reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@eska29044 zaczynam się wczytywać w temat cytokin... mam pytanie, jak u Ciebie z chorowaniem? Czy chorujesz, jakieś przeziębienia, katar itp? Bo ja już nie pamietam kiedy miałam chocby przeziębienie... A tutaj jedna dobra dusza napisała,ze to złe rokuje na ciąże to nie chorowanie.... ehhhh i bardzo się martwię czy czasem moja immunologia nie jest tak silna,ze mi zabija zarodki...

@eska29044 zaczynam się wczytywać w temat cytokin... mam pytanie, jak u Ciebie z chorowaniem? Czy chorujesz, jakieś przeziębienia, katar itp? Bo ja już nie pamietam kiedy miałam chocby przeziębienie... A tutaj jedna dobra dusza napisała,ze to złe rokuje na ciąże to nie chorowanie.... ehhhh i bardzo się martwię czy czasem moja immunologia nie jest tak silna,ze mi zabija zarodki...
no właśnie, ja od roku nie byłam chora, i teraz wyszły mi złe CBA, a wcześniej często chorowałam, przeziębienia, grypy, opryszczki, w grudniu ubiegłego roku miałam zapalenie oskrzeli. Sama się nad tym zastanawiam, bo żeby nie było tak, że dopiero teraz zaczną sie jeszcze większe problemy z ciążą. Ale też jak jest inna opcja, bo miałam 14 poziom wit D, uzupełniłam ją, pije olej z czarnuszki, kurkumę, soki warzywne, jem kwasy Omega3, może to spowodowało, że od roku nie jestem chora. Masakra z tym wszystkim, mam wrażenie, że czym bardziej się staram jest coraz gorzej :-(

@eska29044 ale masz jedno dziecko prawda? I to była ciąża bezproblemowa?

@Porzeczka1234 Dziekuje, a kto Cię prowadził ? Dr P? Jak się leczy albo „zagłusza” te cytokiny? Jaki jest koszt tego badania, kojarzysz może ?

Spokojnej nocy wszystkim ;*

@eska29044 ale masz jedno dziecko prawda? I to była ciąża bezproblemowa?

@Porzeczka1234 Dziekuje, a kto Cię prowadził ? Dr P? Jak się leczy albo „zagłusza” te cytokiny? Jaki jest koszt tego badania, kojarzysz może ?

Spokojnej nocy wszystkim ;*
Nie pamiętam koszt ok 300 zł. Ja się leczyłam u prof. Malinowskiego w Łodzi miałam szczepienia i dodatkowo brałam steryd

@roxie123 kochana wdech i wydech.
Prosze postaraj sie i jak mozesz nie czytaj za wiele o wyniakch kariotypu,bo raz ,ze na 99% macie dobry a dwa nawet jesli nie to lekarz oceni co dalej w konkretnym przypadku.
Wiem,ze ciezko o spokoj ale musisz to zeobic dla siebie bo osiwiejesz predzej.
Ile jeszcze do wyniku?

Ja czekajac na wynik kariotypu zaszlam w ciaze,jechalismy odebrac wynik bylam cos w 8 tyg,jeszcze przed wizyta u gentyka mialam wizyte u gin i stres najpierw czy serduszko dlaej bije a potem wizyta z kariotypami i znow stres.
Pmaietam ,ze mieli obsuwe i czekalismy dlugo ojej co ja tam przezylam,dzidzi tez pewnie .
Ale wierzyc trzeba pamietaj[emoji5]jestesmy z Toba i musi byc dobrze[emoji8]

@kas90 trzymam kciuki za Was[emoji5]

@eska29044 witaj w naszym gronie[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

a to do którego tygodnia utrzymujesz ciąże? U mnie cytokiny złe i nk za duże 18%, musiałabym rozpocząć leczenie immunosupresyjne, ty się leczyłaś w tym kierunku czy od razu szczepienia?
Eska ja utrzymyje ciaze do 6-7tydzien i obumieraja,zarodek ma juz serce kolo 6 tyg a kolejne usg np.6 plus lub 7 plus juz pokazuje ze serce bije za wolno lub nie bije. (Tak bylo trzy razy)a poza tym biochemiczne.
W dwoch ostatnich ciazach bralam encorton 10mg nie pomogl(bralam juz przed staraniami)Mnie Pasnik i Jerzak tez mowili ze encorton nie dla mnie.Jerzak wrecz ze sobie szkodze,ale ona ogolnie chyba przeciwna sterydom.
Komorki nk ma 21.Mnie Pasnik zlecil szczepionki po dwoch moge sie starac.potem jeszcze w ciazy lub nie trzecia.

reklama
Hej ;*

U mnie dziś lepiej w prawdzie katar nie odpuszcza ale @ się powoli kończy więc i humor wraca [emoji6]
Jutro robię ta prolaktyne więc dzisiaj spokój itd.

@Funia90 pamiętam...a teraz ja mam stres jak to kariotypy to chyba dam sobie spokój wtedy liczę jednak ze będą dobre .
Ile muszę czekać to nie wiem bo badania robiłam 4 grudnia a do 35dni wynik może będzie szybciej ...
Na razie czekam ale na Wasze maluszki Asienke i @Destino Natanielka [emoji4]

Ps. Ile czeka się na wyniki przeciwcial?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry