reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Olusiu super że wszystko dobrze!!! :-DCzyli płci się potwierdziły z poprzedniego USG:) Bardzo się cieszę , a szyjkę masz piękną:)
Co do imion to ja nie będę obiektywna bo ja mam Basię a syn miał być Krzysiu. Ja lubię imiona których jest mało, u mojej Ali w klasie jest dużo Marcelów,Kubusiów, Kacperków Oliwek, Wiktorii (i dlatego nie dałam tak dziecku pomimo że chciałam ze względu na symbolikę). Małych Baś nie znam w ogóle i o dziwo Alicji też nie - moja córa była jedyna w przedszkolach i w szkole. A teraz nie wyobrażam sobie mojej
Basi żeby miała inaczej na imię:D Tym bardziej że moja zmarła teściowa też była Basią i jakoś tak mnie tknęło że Ona by tego chciała. Po prostu kiedyś wstałam rano i mnie olśniło. Mam nadzieje że ty też tak będziesz miała:-)

reklama
Olusia ja mam Karola i wiesz co, nie zamieniłabym na żadno inne ;*
Burczuś ja tydzień temu miałam histero.. ze znieczuleniem ogólnym i na prawde jest ok i tak jak juz chwaliłam się dziewczynom- przez chwile był "nawet fajny matrix" ttlko potem ból głowy jak na kacu ale moze i to uczucie nie jest ci obce :-D
a ja chodze, zbieram i diagnozuje a jak was juz zawale wynikami to będziecie miały w czym pomagać- mam nadzieje;-) Póki co lekarz kazał mi sie cieszyć z rewelacyjnych wyników - co oczywiscie nie rozwiazuje problemu... W piątek okupacja endykrynologa:szok:
Pozdrawiam mamuśki, staraczki i podczytywaczki:-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny ja też jestem właśnie po wizycie połówkowej wszystko z małym ok wazy 370g:-)
Olusia a u ciebie zawsze zgadza sie wiek ciążowy wg ostatniej miesiączki z wiekiem usg? bo u mnie po raz pierwszy wyszło tak samo
wcześniej zawsze wg usg był ze 3 dni do przodu no i oczywiście mam schize, że moze za mało rośnie mój mąż mówi ze sie czepiam:baffled: a ja po prostu sie martwie bo mialam stwierdzona malą macicę i boję sie ze ona ograniczy wzrost małego...

gogac85 cos ty, nie zgadza mi sie wiek ciążowy wg ostatniej miesiączki z wiekiem usg.. raz bylo 3 dni do przodu, potem 2 dni, potem ze ciaza mlodsza.. a ktory masz dokladnie tc?:tak:

Nafoczka no mi to imie Karolek tez baaardzo sie podoba....:tak:i Zuzia i Hania i Nataszka... wiec trudny wybor mam

enya no potwierdzilo sie ze mam dziewczynke i chlopczyka... :tak:uff ciesze sie ze wszystko jest dobrze...

Iris ale mi chodzi nie o Marcela tylko Marcjanna;-)

Gogac/ Olusia to tez obstawiam Hanię i gotowe :-) Zuzia tez mi się podoba bardzoo ale mój M. zaraz by zaspiewał "Zuzia lalka nieduża..." wiec by nie przeszło ;-)

reklama
gogac85, Olusia7982 gratuluję. Ale jest radości z wybieraniem imienia :) Gogac, nie martw się, wiele zależy od jakości usg a poza tym dzieci chyba też rosną nierównomiernie, raz szybciej, raz trochę wolniej, przynajmniej moja Ola tak miała. Na pewno wszystko jest w porządku :*

Iris, acard tak jak fragmin/clexane działa przeciwzakrzepowo, a ANA jak każde przeciwciała mogą powodować mikroskrzepy. Acard działa mechanicznie bezpośrednio na płytki krwi a heparyna rozrzedza krew, dlatego zaleca się brać oba leki w odstępach około 12 godzin, żeby działanie się nie nałożyło na siebie.

Nafoczka cieszę się, że wyniki dobre, znalazłaś już lekarza do prowadzenia ciąży?

Pietrucha cały czas trzymam kciuki!

Alusia jak tam, hop hop?

U mnie bez zmian. Jako naczelna panikara poleciałam dzisiaj na wymaz na bakterie i grzyby i przebieram nogami w panice, że coś wyjdzie. Zapaliłam dzisiaj świeczkę w kościele w intencji, żeby nam się udało donosić te Maleństwa, a reszcie dziewczyn doczekać swojego cudu pod sercem.
Jutro mam wizytę serduszkową i będę bardzo wdzięczna za modlitwę i trzymanie kciuków. Mój mąż będzie ze mną na usg, po raz pierwszy od pierwszej udanej ciąży i mam nadzieję, że przyniesie mi szczęście.

Ostatnia edycja:
Do góry