asiula wśród nas. długa droga za tobą i zapewne długa przed tobą ale dasz rady bo kto jak nie my :) Dziewczyny na pewno Ci pomogą, ja juz jedynie "zbieram informacje" i umieszczam na watku, ktory ma nam pomóc. Swoją wojne juz wygrałam i mam 2 cudownych chłopców po 4 stratach :)
tak dla formalności podpowiem Ci, że dobrze by było przed nikiem dziewczyn dawać @ to wtedy one dostaną powiadomienie, ze je wspominasz (a i zielone bardziej rzuca się w oczy :)

Buziaczki weekendowe dla wszystkich- ja w pracy :)

@bobasek1990 super:) czekamy na Twoje bobo :)
@ovli22 odzywaj sie częściej:) jak tam w pl? Zaklimatyzowani? Bo już zjechaliście??

@burczus w Pl wszystko dobrze ;) jesteśmy zadowoleni jak narazie ;)
Dostaliśmy tylko mocnego kopa w dupę od osób , którym ufaliśmy ;( .
Jak wróciliśmy do Pl pokazali prawdziwa twarz .

A co do leczenia to znalazłam w Gorzowie lekarza w miarę Ok , który jeste w stanie mnie poprowadzić przez ciąże ;) o ile ta ciąża będzie !!! ;) .
I na tym wszystko się kończy ! Nic więcej nie słychać ! Ha ha

@ovli22 dobrze,że nie macie "kryzysu" po powrocie,w sensie,ze nie chcecie wracać:)
Co do zawodu ludźmi...ehh życie:/
Głowa do góry:) Jeszcze się ułoży to co ma się ułożyć, fajnie,że masz lekarza w miarę ok:)

@Asiula11111 poproś w labie że na cito wynik potrzebujesz bo musisz dołożyć leków i na pewno dostaniesz od razu wynik. Wiesz ja w ostatniej ciąży mialam 16 tabletek progesteronu w wynik mialam 37 i mój lekarz mówi że czasem chociaż ma sie początkowo dobry wynik to lepiej pogonić hormony :)

reklama
@Asiula11111 kciuki zaciśnięte za przyrost. Żeby ruszył. Twoja postawa daje mi nadzieję, żeby wciąż nie odpuszczać, bo coraz czesciej już mam takie myśli.
A nie pamietam - oprócz wyboru plemnika do zapłodnienia, tych wszystkich nacięć i embrioglue robiliście pgs? Mój gin twierdzi, ze nie ma sensu robić podejścia bez zbadania zarodków po tylu nieudanych próbach, bo jak są uszkodzone zarodki to i tak nic z tego nie będzie i wyedy pokaże to tez, ze nie ma sensu próbować ze swoim materiałem. Tylko myśleć o AZ, bo mój ma 2% prawidłowych plemników w 1 grupie i chromatyne 19%. Także nawrt nie mówił o KD, tyljo od razu o AZ, a na ten program nasz wiek nie ma wpływu. Pytanie czy z AZ nie zadzieje się to samo co z naturalsami, których mam 5, a Ty po wszystkich procedurach dodatkowych tez swoich ciąż nie utrzymujesz :(.
@ovli22 witaj po przerwie :) Oby stymulacja lamettą dała efekty. Tu teraz taki wysyp ciąż, ze jest duża szansa, ze się tez załapiesz ;)

Do góry