reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

ewa_sz00, dziękuję za odpowiedź :-) wiem, że wysokie nk jest problemem ale niskie podobno też jest nie dobre. mój wynik to: 5,00% (wart. ref. 6-27), 0,06 G/L (wart. ref. 0,10-0,67)

reklama
Esperanza witaj!! Ale Ci fajnie, przywiozłaś lekki powiew świeżości z sobą!!!:D Moja przyjaciółka właśnie się wygrzewa w Dubaju :-)

Iris
czekamy na extra wiadomosci z USG i piękne serduszko!!!

Dominmumin witam!!
Ja w sumie też się pierwszy raz spotykam z za niskim NK , ja miałam wynik 11-12.

do lekarza idę dopiero za tydzień, więc sama szukam czegoś w temacie. staram się nie nakręcać ale po trzech poronieniach każdy by chciał wiedzieć dlaczego tym bardziej, że pierwsza ciąża bez żadnych problemów :no:

Witam się ponownie;-) Pojawiłam sie u Was gdzieś koło lipca ale potem musiałam dać sobie i swojej psychice odpoczać (wiece jak jest ;)) i starałam sie nie czytac, nie pisac itp.
Mam nadzieje, że mnie przyjmiecie mnie teraz z powrotem.

Z ostatnich postow widze, ze wiele historii zakonczylo sie pozytywnie. Bardzo sie ciesze i gartuluje zaciazonym i za wciaz starajace sie zaciskam mocno kciukasy.

W "skrócie" moja historia - jedno ciąza obumarła 8/9 tydz i potem puste jajo płodowe:-(Robiłam chyba wszelkie mozliwe badania. Wyszla mi jedynie heterozygota MTHFR C677T i A1298C.
W listopadzie robilam histeroskopie i SIS i tutaj wyszlo bardzo niewielkie odstepstwo od normy w kierunku macicy lukowatej. Lekarz, ktory prywatnie robil mi badanie sklania sie do zabiegu, ktory sam mialby przeprowadzac - koszt kilka tysiecy:szok: Dwoch innych uwaza, ze macica lukowata nie powinna miec wplywu na moje nieudane ciaze. I badz tu madry...
Do tego wyszly mi jakies zrosty/endo w jednym z jajnikow - teoretycznie bez zwiazku z utrzymaniem samej ciazy.

Chodze do dr Przybycienia w Krakowie, ktory na ostatniej wizycie ogladajac wynik histeroskopii stwierdzil, ze nie ma na co czekac tylko probowac, przepisal Ovitrelle i kazal sie pokazac. Moja powazna watpliwosc budzi fakt, ze on nie chce wlaczac heparyny:confused: Z tego co czytam jest to teraz standard i ja mimo wszystko chcialaby podejsc na zelaznym zestawie. I teraz nie wiem co robic? Czlowiek sie chwyta kazdej mozliwosci:-( i zaczynam sie czuc mocno pogubiona. Wiem, ze nikt mi nie da gwarancji, ze na takim czy innym zestawie lekow sie uda ale jak sie tak bardzo boje sprobowac:baffled:

Pomozcie dziewczynki ;-)

portia hej :) Nie znamy się, ale ja też jestem pacjentką doktora. Powiedz mi proszę na jakiej podstawie przepisał ci ovitrelle? Kiedy miałabyś je brać? Co do heparyny to doktor ma złe doświadczenia z heparyną po in vitro - mówił, że wiele kobiet traciło ciąże niepotrzebnie przez krwotoki po heparynie, bo kiedyś to był standard przy in vitro. Jestem pewna, że jeśli go poprosisz, to Ci przepisze, nie martw się, to najcierpliwszy lekarz jakiego znam. Napisz coś więcej o leczeniu, które Ci zaproponował. Jestem o tyle ciekawa, bo sama prosiłam o ovitrelle i nie dał się namówić.

Domi witaj z tego co pamietam kiedys nasza Truskawka wspominała ze ma za niskie nk

Portia nie sadzę żeby łukowata macica miała wpływ na tak wczesne poronienia chcą pewnie kase od ciebie wydoić za ten zabieg:baffled:
ja mam małą macicę i tez mi mówili ze to przyczyna poronien jakos dziwnie jak dostałam żelazny zestaw to obecnie jestem 22 tc:-):-):-)

Esperanza fajnie ze wróciłaś czuc od ciebie nowe siły :-):-) no to teraz staranka

Iris 3mam kciuki za wizyte i czekam na dobre wiadomości :-)

Alusia Ewa ściskam

Pietrucha hop hop...

nafoczka dzieki za info pomodliłam się za nas:-):-):-)

reszta dziewczyn:-):-)

reklama
Dziewczyny ja z ta budowa macicy to juz sama nie wiem. Ale skoro dwoch innych lekarzy twierdzi, ze to nie powinno miec wplywu na tak wczesnym etapie..to chyba sobie ten zabieg na razie odpuszcze, zwlaszcza, ze nie mam takiej kasy:crazy: a szpital sie tego nie podejmie raczej bo odstepstwo od normy jest niewielkie

Ewa no wlasnie ja za dobrze nie znam Pana doktora. Bylam dopiero na drugiej wizycie i on mnie troche zaskoczyl z tym ovitrelle i wogole tym naglym probowaniem. Mruknelam tylko, ze ja do tej pory nie mialam problemow z zachodzeniem ale on tylko stwierdzil, ze trzeba do "tego" podchodzic na GPS i tak sprobujemy. Mam isc jutro i zobaczyc na USG jakiej wielkosci jest pecherzyk i dopiero wtedy mi powie kiedy brac zastrzyk. Moze dlatego mi przepisal bo z tego mojego lewego janika nic nie bedzie i nie chcial zebym tracila cyklu?Bylam troche zszokowana i w sumie o typowym planie co potem nie bylo rozmowy.

Jutro rano ide to troche wiecej popytam i pomecze o ta heparyne ale wygladal na mocno nieprzekonanego...A u Ciebie jak sprawy wygladaja? Przepraszam ale chyba nie dam rady przekopac sie przez wszystkie posty choc to niezla skarbnica wiedzy jest:tak:

Iris trzymam kciuki za wizyte. Musi byc dobrze!

Gogac - gratulacje!! Ahh tylko takie pozytywne historie i to, ze jednak niektorym sie udaje podtrzymuja mnie na duchu.

Do góry