To chyba @bea25ta miała przeczuciaMiałaś przeczucia na synka [emoji2] Super, że wszystko dobrze!!!
![]()
Dobra dziewczyny, zaczęłam
Link do: Aniołkowe Mamusie szaleją w kuchni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To chyba @bea25ta miała przeczuciaMiałaś przeczucia na synka [emoji2] Super, że wszystko dobrze!!!
![]()
iveo ja bym brała one ci nie zaszkodzą w przeciwieństwie do zwykłego kwasu a pomoc mogą@marshia ja też mam te kosmiczne i tylko te jedno uważają że są wskazaniem do Clexanu inni że nie ale i tak wezmę Clexane następnym razem
Zastanawiam się czy jak nie mam mutacji MTHFR to warto brać metyle żeby zbić homocysteine?
Dziewczyny jadę jutro jednak na HSG, ktoś miał? może opisać?
O matko burczuś, za co? Sto razy czytalam o co kamanA trzeba być zafelflonowanym?
Cześć dziewczynki
Nie było mnie jeden dzień i 11 stron do nadrobienia :O znowu pewnie esej napiszę xD
Co u mnie... ostatnio po moich gorzkich żalach , które Wam tutaj wylewałam miałam rozmowę z M .
Powiedziałam wszystko co mi leżało na sercu ... biedny nie spał całą noc... budził się i całował mówił że kocha i żebym nigdy tak nie myślała . Piszę dzisiaj dopiero , bo wczoraj miałam wieczór z M no i mieliśmy gościprzyjechały na chwilę moje kuzynki z małym po zdjęcia z chrztu , ale nie siedziały długo i od 17stej miałam M dla siebie
istne lenistwo...leżeliśmy cały wieczór i oglądaliśmy filmy wyprzytulałam się za wszystkie czasy
Tak inaczej jest po tej rozmowie , z resztą M sam wczoraj do mnie powiedział " widzisz jak jest dobrze razem ... chciałabyś inaczej ? " zmieniłam swoje nastawienie , staram się myśleć pozytywnie
Śmiać mi się chce bo dostaje dziś takie smsy jakbym się cofnęła ileś lat wstecz xD
Powiem Wam ,że mój M ma wiele cierpliwości , nigdy nie podniósł na mnie głosu . Jest bardzo wyrozumiały ... jak widzi ,że mam zły dzień po prostu się wycofuje , nie kłuci ze mną , wieczorem jak ochłonę to przytuli i jest dobrze . Wiem ,że mam skarba , a ja jestem teraz trudna mimo,że zrobiłabym dla niego wszystko . No ale wiem ,że idzie do dobrego ...będziemy sam na sam u siebie w domku to wszystko obróci się do góry nogami , tutaj nie mamy prywatności i swobody a jak mieszkaliśmy za granicą to tak byliśmy nauczeni więc ciężko dostosować się do sytuacji ...ale jeszcze trochę i będziemy na swoim
@Kwiatuszekk23 sny biorą się z tego ,że po prostu za dużo rozmyślamy i się martwimy co dalej , ale nic się nie bój wszystko będzie dobrze 3mam kciuki :*
@bea25ta dziękuję :* skorzystałam z porady i wygadałam się ... ulżyło mi i jakoś inaczej jest . Teraz jakoś nie mam takiego piętna na starania , chce się cieszyć z tego co mam , w końcu przyjdzie dzień ,ze nie będę rozczarowana
Cieszę się ,że u Ciebie wszystko okco do basenu , kazdy powód jest dobry żeby czasami pobeczeć hehe
@kas90 ciesze się ,że ktoś skorzystał z mojej wypowiedzi nie spodziewałam sięfaceci inaczej odbierają pewne sprawy dlatego warto wymieniać zdania . Oni przechodzą przez wszystko po swojemu . Mi jest o niebo lepiej po tej rozmowie , M tez zupełnie inaczej do mnie podchodzi , chyba nie spodziewał się ,że to wszystko ciąży na mnie aż tak
A Twój mężulek wesoły gość haha
dobrze że wszystko ok po wizycie mała rośnie pięknie <3
@mała79 cieszę się że wszystko dobrze po badaniumasaakra podziwiam ,że na żywca :O ja bym nie dała rady chyba ;/ mocna kobitka z Ciebie
wiem ,że to wszystko się przeciąga ...ale jak już będziesz po wszystkich badaniach to będziesz pewna ,że wszystko jest ok i nie będziesz mieć wyrzutów ,że coś pominełaś . Jeszcze będziesz miała kolejne dzieciątko
@burczuś rozumiem Cię ...czekanie sprawia ,że ma się dosyć ;/ ale będzie dobrze :* ja teraz po tych niepowodzeniach też częściowo odpuściłam , bardziej zamieniłam nastawienie na korzystanie z życia i przyjemności niż myślenie nad tym że ma się udac ...
@marzycielka81 dasz rade wstrzyknąć heparynę ...ja od początku sama robię i chyba bym nie dała żeby ktoś mi robiłnie jest to nic przyjemnego ale można się przyzwyczaić dasz radę :* pieknie tworzysz
@czarna_mala super ! czekam na Twoje testowankoo jacie ale kolacja :O wygląda pięknie , ale ja to jestem wybredna i bym nie zjadła , nie lubię serów xD
@dżoł ale piekny koteł ! cudaśny !
@anetkruczek u mnie wszystko wraca do normy, walczę z psychiką , na razie jest fajnie i nastawienie pozytywnecieszę się że jest ciałko żółte na pewno zobaczysz serduszko !
@iveo myślę ,że metyle nie zaszkodza a homocysteine pomogą zbić
Dziewczyny co to jest ovitrelle ?az mi głupio , bo nie wiem xD
Wątek z przepisami jak najbardziej na tak !![]()
To nk masz bardzo wysokie.mi z wyników wyszły tylko podwyższone do 33% komórki NK. Co do dawek encortonu to mój lekarz mówi, że dla ciąży dawka 20 jest max aby nie zaszkodzić , chociaż jestem zdania, że im większa dawka encortonu to większe szanse na ciaże. Kiedyś brałam 35 encortonu i donosiłam do 13 tyg. jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to encorton odstawiłam i poroniłam. Wtedy brałam encorton z powodu zapalenia zatok. A w którym jesteś tyg? to twój pierwszy raz na zastrzykach?
Anetka przepis na Beaty ogorasy potem dodam@matulkaa wiem właśnie z tym acardem i clexanem ale ja waze 40 kg.... I chyba po dwóch tygodniu clexanu krew mialam jak wodaon mówi ze znajdzie złoty srodekni walczymy jedno i drugie pe nie koło 7 tygodnia.
na razie mam badać czynniki krzepliwosci co dwa dni.
@roxie123 cieszę się ze napisałaś i ze jest ok :* ja nie widzę zdjęć które dodałeś
Ma któraś dziewczyna jakiś dobry przepis na ogórki do słoika może tak na słodko bardziej niż super kwasnie![]()
Kwiatuszek jest ok ♡ kciuki zacisnięte :*Mam juz wyniki. Jakiegos szalu nie ma, ale beta urosla o 84%. Pozostaje sie tylko modlić.
Madzia ja mam straszne, zwłaszcza jak pośpie na plecach ale to raczej po ciąży, porodzie i od noszenia grubaskaOczywiście , że będę rozmawiała z lekarzem chciałam jednak zapytać czy któraś miała podobne dolegliwości.
Destino cudownie! Wiesz jak ja to przeżywam! Tak czułam ze będzie kolega WiktorkaKochane ciotki nasz prawdopodobnie synus ma 108 g i w ogole sie nie ruszal. Gdyby nie serducho... Po prostu spal sobie. Szyjka 3,46 ale zamknieta. Dzis nie mam zdjecia cudaczka. Jest tak dobrze, ze nawet dostalam pozwolenie na cwiczenia. A z bolem musze sie oswoic, bo to endometrioza swoje robi. A i polip duzo mniejszy ale jeszcze moze straszyc krwia. I lozysko podnioslo sie z szyjki [emoji1] Tyle o naszym szczesciu. ŻYJE TO NAJWAZNIEJSZE
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dasz radę odmawiać nowennę nie wiem jak się to dzieje ale jak już zaczniesz zawsze znajdziesz czas. Ja od ostatniego poronienia odmowilam 4 nowenny potem przerwalam na miesiąc i teraz leci 5 od pozytywnego testuta modlitwa ma niesamowitą siłę w ten sposób że chcesz ja odmawiać
![]()
Cześć Dziewczyny,ale Wy tu produkujecie.. Od ostatniej mojej wizyty,było ponad tysiąc postówmuszę częściej do Was zaglądać. przez chwilę miałam wrażenie,że pomyliłam forum,bo tu same masterchefy
ale pichcicie! Ja to jestem leń
@dżoł przepiękny kotek, niby ja się kotów trochę boję i jestem psiarą,ale takiego mogłabym mieć
@Kwiatuszekk23 , gratuluję przyrostu bety
@anetkruczek, ściskam kciuki za serduszko
@kas90 , bardzo się cieszę,że u Joasi wszystko dobrze,mam sentyment do tego imienia,bo moja mama to Asianiech Malutka dalej zdrowo i pięknie rośnie! Byłam u Twojej ginekolog. Mam pozytywne odczucia co do niej. Tylko zdziwiło mnie,gdy powiedziała,że przy mthfr a1298c hetero,powinnam brać aż 1,2 kwasu metylowanego,ja brałam do tej pory 0,4solgara plus 0,2 zwykłego w ovarinie,ale dołożyłam ostatnio jeszcze jedną tabletkę metylowanego,więc biorę 0,8. Polecała actifolin,ale chyba nie da się go już dostać w aptece i ja wolałabym jednak nie brać takiej dawki zwykłego. Co do clexane,to przepisała mi kilka opakowań na ryczałt,ale mam zaświadczenie od hematologa,że mi się należy i nie wiem czy sama też by mi dała refundację czy nie. Acard mam brać od 12 dc i Uwaga! Clexane też mogę zacząć brać już wtedy ze względu na pai1. I chyba tak zrobię. Staranka za miesiąc. Zaczęłam brać metylowane b6 i b12 ,martwię się jednak o homocysteinę ,bo miałam 5,3 zanim zaczęłam brać metyle,a jak jest za niska, to ponoć też niedobrze. @kas90 , pisałaś ostatnio, że bierzesz b6 i b12 raz w tygodniu. Kiedy zmniejszyłaś dawkę? bo na początku brałaś codziennie, tak? b12 mam w górnej granicy i też nie wiem, czy nie przedobrzę. Mam jeszcze problem z tym encortonem. Czy któraś z Was ma dodatnie ANA,ale panel ANA 3 ujemny, nie brała encortonu i skończyło się to dobrze? i Dziewczyny z IO, do kiedy brałyście glucophage w ciąży?
@nafoczka, czytałam Twoje świadectwo, bardzo mnie wzruszyło i chyba też zacznę odmawiać nowennę pompejańską. Boję się tylko, że z braku czasu nie dam rady odmówić 3 różańców któregoś dnia i wszystko pójdzie na marne.
@Destino, dopiero przeczytałam, nieźle Cię "chyba Synek" nastraszył.. dobrze, że wszystko w porządkumasz w stopce bromergon 2,5 - bierzesz go nadal?