reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja slyszalam zeby dzien przed jesc normalnie, jak na codzien, zeby wlasnie wynik odnosil sie do tego jak normalnie jemy i funkcjonujemy. Musi byc tylko 12 godz przerwy od ost posilku no i kolacja nieprzesadna. polecam wypic to duszkiem, to nie zdażysz poczuc az tak smaku.
A i musisz miec swoją glukozę. Ja musialam miec w diagnostyce jakby skierowanie od lekarza, jaka ma byc dawka glukozy. Wiec moze zadzwon jak dziewczyny radzą.

CRP mam 2 :)

reklama
Dziewczyny taka sprawa dzwoniłam do laboratorium i robią tą krzywą codziennie ...ale trzeba mieć skierowanie od lekarza czy to prywatnie czy nie, i kupić sobie glukoze . Bo one muszą mieć skierowanie bo maja wtedy podstawe żeby takie badanie zrobic , z tego względu ,że jak podadza glukoze a ktoś ma z nią problem i wpadnie w zapaść to problem . Hm... a Wy robiłyście ze skierowaniem ? ciekawe jak w diagnostyce...ewentualnie w poniedziałek powiem lekarzowi , że chce takie badanie .
@pixi.nova kochana to napisz mi jak możesz co zbadac i w którym dniu cyklu żeby miec rozeznanie ...estradiol testosteron miałam w normie .
A to amh to chyba bardziej jak nie mozna zajść ? bo czytam to pisze ze liczba jajeczek a ja nigdy nie miałam podejrzenia policystycznych bo lekarze zawsze mówili że ładnie pracują i wg

@roxie123 na krzywa trzeba mieć skierowanie może być od rodzinnego ja chciałam zrobić na własną rękę to się nie da w diagnostyce ani nigdzie
@pixi.nova dodzwoniłaś sie? Teraz dobra pora
@Porzeczka1234 to w którym tygodniu będziesz mieć to wywoływanie? Ja dalej chętna na brzuszek a panikara też jestem to jak dla mnie stworzony

dr Pasnik widzial w moich opisach z wizyt ze mam pcos i pytal czy badalam amh, powiedzialam ze nie. Powiedzial ze na podstawie samego usg to troche malo. Ja mam regularne miesiaczki, podczas owu jeden lub dwa pecherzyki dominujace, kilka malych , po okresie nic nie zostaje tzn zadnych torbieli nie ma. Szczerze powiem ze za bardzo nie wiem czym u mnie sie objawia te pcos.
Moze tez zrobie te amh. To trzeba w konkretnym dniu cyklu ?
Zrobiłam wczoraj helicobacter z krwi i mam 0.46 , w normach: ujemne <0.8 wiec obejdzie sie bez antybiotyku :)

A ja robie w szpitalu w laboratorium krzywą i nigdy nie wymagali skierowania. Laboratorium otwarte dla wszystkich oczywiście - każdy mozecprzyjsc z marszu. Bez skierowania. Tylko trzeba się umawiać.

To juz wiem ,że trzeba skierowanie u mnie wszędzie . Poproszę lekarza zobacze co powie . Ja nie podejrzewam u siebie policystycznych ... endometrium ładne pęcherzyki i owulacja wszystko jest to ja nie wiem jakim cudem by to miało być

@roxie123 Ja mam tak jak ty ksiazkowe cykle 28 dni, zawsze owulacje. Nie mam torbieli, endometrium super a mam PCO lekkie ale mam wyszlo wlasnie po Amh, hormonach. Kurcze juz nie pamietam w jakie dni bada sie hormony bo mi to zdobili w szpitalu. Ale @Destino pamietam, ze miala to obcykane. Amh mozesz badac w jakimolwiek dzien. I niestety Amh nie bada sie przy klopotach z zajsciem tylko ale bardzo czesto PCO wykrywa sie u mlodych kobiet jak ty z niepowodzeniami polozniczymi. Zbadaj co Ci zalezy przy tym wszystkim.

Edit:
Aa i lekarz pewnie bedzie Ci odradzal ale ja bym i tak zbadala. Mi wszyscy odradzali tylko Jerzak kazala a po wynikach juz nikt nie negowal.. Jednak wyszlo.. To jest proste do leczenia i szczerze zyczylabym Ci zeby tylko to byl twoj problem..

reklama
@iveo jakby udało się 3 listopada to 38+2 jak sie nie uda to 38+6 a jak cesarka to 39 tydzień czyli jak Malina prosił.

@roxie123 amh robi się żeby sprawdzić rezerwę jajeczek i ona może być niska w mlodym wieku nie ma to znaczenia, ona określa ile mamy czasu wiekowo na zajście w ciążę jakiej jakoś są te jajka i nie tylko mówi on o pco bo jak @pixi.nova pisała na to składa się wiele czynników . Ani obciążenie glukozy ani insuliny nie zrobisz bez skierowania.
Kochana a ja nie podejrzewałam , że będę miała tyle strat za sobą albo że bede tak długo się starać o ciążę i czekała na dziecko jestem jedyna w rodzinie jedyna z takim problemami. Wiesz jak brzmi twoja wypowiedź poproś lekarza o skierowanie jak chodzisz na nfz co Ci szkodzi jak Ci powiem że po co mloda jesteśmy itd to go zjebaj , że przecież 3 maluszki w niebie i jakbyś była jego żoną to też by czekał na co....

Do góry