reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś trzymam kciuki za pozytywny test:happy:
@Czajak mam nadzieję że uda ci się zgrac z mężem w kolejnym cyklu:happy: u mnie nic nowego 30.03. mam kolejną szczepionkę pullowaną. Za to 28.03. czeka mnie zabieg usunięcia migdała u córci i teraz tym zyję i jestem w stresie............
@czarna_mala katar możesz mieć aby tylko gorączka cię nie dopadła..
@Porzeczka1234 ja bym wzieła acard jak tylko wpadniesz do domu a fraxi przesuneła na 22
@mała79 masz rację, gorączkę zostawię sobie na reakcję poszczepienną ;) wiecie co, za drugim razem panikowałam przed szczepionką, ale teraz przy trzeciej dawce mam jakiegoś powera i wiem, że już bliżej jak dalej ;)

reklama
@dżoł zapalenie mialam przed. Dzien przed bylam u urologa i na usg nic nie wyszlo. Tydzien po u urologa, ktory stwierdzil neurogenny pecherz. Teraz okazalo sie ze to bakteria. Zrobia Ci histeroskopie czy musisz czekac?

Burczus unikam basenow, jacuzzi, toalet publicznych. U mnie zawsze po przytulaniu problem.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@motylek1234 - dziękuję, że pytasz :* U mnie średnio... mam doła... :(
Byłam wczoraj na wizycie u hematolog z moimi wynikami.... u dr Zawilskiej... drugi raz, niby bardzo dobra, dobre opinie itd... ale ja już chyba mam alergie na tych lekarzy, zaczyna mi brakować cieprliwości i pokory... I jak dobrze pamiętam @marzycielka miała racje, co do niej... :(

Nie dość, że wizyte miałam na 17:20, a weszłam o 18:20 bo jakaś Pani przede mną siedziała z 45min (moja wizyta trwala z 7 minut max)... lekarka podeszła do mnie tak chłodno, tak mało przyjaźnie, że się poryczałam w domu i w drodze do domu.... :( Generalnie przejrzała (niedokładnie!!!) wyniki bo na większość ja jej podem zwróciłam uwagę!, spisała sobie je odręcznie na karteczkę, powiedziała co wie i w sumie "do widzenia".... Mega wkurzona wyszłam bo ja się mega zdenerwowałam tym jej podejściem i głupim gadaniem i w sumie to byłam już zmęczona tą wizytą, tym jej tonem, podejściem (patrzyła na mnie jak na debila) i też nie pytałam nawet jaka profilaktyka jak zajdę kiedyś w ciążę, co musze brać itd.... a ona sama z siebie nic mi o tym nie powiedziala, chociaz wiedziala ze to jest moj glowny problem... Nie wiem nic nadto co tu wyczytałam czy gdziekolwiek indziej! :(
Na Homocysteine, ze mam wysoka tez nie zwrocila uwagi tylko ja jej powiedzialam, ze to nie jest okej i co z tym? a to jak sie skapnela to leki mam brac... 2 opakowania, a w ciązy to przecież będzie kwas foliowy?
1f615.png
Wykluczyla mi niby trombofilie wrodzona i nabyta, powiedziala ze tego zespolu antyfosfolipidowego nie mam, tocznia chyba tez nie choc tutaj mam wskazniki podwyzszone, ponad norme...... takze czuje poprostu jakbym wyrzucila te 150 zl do smieci, bo nie powiedziala mi nic wiecej nadto co wiem... Szczerze to wrocilam do domu i sie poryczalam bo juz nie mam sil ani ochoty biegac po tych lekarzach, sama sie lepiej potrafie zdiagnozowac niz oni mnie a tylko wyrzucam kolejną kasę na wizyty i badania.... :( Mam totalną dolinę i nie wiem co robić dalej....

Oczywiście zwróciła uwagę na to moje ANA 1:1320 i mówi, że to jest niepokojące i kto mi zlecił to badanie, na co ja, że nikt - sama sobie je zleciłam! :[ no to, że mam zrobić ANA 3, wapń i magnez i przyjść znowu na wizyte (kolejne 150 zł) - wizyta w połowie czerwca (prywatnie! śmiech)...

Nie wiem co robić.... czy chodzić do niej dalej bo ma dobrą opinię, czy uciekać do kogoś innego... @marzycielka81 pamiętam, że Ty mi kogoś tutaj chyba z hematologów w Poznaniu polecałaś?

Sorki za smęcenie, ale jestem bardzo zrezygnowana już tym wszystkim :( :( :(

@sus - gratulacje! :*

@Kwiatuszekk23 - polecam dr Wandelta... byłam u niego już 2x po poronieniu - cudowny lekarz... W połowie kwietnia idę jeszcze do dr Kubiaczyk-Paluch z Poznania. Zobaczymy co ona powie i jak nam pomoże...

@Marthi, to niestety jest takie wkurzające, bo mam wrazenie, ze lekarze często nie chcą brac na siebie odpowiedzialnosci za leczenie i trzeba samemu myslec o wszystkim.
DObrze, jakbys znalazla gina ktory się zna na wszystkim i zaproponuje konkretne leczenie.

@kas90 - wkurzyłam się jeszcze bardziej jak Wam to napisałam tutaj i od rana naskrobałam do InterLabu maila w tej sprawie... Liczę, że może łaskawie odpisze mi maila jakie leczenie ona sugeruje... a jak nie... to myślę o zmianie lekarza. Tu niby profesor, niby ma ogromna wiedzę, a na ferrytynę czy homocysteine ja jej zwracalam uwage... nic z siebie nie wychodzila do mnie z informacjami... Spisala wyniki, a ja ja pytalam czy mam te trombofilie, co z tym toczniem itd. Paralizujace to dla mnie było. Mnie już "strzelało" tam w trakcie wizyty dlatego juz jak na koncu siedzialam i chyba nie myslalam nawet by ja pytac o cos tylko jak najszybciej stamtad wyjsc.... :( Mam dość... a to nawet nie półmetek jeszcze....

reklama
@Matrhi idz do Grzegorza Bajko przyjmuje w Certus Wagrowska. Bardzo Ci go polecam.
Tak to niestety jest z tymi lekarzami....

@dżoł u mnie decyzje podjac lekarz na oddziale po przyjeciu na oddzial i po badaniu ale ja nie mialam zadnej bakterii a przed badaniem wysylalam wyniki do mojej ginekolog.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry