reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81 komorka dawczyni. Nie stanowi to dla mnie problemu, jeśli to największa gwarancja powodzenia. Szkoda może trochę, ze dziecko nie będzie podobne do mnie, ale dzieci adoptowane tez nie są przecież podobne, a kocha się tak samo :)

reklama
@marshia dziekuje za wyjasnienie. Powiem Ci, zectez bym byla gotowa na kd. Jednak adopcja a kd dla mnie jednak roznica 9 miesiecznej ciazy

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
@marzycielka81 komorka dawczyni. Nie stanowi to dla mnie problemu, jeśli to największa gwarancja powodzenia. Szkoda może trochę, ze dziecko nie będzie podobne do mnie, ale dzieci adoptowane tez nie są przecież podobne, a kocha się tak samo :)

Kobitki, jeśli Was finanse puszczają, to moim zdaniem nie ma co od razu myśleć o ivf z kd tylko może ivf z badaniem pgs/pgd waszych zarodków. Polega na tym, że hoduje się zarodki do piątej doby i potem robi się im "biopsję" pobiera się kilka komórek z trofoblastu (części, z której powstaje łożysko, a nie zarodek), czyli jest do bezpieczne dla malucha i wysyła się do badania genetycznego. Dzięki temu można wykluczyć poważne wady genetyczne u dzieci i te zdrowe się transferuje. Na ivf-owym wątku pod koniec września urodziły się śliczne bliźniaki po tym badaniu, a dziewczyna wcześniej kilka razy poroniła z powodu wad genetycznych płodu. Niestety cholerstwo drogie, bo kosztuje kilka tys dodatkowo ale i procedura z kd jest droższa niż z własnymi :)

Dżoasia nawet nie wiem czy na in vitro mnie stac. Niestety na in vitro z pgd chyba nie:-( gdybym miala finanse na pewno bym takie in vitro wolala

@JoannaRak witaj. Przykro mi, że w takich okolicznościach do nas zawitałaś. Kochana, nim się obejrzysz staniesz na nogi, i będziesz spoglądać w przyszłość z nadzieją [emoji110]️[emoji110]️

@marshia czy to dr proponuje wam KD (komórka dawczyni) czy sami zdecydowaliście?

@dżoasia IVF z PDG jest cholernie drogie, to prawda. KD tez nie wychodzi tanio...

Dżoasia nawet nie wiem czy na in vitro mnie stac. Niestety na in vitro z pgd chyba nie:-( gdybym miala finanse na pewno bym takie in vitro wolala

Kochana na takie rzeczy kasa się zawsze znajdzie, choćby spod ziemi. Ta dziewczyna o której pisałam wzięła kredyt na 5 lat. Moje ostatnie półtora roku leczenia kosztowało już ponad 50tys... Kasa uzbierana na nadpłatę kredytu hipotecznego się rozeszła, teraz jadę już na kredycie od rodzicow ale jak trzeba będzie to bez mrugnięcia okiem lecę do banku. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku, jak nie wyjdzie to nie, ale przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszystko co mogłam i najwyżej będę spłacać kredyty do końca życia, a jak nie to mnie w końcu zamkną za niespłacanie i tam przynajmniej będę mieć darmowy hotel z wyżywieniem, tv i internetem :p

@burczuś super! Obstawiałam, ze będzie koło 30 :) Oby teraz rosła beta, a potem ludzik :) To sienazywa idealne przejęcie brzuszka po @bea25ta

@olaa90 @monia0208 przykro mi :(

@agatush niech córcia wraca szybko do zdrówka.

Dziękujemy! Mam nadzieję że tak będzie [emoji8]
Witajcie ;*

No w końcu na swoim :) powiem Wam , że chyba zaczynam żyć w końcu w ciszy i spokoju ...
Jeszcze mam trochę składania rzeczy ale z grubsza ogarnięte :) w sobotę byliśmy na Mikołaja u rodzinki bo M się przebierał , i wesoło było :) wczoraj mieliśmy pierwszych gości :)
W środę jedziemy do Krakowa , przenocuje nas brat szwagierki na szczęście , bo mamy kawałek i tak lepiej będzie , no a w czwartek rano badania ... trochę się boje co powychodzi ale mam nadzieje , że lekarz nam pomoże , bo już sama nie wiem co to będzie . Wgl to musze iść chyba na jakąś kontrolę bo czasami mnie jeszcze kłuje po tym poronieniu , ale nie zamartwiam się bo czysty śluz więc może nic groźnego tylko zaczyna wszystko pracować bo owulacja się zbliża podejrzewam już , więc moze czasami bardziej boleć .
Teraz znowu mam urwanie głowy bo chce zorganizować mini sesje świąteczne i muszę jechać jakieś rekwizyty kupić :) krucho bardzo teraz z kasą przez te badania i wprowadzke więc troszkę
musze dorobić bo pracy nie ma tutaj ;/ byłam pytać i nic ... więc będzie przyjemne z pożytecznym :)
Czytam Was i czytam :D nie mogę dojść końca za dużo ;p

@Funia90 bardzo mi przykro , że tyle na raz się podziało w rodzinie :< dobrze , że Ty się czujesz dobrze i niebawem Asieńka da Wam siły więcej do wszystkiego ;*
@kas90 a jak malutka lepiej z brzuszkiem ? @bea25ta jak się czujecie ? :) @agatush jeju dużo zdrówka dla Michasi , oby przeszło szybko ! @Porzeczka1234 a u Was ? :**
@Destino śliczny kącik dla brzdąca , jak się czujesz ? :*
@olaa90 tak mi przykro :< chyba też musisz zadbać o dobrego lekarza eh ... mam nadzieje , że jakoś się pozbierasz , ale rozumiem Cię i wiem , że święta nie będą idealne ...
@pixi.nova ja też robiłam markery , ale wyszły mi w normach więc może trzeba zrobić badanie nie wiem co doradzić ... a jakie leki masz brać w razie ciąży kiedy się zaczynacie starać jakiś plan konkretny ?
@monia0208 przykro mi :< jeju to straszne , że tyle kobiet musi tyle razy przechodzić to samo ...przykre ;/ kurde ja jak coś kolejnym razem będę jechac na clexane cały czas jednak bez zdania lekarza
@Ilis91 współczuje sytuacji w domu ;/ znam temat jak to jest z wojną domową ... ale nie przejmuj się myśl o sobie i dzidzi ;* widzę że objawy dają popalić troszke to dobrze ;**

@matulkaa @bertha @czarna_mala @marshia @Marthi @zosiak @Totois30 @magda1208 @anetkruczek @Maciejka78 @bobasek1990 @roki_1991 @marzycielka81 jak u Was sytuacja ? :*
@nafoczka a Ty gdzie się podziewasz ? jak tam chłopcy zdrowi :*

@burczuś ładna beta :) na 12dpo ... no co Ty niską to ja miałam ...zrobisz przyrost i zobaczysz 3mam kciuki niech szybuje ;**

Przepraszam jeśli kogoś pominęłam ... przytulam wszystkie ;*
Super Kochana że w końcu u siebie. Zaczyna się dobry czas - zobaczysz. A badań się nie bój. Myśl o tym że to poczatek drogi do zostania mamą :-*

@Destino no tak po porodzie to sie chyba nie odpocznie hehe[emoji4]
Mam nadzieje,ze poczekasz z Natanielkiem do nowego roku[emoji5]powiedz mu ,ze bedzie mial dluzsze dziecinstwo
Piekne lozeczko[emoji7]moje stoi zlozone i posciel wyprana ,musze wyprasowac i tez bedzie juz chyba czekalo bo w sumie nigdy nie wiadomo ,a teraz jeszcze tyle na glowie ,ze potem nie bedzie kiedy o tym myslec

@olaa90 przykro mi[emoji17]tule

@monia0208 wspolczuje i tule[emoji17]

@agatush zdroweczka dla Michasi[emoji8]

@Porzeczka1234 pokaz choink[emoji4]

@burczuś trzymam kciuki za przysrost[emoji8]

@roxie123 ale super ,ze juz na swoim.
Teraz bedziesz miala czym zajac glowe,bo w domu zawsze cos[emoji16]

@masrhia ciesze sie z nowego planu[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziękuję :-*
@Kwiatuszekk23, wspolczuje sytuacji, niech Bog sie o Wad troszczy:*

@burczuś, czekam na rosnącą bete!

@Porzeczka1234, moja niestety to samo. Niestety nie da się już uniknąc tego zeby nie obrocila glowy... co mnie martwo bo ulewa i sie krztusi. A dzis w nocy obudzila się i naszczescie zapłakała bo zjechała pod kocyk! Myslałam ze zawalu dostane. A zawsze 100 razy sprawdzam czy kocyk dobrze zabezpieczony. Takze wracam do spania w samym tuliku...

My po wizycie. Ja ją karmilam, dr robil usg i widac wyraznie "fale zwrotne w czesci podprzeponowej przelyku podczas karmienia". Na szczescie minie to okolo 3 mż jak się powiekszy coś tam. Mam zagęszczac kazdy posilek i nie klasc plasko. Takze to nie skaza, nie alergia itp.
Cieszę się że to nie żadna alergia. Też tak właśnie myślałam że to kwestia tego niedojrzalego układu pokarmowego, ale lepiej dmuchać na zimne i dobrze że to sprawdziłas :-* Jak tam, jest stresik przed niedziela? Licze na zdjęcia Wasze!!!
Destino Kopernik lepszy od Ujastka? W srode mam usg zobaczymy co mi powie dr, za tydz mam wizytę u swojego gina on panikarz wiec zobaczymy co zadecyduje. Na razie grzecznie leżę. Wstaje tylko cos zjeść i do wc tak to siostra i siostrzenice opiekuja sie dziecmi. Jutro siostrzenica ma zawieść Oliwke do przedszkola bo maja jaselka i mowi wierszyk. Widze ze jej brakuje przedszkola. Ale mieszkamy teraz bardzo daleko i niesmiem prosic zeby codziennie ja wozili. A ze we wtorki i czwartki ma dluzej to bardziej sie "oplac" ja zawieść.
Adas dzis znowu bardzo marudny, tylko mama, mama, mama. A mama leży w pokoju obok i serce jej pęka. Musimy dac jakos radę. M moze będzie juz w niedziele to wrocimy do domu. I będzie się nami opiekowal przynajmniej do polowy stycznia. A potem znowu wrocimy do siostry. No chyba, ze bede musiala lezec w szpitalu no to on zostanie, bo przeciez nikomu nie zwale na glowe dwójki dzieci.
Odpoczywaj Kochana jak najwięcej. Będzie wszystko dobrze zobaczysz :-*

@Destino Kochana Michasia wydaje mi się że czuję się lepiej. Przede wszystkim mniej kaszle co mnie cieszy bo najbardziej bałam się żeby na oskrzeli jej nie poszło. Ale dzielnie znosi wszystkie odciagania kataru, zakraplanie i podawanie leków :-* Proszę pogłaskać brzuszek od Cioci :-D

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Odnośnie KD...Moim zdaniem wszystko zależy od problemów jakie dotykają parę... to bardzo dobra opcja dla par, gdzie kobieta ma problem z uzyskaniem komórek lub kiedy są one złej jakości, lub kiedy nie ma zapłodnień w procedurze ivf.
Wiem, że decyzja nie jest łatwa... pamiętajcie, że są to decyzje zmierzające do rodzicielstwa [emoji173]️

Odnośnie KD...Moim zdaniem wszystko zależy od problemów jakie dotykają parę... to bardzo dobra opcja dla par, gdzie kobieta ma problem z uzyskaniem komórek lub kiedy są one złej jakości, lub kiedy nie ma zapłodnień w procedurze ivf.
Wiem, że decyzja nie jest łatwa... pamiętajcie, że są to decyzje zmierzające do rodzicielstwa [emoji173]️
Dokładnie tak. Tylko, że tu dziewczynki zachodzą naturalnie, więc teoretycznie z komórkami jest wszystko ok od tym względem. Przy IVF też embriolog wybiera ładne dojrzałe i prawidłowe komórki, więc i tu wstępna selekcja jest zaliczona. Dziewczynki, trzeba spróbować. Jeśli myślicie o tym na poważnie to polecam nie odciągać tematu, óki jeszcze leki do stymulacji są refundowane, a przy naszym rządzie nie wiadomo ile czasu jeszcze będą. Ja za swoje zapłaciłam niecałe 200 zł a niektóre dziewczyny bez refundacji bulą kilka ładnych tysiaków, rawie połowę tego, co kosztuje pgd

reklama
@dżoasia jak są naturalsy to trzeba jeszcze powalczyć [emoji7] KD to opcja gdy inne zawodzą. I pamiętaj, nie zawsze embriolog ma w czym wybierać... są dziewczyny które mają po kilkanaście komórek przy procedurze a żadna nie jest wartościowa. Wszystko zależy od przypadku.
Dobrze jest mieć otwarty umysł na wszystkie opcje [emoji41]

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry