reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Esperanza ppamiętaj, by po wypiciu glukozy nie chodzić. To może zafalszowac wynik, czyli go obniżyć.

U mnie z rana tescik negatywny, czyli @ dziś lub jutro będzie. Chyba, że wydluzyla mi się fl, co niestety od kilku cykli podejrzewam. To nawet dobrze, ze test nie wyszedł, bo za krótko biorę leki, no i jeszcze coś się do mnie przyplatalo, nie wiem czy nie po basenie... Swedzi... A i jeszcze będę mogła pobiec w biegu niepodległości :-)

reklama
dziękuję za odp. Ja od razu miałam zrobione te mutacje MTHFR i oba wyniki są prawidłowe, więc Pani Genetyk z Łodzi z Genosa,że tak powiem...rozkłada ręce...nie zna przyczyny skąd ten poziom. Więcej napiszę po 10.pozdrawiam:)

Tak więc jak obiecałam piszę więcej;) wydrukowałam sobie wyniki by wszystko opisać "profesjonalnie". Wyniki badania molekularnego genów : czynnik V LEIDEN (F5)-prawidłowy. Protrąbina(F2)-prawidłowy. MTHFR-prawidłowy. I bądź tu mądra...jeszcze Pani genetyk zleciła zbadanie jakiejś innej mutacji tego genu MTHFR,ale dzwoniła z informacją,że również wyszedł prawidłowy. Więc sprawa jest mocno zagadkowa. Moja pani dr kazała brać własnie femibion natal 1, vitaminum b,witaminę B12, oraz Acard. Jeszcze mam brać kwas foliowy,ale muszę się zgłosić po receptę, bo własnie z większą dawką kwasu nie da rady kupić bez recepty. Do Wawy mam dość daleko,ale jeśli dziewczyny polecacie tą dr Jerzak(choć też różne opinie czytałam w necie), to i tak chciałabym się do niej wybrać. Powiedzcie gdzie przyjmuje,żebym może nie błądziła po stronach. na pewno gdzieś już to było napisane,ale przewertować te 564 strony to nielada sztuka:) Bardzo dziękuję tym co mi odpisali, tym co mnie powitali:) p.s. nie zdawałam sobie sprawy z tego,że ten wynik homocysteiny jest taki zły. Usilnie walczymy z mężem, by nasza córka miała rodzeństwo,ale po trzech poronieniach jest to bardzo ciężkie. ALE nadal się nie poddajemy:) tylko taka refleksja mnie nachodzi,że młode jesteśmy a jakieś dziwne schorzenia się nam przytrafiają...

pozdrawiam serdecznie:)

Burczus a ten czynnik V LEIDEN (F5) Protrąbina(F2) MTHFR w jakim celu sie je robi? to sa mutacje przy poronieniach tzn robi sie je juz w zaawansowanej ciazy jak sie poroni czy mozna je robic przed transferem? zanim sie ciaza zagniezdza?

Olusia, bliźniaki-marzenie! Gratulacje! :) Ty się już mutacjami nie przejmuj, bo jesteś w ciąży i wszystko musi być dobrze :) mutacje robi się w dowolnym momencie, nie musisz być w ciąży. Po dwóch poronieniach nalezą się na NFZ i związane są na przykład z krzepliwością krwi i przyswajaniem kwasu foliowego. Mnie to badanie czeka 27.10, ale już się nie boję, bo większość dziewczyn na forum to jakiś rodzaj mutacji, a pięknie pozachodziły w ciąże i niektóre już zdrowe maluszki urodziły :)

Olusiu mutacje V-Leiden i gen protrombiny bada się jako czynniki genetyczne wrodzonej trombofilii. Najczęściej właśnie do nich dołączają mutację MTFHR. I z tego co czytałam są one o wiele gorsze niż MTHFR jeśli chodzi o zakrzepicę i ryzyko poronień. MTHFR bardziej wpływać może na wady cewy nerwowej u dziecka, rozszczepy i podobno ZD.

Burczuś ja też walczyłam o rodzeństwo dla córki przez 3 lata bo wszyscy bardzo tego chcieliśmy i wywalczyłam:-) Tak więc nie poddawaj się - będzie dobrze!!!

Dziewczyny suplementujecie jeszcze w razie czego swoich mężów/partnerów - ja kupiłam mojemu Selen + wit. E i Salfazin jeszcze przed IUI i karnie łykał. Nie zaszkodzi a może pomóc w poprawie jakości nasienia:)

Ostatnia edycja:
Olusia - po poronieniach. wyniki są informacją o predyspozycji do wystąpienia chorób zakrzepowo-zatorowych. Podaje się wtedy acard i clexann.
Burczuś - dziwna ta sytuacja z tą homocysteiną. Skoro nie masz mutacji to widocznie taka Twoja uroda. Wcinaj foliany i sprawdź poziom.

Ja po usg - jestem od OM 7t i 4 dni. Na usg pęcherzyk urósł z 9 mm do 14 mm. Ciałko żółte się powiększyło.
Pojawił się zarodek 2,4 mm ( na 5t 5dni) ale bez akcji serca. Czekamy tydzień.

reklama
Magda jakby to powiedziała moja babcia- jajko można znieść do tego czasu. Poza tym &&&&&&& dalej zaciśnięte.

Burczus ja tez walczę o rodzeństwo dla mojego Skarba :-) W grupie raźniej :-)

Do góry