reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka po pierwsze kochana MLR możesz zbadać niekoniecznie z mężem, może to być ktoś z rodziny męża. Po drugie szczepienia są po to żeby oszukać organizm, przygotować go na obce ciało i rozkręcić mechanizm hamowania reakcji odrzuceniowej:)

Iris nie masz wcale dużej dawki, nam wszystkim Malina przepisywał 10mg na start i jest to dawka bezpieczna. Ja brałam encorton do 20 tc, chociaż Malina już pozwolił odstawiać w 17tc. A ja mam tylko przeciwciała APA. Super że maluszek sie rozwija, prawdziwy cud!!!

Alusiu
kurcze jeśli chodzi o amnio to przede wszystkim poczekaj na USG prenatalne a Pappa też masz na NFZ?? I dopiero wtedy podejmiesz decyzję. Generalnie jęśli USG wyjdzie dobrze to nie ma sensu robić amnio. Ja nie wiem co bym zrobiła gdyby Pappa wyszło mi źle....

Ostatnia edycja:
reklama
Nut a to Nifty zastępuje całe to Pappa i Nt ? Czyli robiąc to jedno badanie, nie ma sensu robić tych testów?
Zainteresowałas mnie tym bardzo.... Musiałabym tylko sie kogoś poradzić czy jest ona pod katem tego co u nas chcieliby sprawdzać ... Bo nie wiem przy naszej translokacji czy to tylko ryzyko tych trisomii i może jeszcze jakiś translokacji czy czegoś innego... Nie bardzo sie znam na tej genetyce :(

Dziewczyny a kiedy PAPPA jest na nfz? Js mam skierowanie od prof ale raczej na płatne. Nawet nie wiem ile kosztuje :( teraz jak o tym poczytalam to się zaczęłam stresować. Mam nadzieję że szybko o tym zapomnę i nie będę stresować maluszka.

Alusiu najlepiej sobie zadzwon do takiej kliniki i.wypytaj

IRIS ja niemialam odpowiedniego.wieku ale gin wpislam malej ze niby bradykardia i nfz refunduje badanie usg plus papa i 2 usg polowkowe .

Dominmumin, Martaha u mnie też jest tylko niska wit. D i nic poza tym wiec witajcie w klubie ;) Co do żelaznego to ja niestety psuje statystyki bo mi nie pomógł ale byc może clexan byl za mały lub enkorton? tak sugerują koleżanki... :* :* :* a innym bez zestawu sie udaje i bez włosków na brodzie bo i ja dołącze do grona pt "mamo kujesz":-D
Tak samo jak u was miałam akcje serduszka, i obumarcie ale tak sobie mysle, że moze od początku było cos nie tak... w dniu okresu dostałam krwawienie i myślałam, że nie tym razem- ale tylko na dzień a potem okazało się że jednak są krechy, były ale blade. Bety nie sprawdzałam wiec nie wiem jak sie to wszystko toczyło. widocznie rzeczywiście nie tym razem miało być... teraz będe mieć tyle kciuków, że będzie dobrze ;)
Madzia, no niestety mi M. też zapowiedział, że ostatni raz próbujemy bo bardziej martwi sie o mnie niż o brak drugiej pociechy.. w sumie- "ja go też..." :-D bo zapomniałam dodać- nie wiem od czego ale moze od tych narkoz pogorszyło mi się serduszko- oprócz skoków ciśnienia i okropnych bóli głowy to jeszcze arytmia mi się przyplatała i kardiolog mnie czeka hehe czuje się staro:szok::-D

Ostatnia edycja:
nafoczka ja nie badałam wit. D, a to też może mieć wpływ na poronienie? JA zastanawiam się nad encortonem, gin. mówiła że ona w to nie wierzy jedynie w clexane wierzy.... ale jak zechcę to da pełny zestaw, jeśli mam przez to być spokojniejsza. No i wyliczyła że tym razem wypada w kolejności że i tak ma być dobrze bo u mnie jest - 2 poronienia - 1 zdrowa ciąża - 2 poronienia - więc teraz wypada na zdrową ciążę :tak:

Moja genetyk twierdzi ze wit D wplywa na budowę komórkowa wiec i na odpowiedni rozwoj płodu. I ze prawie wszystkie kobiety które trafily do niej z poronieniami nawykowymi miały bardzo niską D więc to musi sie jakos łączyć.

no myślę, że wit. D ma na rzeczy bo od początku muszę walczyć o jej podniesienie a patrząc na koleżanki to większość z nas ma niską wit.D i może warto by było zrobic badanie ;)

reklama
Ja przez 3 msc bralam 2000 j. Z vitrum a teraz biorę 1000 j tez z vitrum co drugi dzień naprzemiemnie z tranem mollersa 500 j. Wit mam teraz na poziomie ok 40.

Do góry