reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja slyszalam zeby dzien przed jesc normalnie, jak na codzien, zeby wlasnie wynik odnosil sie do tego jak normalnie jemy i funkcjonujemy. Musi byc tylko 12 godz przerwy od ost posilku no i kolacja nieprzesadna. polecam wypic to duszkiem, to nie zdażysz poczuc az tak smaku.
A i musisz miec swoją glukozę. Ja musialam miec w diagnostyce jakby skierowanie od lekarza, jaka ma byc dawka glukozy. Wiec moze zadzwon jak dziewczyny radzą.

CRP mam 2 :)

reklama
Dziewczyny taka sprawa dzwoniłam do laboratorium i robią tą krzywą codziennie ...ale trzeba mieć skierowanie od lekarza czy to prywatnie czy nie, i kupić sobie glukoze . Bo one muszą mieć skierowanie bo maja wtedy podstawe żeby takie badanie zrobic , z tego względu ,że jak podadza glukoze a ktoś ma z nią problem i wpadnie w zapaść to problem . Hm... a Wy robiłyście ze skierowaniem ? ciekawe jak w diagnostyce...ewentualnie w poniedziałek powiem lekarzowi , że chce takie badanie .
@pixi.nova kochana to napisz mi jak możesz co zbadac i w którym dniu cyklu żeby miec rozeznanie ...estradiol testosteron miałam w normie .
A to amh to chyba bardziej jak nie mozna zajść ? bo czytam to pisze ze liczba jajeczek a ja nigdy nie miałam podejrzenia policystycznych bo lekarze zawsze mówili że ładnie pracują i wg

@roxie123 na krzywa trzeba mieć skierowanie może być od rodzinnego ja chciałam zrobić na własną rękę to się nie da w diagnostyce ani nigdzie
@pixi.nova dodzwoniłaś sie? Teraz dobra pora
@Porzeczka1234 to w którym tygodniu będziesz mieć to wywoływanie? Ja dalej chętna na brzuszek a panikara też jestem to jak dla mnie stworzony

dr Pasnik widzial w moich opisach z wizyt ze mam pcos i pytal czy badalam amh, powiedzialam ze nie. Powiedzial ze na podstawie samego usg to troche malo. Ja mam regularne miesiaczki, podczas owu jeden lub dwa pecherzyki dominujace, kilka malych , po okresie nic nie zostaje tzn zadnych torbieli nie ma. Szczerze powiem ze za bardzo nie wiem czym u mnie sie objawia te pcos.
Moze tez zrobie te amh. To trzeba w konkretnym dniu cyklu ?
Zrobiłam wczoraj helicobacter z krwi i mam 0.46 , w normach: ujemne <0.8 wiec obejdzie sie bez antybiotyku :)

A ja robie w szpitalu w laboratorium krzywą i nigdy nie wymagali skierowania. Laboratorium otwarte dla wszystkich oczywiście - każdy mozecprzyjsc z marszu. Bez skierowania. Tylko trzeba się umawiać.

To juz wiem ,że trzeba skierowanie u mnie wszędzie . Poproszę lekarza zobacze co powie . Ja nie podejrzewam u siebie policystycznych ... endometrium ładne pęcherzyki i owulacja wszystko jest to ja nie wiem jakim cudem by to miało być

@roxie123 Ja mam tak jak ty ksiazkowe cykle 28 dni, zawsze owulacje. Nie mam torbieli, endometrium super a mam PCO lekkie ale mam wyszlo wlasnie po Amh, hormonach. Kurcze juz nie pamietam w jakie dni bada sie hormony bo mi to zdobili w szpitalu. Ale @Destino pamietam, ze miala to obcykane. Amh mozesz badac w jakimolwiek dzien. I niestety Amh nie bada sie przy klopotach z zajsciem tylko ale bardzo czesto PCO wykrywa sie u mlodych kobiet jak ty z niepowodzeniami polozniczymi. Zbadaj co Ci zalezy przy tym wszystkim.

Edit:
Aa i lekarz pewnie bedzie Ci odradzal ale ja bym i tak zbadala. Mi wszyscy odradzali tylko Jerzak kazala a po wynikach juz nikt nie negowal.. Jednak wyszlo.. To jest proste do leczenia i szczerze zyczylabym Ci zeby tylko to byl twoj problem..

reklama
@iveo jakby udało się 3 listopada to 38+2 jak sie nie uda to 38+6 a jak cesarka to 39 tydzień czyli jak Malina prosił.

@roxie123 amh robi się żeby sprawdzić rezerwę jajeczek i ona może być niska w mlodym wieku nie ma to znaczenia, ona określa ile mamy czasu wiekowo na zajście w ciążę jakiej jakoś są te jajka i nie tylko mówi on o pco bo jak @pixi.nova pisała na to składa się wiele czynników . Ani obciążenie glukozy ani insuliny nie zrobisz bez skierowania.
Kochana a ja nie podejrzewałam , że będę miała tyle strat za sobą albo że bede tak długo się starać o ciążę i czekała na dziecko jestem jedyna w rodzinie jedyna z takim problemami. Wiesz jak brzmi twoja wypowiedź poproś lekarza o skierowanie jak chodzisz na nfz co Ci szkodzi jak Ci powiem że po co mloda jesteśmy itd to go zjebaj , że przecież 3 maluszki w niebie i jakbyś była jego żoną to też by czekał na co....

Do góry