reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Nut ja bralam lutke 200-200-200 oraz lutke podjezykowa 200 mg czyli 2x2 potem bralam 200-100-200 i odstawic lutke podjezykowa a teraz biore 200-0-200... progesteron mialam 33, i wyzej... :tak:

Nut-najlepszą formą przyswajania progesteronu jest dowcipna więc jak możesz to dołóż takiej formy. Po drugie duphaston jest sztuczny i nie wychodzi Ci w krwi a ten dowcipny(luteina) bezpośrednio jest wchłaniany i część nie przechodzi do krwi więc też wynik z krwi jest zaniżony. Dążę do tego żeby powiedzieć, że nawet jeśli badasz progesteron a go suplementujesz to i tak pewnie masz wyszy poziom faktyczny w organiźmie jak podaje to wynik z krwi. Po trzecie nie można go prezdawkować. Po czwarte nikt Ci nie odpowie ile masz wziąć bo każda brała inaczej np. Ja przez ponad pól ciąży mimo naturalnego progesteronu w 10dpt na poziomie 25 brałam 900 na dobę lutki dowcipnej.

Esperanza- tak naprawdę konsultowałam się u Maliny, Tchórzewskiego, Jerzak, jeszcze jednej znajomej lekarki i w kliniceleczenia niepłodności. Po ok 2 latach, wydaniu ok 20000 zaczęłam samawybierać w co wierzęa w co nie i co uważam, że jest ważne a co nie... I tak wyregulowałam idealnie wszystkie hormony, wyciszałam Vissanną endometriozę, wyregulowałam selenem i jodem tarczycę. Suplementy od Jerzak brałam bo uważam że nie zaszkodzą a słyszałam, że pomagają. Jedynie tego glucophage nie wzięłam bo mi po Vissanne znowu jelita padły i się bałam. Poza tym wg mnie wyniki miałam ok. Sterydów po konsultacji z kliniką ustaliliśmy, że nie będę brać. Pogadałam jednak z tą znajomą lekarką i dałam się przekonać na jej podejście do leczenia sterydami i zmieniłam też encorton na metypred. Dodatkowo zwiększyłam Fragmin z 2850 na 5000 i olbżymia dawka luteiny dopochwowej o której nie od wczoraj wiedzą niektórzy lekarze, że ma również zbawienny wpływ na przeciwciała. Pytaj, jeśli jeszcze coś chcesz wiedzieć.

Dziewczyny dziękuję każdej z osobna za miłe słowa. Dzisiaj potwierdziło się, że malce ważą ok 1600 ale mam już miękką szyjkę:( trzyma ale miękka...

Ostatnia edycja:
nut 4 - to moje wyniki z progesteronu i brania lutki dowcipnej i podjezykowej...

11 dpt progesteron 37,2
14 dpt progesteron 68,5
16 dpt progesteron 80,8

21 dpt progesteron 98,7
Potem juz nie robilam progesteronu ale zmniejszylam dawke wiec pewnie troszke spadl progesteron... :tak:
p.s trzymam kciuki za jutro !!

Zula no oby jak najdluzej twoje kropusie zostaly w brzuszku...i juz nie takie kropusie masz... no gorzej z szyjka ... oby jeszcze wytrzymala troche!;-)

Zula super wieści :-) Trzymam kciuki by szyjka jeszcze wytrzymała.

Nut &&&&& za Twoje jutrzejsze badanka :-)

MartaCh&&&&& Ja również liczę, że napiszesz nam jutro wspaniałe nowiny &&&&&

Zulus jednym słowem do łóżka i leżeć i pachnieć to dacie rady. Ja do samego końca bralam Lutek dowcipnie bo niby działa wzmacniając o twym okresie na szyjke. I wycisza skurcze jak i twardnienie macicy
Kluski mają już lepsza wagę i pewnie koło 2 kg jak nie więcej się urodza.
Matko jak ja ci współczuję z tymi flakami ostatnio moje ostro dają mi popalić aż mi się płakać chce jak teraz.
Nut ja w ostatniej ciąży. Nie mogłam już brać dupaka. Mój organizm go odrzucal po niczym tak złe się nie czułam jak po nim.

Zulus, a który u Was tydzień? Kochane Twoje kluseczki jeszcze posiedza w brzuszku tylko dużo lez i odpoczywaj ;)moja była miękka od 16tc ale b krótk i pessar mi zalozyli :)

reklama
Dziekuje Zula bardzo za odpowiedz. Mozesz mi jeszcze powiedziec czemu stosowalas Fragmin, a nie dla Clexane lub Fraxi oraz co spowodowalo, ze zmienilas encorton na metypred? I niech maluszki sie trzymaja, a Ty lez i sie nie ruszaj.

I jeszcze dziewczyny od Jerzak. Czy mozecie sprawdzic prosze, czy ona każe robic poziom i aktywnosc NK między 19 a 26, czy miedzy 16 a 24 dniem cyklu? Bo spisywałam sobie wasze wypowiedzi i cos chyba zle zanotowałam :sorry2:

Do góry