reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny jeśli chodzi o witaminy moja dr twierdzi , ze właśnie wysoki kwas foliowy w organiźmie może powodować autyzm i ja go badałam w tej ciąży wyszedł lekko ponad normę 17 norma do 16 i dr. powiedziała , że ok bo brałam też fembion a on ma też zwykły kwas

@bentula dziękujemy za info w sprawie szczepień

@anetkruczek widzisz
Malinowski też raczej nie jest za metylami ale ja go w tej materi nie słucham tylko że ja koło 16 tygodnia ciąży brałam kwas + b12 , b 6 ale co 2 , 3 dni a homocysteina była 3,5 i tak całą ciążę

@Ilis91 przytulam kochana. Nie przejmuj się takie info szybko się roznosza niestety niektórzy nie wiedzą co to dyskrecja

@iveo nie pomogę nigdy nie badałam może za jakieś 3 miesiące to zrobię. Kochana myślę dziś o kruszku twojej siostry jak się czuje? Na jakim etapie teraz jesteś już się szczepiłaś wspieram

@mickey* mój też ma refleks i zrozumiał ostatnio , że po jedzeniu nie możne się od razu kłaść spać ,odpoczywać:p

@nafoczka i mamy mam zmartwienie bardzo ropieje malej jedno oczko od dziś i nie wiem czy czyścić solą i czekać czy jechać do lekarza? Niby przy wypisie mówili że tak może być ale wiecie jak jest
Porzeczka przemywaj jałowym gazikiem bo nie ma kaczków, jak masz octanisep* to pierwsze spsikaj sobie ręce. Nam naprotechnolog mówił ze on jest dobry na wszystko i żeby rece psikac a koleżanka nawet na ból gardła czy zapalenie dziąseł psika* to tak nawiasem mówiąc. No i zawsze myjesz w stronę noska dość stanowczo :*

@Porzeczka1234 @matulkaa właśnie i tym pisałam ja z @mickey* że po prostu każdy organizm jak widać na te witaminy reaguje inaczej i ja i ona miałyśmy grupo ponad normę, a Wy macie wyniki ok. Dlatego jedyny przekaz jaki miał być z naszych informacji to to że lepiej badać poziom tych witamin np po miesiącu niż jeść w ciemno. Bo tak naprawdę nie ma informacji jaki wpływ może mieć nadmiar tak na 100%. @melania86 i tu się z Tobą zgodzę. mam nadzieję że przyszłe pokolenia będą mieć łatwiej tak jak ja mam np łatwiej z powodu konfliktu i to jest jedyna z rzeczy o która się nie martwię :D

Dziewczyny ja slyszlam taka teorie jak @edloteh odnosnie nadmiaru kwasu,ze podobno moze to powodowac autyzm

@bobasek1990 hmm mnie jak mulilo to pomagalo wszystko co slodkie i niezdrowe[emoji5]

@burczuś dwoch lekarzy jak zaczelam mowic o metylach to wielkie oczy na mnie robili ,zastanawialam sie czy wiedza o co mi chodzi.

@llis91 przykro mi,niestety ten dzien musial nadejsc,ale popatrz na pozytyw ,jestes w ciazy[emoji5]

@nafoczka siemie dziala na prawde[emoji5]pijcie tez skrzyp i pokrzywe ,polecam[emoji6]

@Porzeczka1234 przemwaj a jak nie to jutro lub pojutrze podejdz dla spokoju do lekarza[emoji5]
Patrz co kupilam dzis[emoji16]
Mamy nowego czlonka rodziny i spiworek
1510760081-bd1bea36b905aea3-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234, wiem ze Cię to stresuje:* ale to przemywanie powinno pomoc. Naszemu Piotrusiowi tak ropialo troszke i ustapilo. Bardzo ma złe to oczko?

Mi po metylach przeszly bolesne okresy, wiec nie placebo :) gin powiedziala, ze pewnie wplynely na ukrwienie macicy

reklama
@iveo z poronien wynikalo. Siofor to samowolka, bralam, bo metformina dziala tez wbrew wszystkiemu przeciwporonnie. Choc lekarz kazal odstawic, a io takiego wprost nikt nie sywierdzil choc mam badanie po obciazeniu i pcos.

@Marthi osobiscie nie suplementowalam selenu, a jednak byly na forum dziewczyny, ktore braly rowniez z zalecenia lekarza.

@nafoczka kochana napisze do Ciebie, tylko sie ogarne [emoji8]

@Ilis91 ja robilam jak @nafoczka, buzki zamykalam prawda. Ludzie takiej prawdy sluchac nie chca. A twoj kruszek jest cudem, wiec niech siedzi sobie spokojnie 9 miesiecy.
Na refluks moj m dostal od lekarza zalecenie pic wode z sokiem z cytryny naczczo, ze 0,5 h przed posilkiem i mielone siemie lniane.

@Porzeczka1234 siostrzenicy ropiejace oczko przemywalam rumiankiem. Tylko czesto trzeba to robic. Ladnie schodzi. U niemowlaczkow to sie zdarza.

@matulkaa jeszcze pamietam jak to bylo. Bleeee

@funia90 ekstra spiworek. Teraz dobrej zimy trzeba [emoji4] a baranek, rewelka. Pusc sobie i poloz na brzuch zobaczysz jak Asiula zareaguje, a nie bedzie jej obojetny

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry