reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Destino mnie dr P tłumaczył że jest lepiej jak jest genotyp kir bx niż AA, ale jeśli się znajduje kir 2ds3 w nieobecnych to wtedy daje już accofil, że ten genotyp odpowiada za zagniezdzanie, ale faktycznie masz rację jak to dr mówi ,ze ma dużo ciąż po accofilu ,więc może prawie każdej to przepisuje

@mickey* tylko genotyp aa jest nieprawidlowy pozostale sa ok. Czyli bx, bo ten maja najczesciej. Mysle ze dr P widzial dobre wyniki po accofilu i zaczyna go przypisywac bez wzgledy na genotyp. Choc to tylko moje przypuszczenie

@magda1208 nie do konca rozumiem pytanie. Powiem ci tak ja odsyawilam wszystko nawet metyle i teraz tez zbytnio ich nie biore. Moja watroba sobie z nimi nie radzi. A encorton mialam dopiero od testu

@bertha by uniknac zakazenia mozesz luteine aplikowac do odbytu. Rownie dobrze sie wchlania. U mnie dzialalo

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, wiem. Będę tak chyba robiła. Bo muszę zadbać o czystość w szyjce i pochwie bo musza mi wymazy czyste wyjść do ivf, a jak wiadomo mam tendencje do infekcji wiec lepiej prewencyjnie probiotyk stosować.
Super wieści o Susana :) :) :) aż mi się łezka zakręciła ze wzruszenia.
Czyli wg tutejszych teorii ktoś musi teraz przejąć brzuszek? Czy to kuz @pixi.nova przejela? :) Jak działa ta zasada? :)

Pixi chyba po motylku? :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova chciałabym.... ale obawiam się, ze nie będzie tak prosto. U mnie z tym zachodzeniem było kiepsko, trzeba było zrobic 3 inseminacje, żeby zaskoczyło. 2 ciąża tez z inseminacji. 3 jakimś cudem była - i to nawrt bez starań, bo akuratne tym okresie starania nam nue były w głowie przez ciężka chorobę i smierć bliskiej mi osoby.
Teraz jak chce to już nie bedzue pewnie tak różowo :/

@magda1208 ja też nie zrozumiałam pytania? Pytasz czy odstawić encorton i metyle?
@Destino @bertha jakie wy robicie wymazy? Jak się nazywa to badanie czy to gin je robi? Bo mi nigdy nikt nie zlecal a może warto sobie sprawdzić?

Posiew z kanału szyjki macicy oraz posiew ze sklepienia pochwy. Tak się ładnie to nazywa.
Pobiera gin patyczkiem wymaz z kanału szyjki i z pochwy.
Ja non stop coś tam wychoduje..masakra.

Destino mnie dr P tłumaczył że jest lepiej jak jest genotyp kir bx niż AA, ale jeśli się znajduje kir 2ds3 w nieobecnych to wtedy daje już accofil, że ten genotyp odpowiada za zagniezdzanie, ale faktycznie masz rację jak to dr mówi ,ze ma dużo ciąż po accofilu ,więc może prawie każdej to przepisuje
jestem w szoku, monia coś wiecej mozesz napisać jeśli masz info...
ja mam genotyp Bx ale faktycznie niemam kir 2ds3 więc powinien mi zapropoować accofil a tego nie zrobił:growl:oj ciśnienie mi skoczyło
a ma ktoś jeszcze genotyp Bx i miał zalecony accofil?:szok::szok::szok::szok:

reklama
@iveo do ciazy potrzebna aktualna cytologia, chlamysia, ureoplazma, mykoplazma i czystosc pochwy, ja jeszcze robie wymazy bakteryjne i grzybicze bo tez ciagle cos tam sie rozwija. O dziwo od mca jest czysto. Ale co sie musialam nacwuczyc to moje. Duzo z tych badan gin ci zleci. Ja sama pilnuje bo musze.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry