reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kas zrobilam bo mi hematolog kazal:-) co do zelaza wyniki wyszly zle. Mam nadmiar zelaza przy niedoborze wchlaniania. Mam zrobic kolejne badania: ldh; billirubina posrednia i odczyn coombsa. Nigdzie nie moge znalezc tych 2 ostatnich, ktos je robil moze? Moze jakos inaczej moga sie nazywac. W kazdym razie podejrzenie zlego rozpadu krwi. Brzmi groznie. Kolejny zly dzien. Naprawde zakopie soe i bede wyc za chwile

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ale tam daje w bok uda a malinowski mowil w zewnaetrzna czesc wiec chyba inaczej;/
Fondie jak dla mnie bok uda a zewnetrzna czesc ud to to samo.

Marzycielka odczyn coombsa to (jesli sie nie myle) inaczej PTA.

xnw43e3k256g9p2p.png

Ostatnia edycja:
Marzycielko, pewnie jak kazał, to trzeba zrobić. Moja siostra ma ciągle żelazo ponad normę i też miała zalecaną specjalną dietę. Dopytaj może lekarza.

Hej, wracam do Was! Szczęśliwa, uśmiechnięta! Nie odzywałam się dłuuugo ale ciężki czas był u nas. Czekałam na wynik histopatologiczny mojej starszej córki, było podejrzenie raka :szok:. Na szczęście wszystko jest dobrze!!!!! Dziś odebrałyśmy wyniki. To największy prezent na Święta. Podczytywałam co u Was z krzaków więc mniej więcej wiem.
Mam nadzieję, że o mnie nie zapomniałyście jeszcze!

Ostatnia edycja:
Doris - super ze diagnoza sie nie potwierdzila, az mnie ciarki przeszly. Dzieci nie powinny chorowac to takie niesprawiedliwe

Nas dopadl wirus jakis
Corka od polnocy do rana wymiotowala kilkanascie razy. Biegalam pomiedzy nia a Dawidkiem. Rano i mnie dopadlo i maz wywiozl malego na caly dzien do mojej mamy. I dobrze bo nie mam sily ruszyc ani reka ani noga. Na szczescie po lekach juz nie wymiotujemy ale corka skarzy sie na bol brzucha i ma 37 stopni

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ja dziś po poradę...bo trochę się załamałam :/
Byłam dzisiaj w szpitalu i miałam szybki skan, dzieciaczek ma sie w porządku i urosło mu sie ma już 5 cm :).
Przez przypadek udało mi się zobaczyć wyniki moich badań ( w Ire nie mają w zwyczaju pokazywać wyników pacjentom) i okazało się, że :
tsh-0,31
ft4-16 (9-20)
fibrynogen 4,5 ( 1,5-4.0)
aptt- 21.3 ( 23-32)

oczywiście reakcja tutaj jest taka, że szkoda gadać. Mają wysłać jakiś list do endokrynologa, ale kij wie kiedy mnie przyjmą i czy w ogóle coś zaradzą, a z tymi aptt i fibrynogenem to nie mam pojęcia :/ doradźcie ..

Do góry